190.000 de kilograme de ciment vor fi donate de Holcim Romania in sprijinul a peste 1.200 de persoane defavorizate

190.000 de kilograme de ciment vor fi donate de Holcim Romania in sprijinul a peste 1.200 de persoane defavorizate

Holcim Romania va dona in 2016 o cantitate de 190.000 de kilograme de ciment, echivalentul a 4.760 de saci de 40 de kilograme, in cadrul programelor de constructie si renovare derulate de organizatia Habitat for Humanity Romania.

Cimentul va fi directionat catre sase proiecte de anvergura derulate de organizatie in mai multe localitati din tara, in sprijinul familiilor cu venituri mici sau pentru regularizarea unor cursuri de apa menite sa protejeze case si gospodarii.

 

"Holcim Romania a decis sa se implice, si in acest an, in sprijinul proiectelor sociale din Romania, ca parte a strategiei companiei privind dezvoltarea durabila. Colaborarea din 2016 dintre noi si Habitat for Humanity Romania s-a nascut din dorinta de a-i implica pe fanii Holcim din mediul online intr-o initiativa caritabila. Le multumim fanilor nostri ca au reusit sa adune cei 4.760 de saci de ciment si ii asiguram ca efortul lor va fi rasplatit prin bucuria familiilor din comunitatile in care partenerii si voluntarii nostri vor misca lucrurile in bine pentru Romania", a declarat Alina Cristea (Manager Dezvoltare Durabila Holcim Romania).

 

"Peste 5 milioane de romani locuiesc in conditii saracacioase. Suntem bucurosi ca impreuna cu Holcim Romania vom pune fundatia pentru o viata mai buna pentru 1.200 de familii. Multumim companiei si tuturor celor care s-au implicat pe Facebook si au facut posibila aceasta donatie", a declarat Iolanda Burtea (Corporate Fundraising Manager, Habitat for Humanity Romania).

 

Cele 190.000 de kilograme de ciment vor ajunge, in transe, pe santierele a sase proiecte sociale derulate de Habitat for Humanity Romania:

  • 520 de saci la Moinesti (judetul Bacau), pentru constructia a doua duplexuri de care vor beneficia patru familii.
  • 1.000 de saci la Ploiesti (judetul Prahova), pentru constructia unui cvaduplex, de care vor beneficia patru familii.
  • 2.200 de saci la Medias (judetul Sibiu), pentru renovarea unei cladiri in vederea transformarii in centru vocational de training si construirea unui bloc cu 15 locuinte pentru persoane din grupuri vulnerabile. 
  • 600 de saci in localitati din Moldova, in zonele expuse inundatiilor, pentru consolidarea elementelor de protectie la viituri: santuri de canalizare viitura, canale de drenaj, suprainaltare zid de protectie, suprainaltare fundatii garduri.
  • 280 de saci in judetul Gorj, pentru o familie cu opt copii, a carei casa se afla in stare avansata de degradare.
  • 160 de saci in judetele Olt, Dolj si Gorj, pentru reabilitarea caselor a 260 de familii extrem de sarace si renovarea a doua scoli din comunitati vulnerabile.

 

Holcim Romania continua, astfel, seria proiectelor incepute pe canalul sau oficial de Facebook, prin implicarea comunitatii online in sprijinirea comunitatilor locale.

In aprilie 2015 compania a reabilitat terenul de sport al celui mai important colegiu din Focsani, dupa ce elevii acestei scoli au castigat concursul ”Holcim iti premiaza scoala cu un teren de nota 10!”, pe care l-am lansat tot pe Facebook.

Prin intermediul acestui concurs, elevii si profesorii din intreaga tara au semnalat o nevoie reala a scolilor din Romania: lipsa infrastructurii pentru terenuri de sport. Aceasta a fost si motivul pentru care Holcim Romania a decis sa mearga mai departe, lansand provocarea de a reabilita un teren de sport si altor companii, sub umbrela campaniei: „Holcim iti preda stafeta la fapte bune”.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Oameni

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related