REHAU România și Plantăm fapte bune în România au plantat peste 7.000 de puieți pe un deal în pericol de alunecare din județul Timiș

REHAU România și Plantăm fapte bune în România au plantat peste 7.000 de puieți pe un deal în pericol de alunecare din județul Timiș

REHAU România și Plantăm fapte bune în România au plantat 7.145 de puieți de gorun, stejar pedunculat, stejar roșu și arțar tătăresc în localitatea Cralovăț din județul Timiș, pe un deal în pericol de alunecare.

Reprezentanța locală a companiei germane a ales să se alăture în acest an acțiunilor de împădurire pe care Plantăm fapte bune în România le-a început încă din 2011. În 2020, REHAU România a lansat inițiativa „REHAU Community”, prin care și-a asumat misiunea de a sprijini comunitățile locale și a început acțiunile de plantare. 

În 2021, REHAU România a contribuit la împădurirea unui deal în pericol de alunecare, pe care nu a existat niciodată o pădure, deși se află într-o zonă împădurită.

„Ne-am alăturat celor de la Plantăm fapte bune în România pentru că pădurile nu reprezintă doar o oază de liniște și răcoare, ci au un rol major în viețile comunităților. Pădurile sunt una dintre soluțiile de bază în lupta cu schimbărilor climatice,  îmbunătățesc calitatea aerului și previn alunecările de teren. Am reușit să facem încă un pas în demersul nostru de împădurire a zonelor cu probleme din România, astfel încât, peste câțiva ani să putem afirma cu mândrie că am plantat Pădurea REHAU. Le mulțumim partenerilor noștri!”, a declarat Alexandru Oprea, Country Manager REHAU România.

„Apreciem și salutăm decizia companiei REHAU de a se alătura, în premieră, acțiunii de împădurire, a dealului de 5 hectare din comuna Cralovăț, județul Timiș. Sponsorizarea acordată  a acoperit costurile plantării a 7.145 de puieți de gorun, stejar pedunculat, stejar roșu și arțar tătăresc,  pe o suprafață de 1.5 hectare, și va asigura și bugetul necesar îngrijirilor și completărilor în urmatorii ani.  Dorim să prevenim alunecarea și erodarea dealului în timp dar și să extindem pădurea seculară din zonă”, a declarat Andreia Schneider, coordonator Plantăm fapte bune în România  în județul Timiş.

În următorii 7-10 ani, pe lângă plantarea propriu zisă, inițiativa își asumă monitorizarea și îngrijirea suprafeței împadurite – toaletare, înlocuire – până când puieții ajung la stadiul de masiv.

Grupul REHAU este specialist în soluții bazate pe polimeri, cu vânzări anuale de aproximativ 3,4 miliarde de euro. Compania independentă, cu capital privat, are aproximativ 20.000 de angajați în peste 190 de locații din întreaga lume. Compania are 12.000 de angajați în toată Europa și 8.000 în Germania. De mai bine de 70 de ani, REHAU lucrează pentru a face produsele din polimeri mai ușoare, mai confortabile, mai sigure și mai eficiente. Compania produce soluții pentru construcții, automobile și industrie și furnizează produsele sale inovatoare în întreaga lume.

REHAU are o istorie de 25 de ani în România și are în acest moment 86 de angajați la nivel național. Cifra de afaceri a companiei a fost de 44 de milioane de euro în 2019.

Plantăm fapte bune în România. Din 2011 și până în prezent, 44.000 de voluntari au plantat și îngrijit peste 1.841.500 de copăcei pe un total de 470 de  hectare de terenuri publice neproductive în 33 de județe. În 2013, inițiativa a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor i s-au acordat 14 distincții din partea comunității. Reprezentantul legal al inițiativei este Asociaţia EcoAssist din București.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Branduri

Pozitii

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related