Somaco Grup Prefabricate desfășoară în premieră “Zilele SSM”, eveniment dedicat securității și sănătații angajaților

Somaco Grup Prefabricate desfășoară în premieră “Zilele SSM”, eveniment dedicat securității și sănătații angajaților

Somaco Grup Prefabricate se alătură în premieră campaniei „Zilele Securității și Sănătății în Muncă”, cunoscută sub denumirea de “Zilele SSM”.

Somaco ia parte pentru prima dată la campania internă „Zilele Securității și Sănătății în Muncă”, lansată de grupul LafargeHolcim. Ediția din acest an se desfășoară în context pandemic, cu respectarea măsurilor suplimentare de protecție implementate de Somaco, parte a Holcim România. Această campanie include atât activități specifice organizate în punctele de lucru, cât și inițiative 100% online, precum întâlniri cu specialiști pe subiecte legate de nutriție echilibrată, păstrarea imunității și prevenirea virozelor, managementul stresului, cursuri teoretice de prim ajutor, sesiuni virtuale de exerciții fizice.

Zilele SSM 2020 se axează pe bunele practici care se pot prelua din cadrul Grupului LafargeHolcim pentru a crea un mediu de lucru mai sigur și mai sănătos. Mai precis, este vorba despre exemple de inițiative de îmbunătățire a siguranței locurilor de muncă, din care se poate învăța și care pot fi implementate în cadrul Somaco Grup Prefabricate.

 

“Suntem bucuroși să participăm la acest eveniment propus de Holcim România. Preocuparea pentru siguranța și sănătatea angajaților noștri face parte din rutina noastră zilnică, dar pe parcursul Zilelor SSM a devenit subiectul central al activității noastre. Dorim să contribuim astfel la conștientizarea dezideratului ZERO ACCIDENTE și la dezvoltarea unei culturi de prevenire a riscurilor și accidentelor. Inițiativa a fost foarte bine primită de către colegii noștri. Și echipa de management a avut un rol important în desfășurarea evenimentului, membrii ei urmând să se apropie și mai mult de activitățile operaționale, pentru a putea contribui la promovarea unor soluții eficiente și la consolidarea culturii ZERO ACCIDENTE ”, a declarat Sorin Miron (Director General Somaco Grup Prefabricate). 

 

Pe parcursul celor două săptămâni, în operațiuni se organizează diverse activități cu participarea directă a angajaților și contractorilor, ca de exemplu: instruiri pentru utilizarea corectă a stingătoarelor, exerciții pentru verificarea capacității de răspuns în situații de urgență și evaluări de riscuri în echipă. Activitățile se derulează în grupuri restrânse de oameni, cu menținerea distanței și purtarea măștii de protecție, conform măsurilor de siguranță specifice noului normal, în contextul pandemiei de COVID-19. Sunt organizate competiții sportive pentru angajați, dar și un concurs de desene pentru copii, toate acestea având scopul de a susține prioritatea Grupului – Siguranța și sănătatea pe primul loc.

 

Somaco Grup Prefabricate este unul dintre cei mai mari producători de elemente prefabricate din beton utilizate în domeniul construcţiei centrelor comerciale, logistice sau de producţie din România. Deţine șase fabrici (Adjud, Buzău, Roman, Teiuș și Timișoara), care asigură o acoperire naţională a proiectelor de construcţii. Portofoliul de produse Somaco Grup Prefabricate cuprinde sistemul de zidărie şi termoizolaţie din BCA şi gama de elemente prefabricate din beton pentru structuri la cheie, infrastructură electrică şi rutieră, pentru sisteme de canalizare din beton. Compania are aproximativ 900 de angajați.

Începând cu noiembrie 2019, Somaco Grup Prefabricate face parte din grupul Holcim România. Grupul de companii aflate sub umbrela Holcim România la nivel local include producătorul de ciment Holcim România (S.A), Somaco Grup Prefabricate (elemente prefabricate și BCA), Geocycle România (pre-tratarea deșeurilor) și StartCasa (amenajări interioare).

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related