Holcim România se alătură proiectului “Plantăm fapte bune” și împădurește județul Brașov cu 75.000 de puieți

Holcim România se alătură proiectului “Plantăm fapte bune” și împădurește județul Brașov cu 75.000 de puieți

Holcim România, cel mai mare producător de materiale de construcții de pe piața locală, se alătură proiectului "Plantăm fapte bune în România" şi împădureşte 15 hectare din comuna Dumbrăvița, județul Braşov, cu 75.000 de puieți de frasin și gorun, în cadrul unui inițiative ce se va desfășura pe parcursul a trei ani. Până acum, Holcim a finalizat plantarea unui prim lot de 25.000 de puieți.

Acțiunea Holcim face parte dintr-o inițiativă amplă, realizată în parteneriat cu “Plantăm fapte bune în România”, ce se va desfășura pe parcursul a trei ani. La finalul campaniei vor fi plantați 75.000 de puieți de frasin și gorun, pe o suprafață de 15 hectare din comuna Dumbrăvița, județul Brașov, urmând ca terenurile împădurite să fie îngrijite pe o perioadă de 3-5 ani de la data plantării.

În prezent, Holcim a plantat un prim lot de 25.000 de puieți pe o suprafață de 5 hectare din comuna Dumbrăvița. Compania va continua împăduririle în următorii doi ani. Pentru acțiunea din acest an, Holcim a contribuit cu 60.000 de euro, suma acoperind costurile plantării puieților și îngrijirea acestora până la maturitate.

 

„Implicarea în proiectul <<Plantăm fapte bune în România>> a venit ca o completare naturală a angajamentului nostru pentru sustenabilitate, prin care ne-am propus să reducem emisiile de carbon cu 20% până în 2030. Grija față de mediu constituie o prioritate, fiind transpusă în proiecte dedicate acestui subiect. Din 2015 am investit constant în proiecte de responsabilitate socială dedicate atât zonei de mediu, cât și celor de educație, sănătate și infrastructură. Ne dorim un viitor verde pentru generațiile următoare și facem din acest lucru o prioritate strategică pe care o aplicăm atât la nivel de business, cât și individual”, a menționat Alina Cristea, Manager CSR și Proiecte Educaționale în cadrul Holcim România.

Pentru plantare s-au ales frasinul și gorunul, ele fiind compatibile cu solul zonei. De altfel, cele două specii coabitează foarte bine, frasinul contribuind la dezvoltarea gorunului prin regenerarea elagajului natural (îndepărtarea ramurilor din partea inferioară a coroanei unui arbore). Ambele specii au longevitate și reprezintă piloni de bază în dezvoltarea habitatelor colinare forestiere.

 

„În 2012, Holcim a fost printre primele companii care au susținut financiar inițiativa <<Plantăm fapte bune în România>>, iar angajații săi ne-au fost voluntari în numeroase acțiuni de plantare. Spre exemplu, astăzi, pădurea din Armășești, județul Ialomița, ce măsoară circa 6 hectare, una din printre primele plantații înființate de către asociație, se datorează inclusiv lor. Suntem bucuroși că putem duce mai departe faptele bune și că avem ocazia să prindem noi rădăcini acolo unde este atâta nevoie de verde”, a precizat Simona Camburu, Coordonator Fundrasing al proiectului “Plantăm fapte bune în România”.

Inițiativa de plantare reprezintă una dintre dovezile angajamentului asumat de Holcim pentru sustenabilitate. Acest angajament are la bază un nou model de colaborare (ECONCEPT), ce constă într-o ofertă competitivă de produse și soluții ECO și în obiective clare pentru atingerea sustenabilității în construcții. Prin intermediul noului model de business, compania își propune să reinventeze modul în care se construiește, cu responsabilitate față de mediu și respect pentru generațiile viitoare.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related