UNbreakable România anunță calendarul pentru sezonul de toamnă - iarnă al concursului național de securitate cibernetică pentru elevi și studenți

UNbreakable România anunță calendarul pentru sezonul de toamnă - iarnă al concursului național de securitate cibernetică pentru elevi și studenți

Bit Sentinel, companie specializată în securitate cibernetică, anunță startul noului sezon UNbreakable România. În primăvara acestui an, concursul național adresat elevilor de liceu și studenților a devenit un program de educare a tinerei generații de specialiști în securitate cibernetică cu peste 850 de participanți din aproape toată țara. Principalul scop este de a găsi talentele locale și de a le dezvolta în viitori experți în securitate cibernetică pentru piața din România și pentru cea internațională. Astfel, acest sezon se va axa pe importanța cunoștințelor de securitate cibernetică în domenii vitale funcționării unei societăți, precum telecom, energie, banking, industria petrolieră sau chiar sistemul medical. 

UNbreakable România este organizat de Bit Sentinel în parteneriat cu Orange România și se va desfășura pe platforma tehnică educațională CyberEDU.ro. Orange România va promova UNbreakable România în ecosistemul universităților partenere, unde este activ de peste 20 de ani prin Orange Educational Program.

Înregistrarea pentru cel de-al doilea sezon din 2021 este gratuită. Începând cu data de 22 septembrie, liceenii cu vârsta de peste 16 ani și studenții care frecventează o instituție de învățământ din România se pot înscrie pe site-ul oficial al UNbreakable România. Astfel, ei vor putea participa la etapa de pregătire a competiției, care debutează la data de 28 octombrie și în care organizatorii pun la dispoziție, în mod gratuit, resurse teoretice și practice. Mai mult, tinerii vor putea participa la o serie de webinarii cu experți din industrie. În această etapă, participanții au ocazia de a se familiariza cu exercițiile care se dau în acest tip de competiție și pot discuta cu mentorii UNbreakable România pentru a pune întrebări și pentru a clarifica orice nelămurire legată de concurs sau de probleme de securitate cibernetică, în general.

Nevoia de specialiști în securitate cibernetică este în creștere nu doar în România, ci și pe plan global, atât în domeniul public, cât și în cel privat. Din aceste considerente, UNbreakable România este o inițiativă orientată spre viitor și își propune să aducă laolaltă elevi și studenți pasionați de securitate cibernetică, pentru ca aceștia să aibă la dispoziție toate resursele utile dezvoltării competențelor necesare pentru a deveni buni specialiști în domeniu.

„În spiritul începerii anului școlar și a celui universitar, am considerat oportună și continuarea programului educațional UNbreakable România. Ediția din primăvară - vară s-a bucurat de un real succes și, pe fondul creșterii atacurilor cibernetice la nivel local, credem că este necesar să acordăm o atenție sporită educării și dezvoltării talentelor locale pentru a crea o nouă generație de hackeri etici, capabilă să combată amenințările informatice”, a declarat Andrei Avădănei, CEO Bit Sentinel.

După etapa de pregătire, competiția va fi urmată de concursul individual programat pentru perioada 3 - 5 decembrie. Acesta este primul moment din UNbreakable România unde participanții își vor evidenția talentele tehnice individuale din diverse arii ale securității cibernetice pentru a rezolva exercițiile puse la dispoziție de organizatori. Mai apoi, competiția pe echipe se va derula între 10 - 12 decembrie. Aici, participanții vor concura împreună cu colegii din școala sau universitatea lor împotriva tuturor celorlalte echipe. Echipele pot avea maximum trei membri și pot concura și împotriva altor echipe chiar din aceeași școală.

Rezultatele tuturor participanților din ambele competiții vor fi incluse în calculul clasamentului final al liceelor și universităților din România #ROEduCyberSkills. Astfel, atât jucătorii, cât și universitățile și angajatorii din România vor avea o privire de ansamblu asupra nivelului de performanță în domeniul securității cibernetice la nivel național. De asemenea, la finalul fiecărui sezon va fi generat un raport individual de performanță care va cuprinde detalii despre activitatea din sezonul curent a fiecărui participant, pe fiecare modul, rezultatele sale finale, o analiză a punctelor forte și a punctelor slabe sau chiar evoluția participantului de la un sezon la altul.

Pentru sezonul toamnă - iarnă, UNbreakable România propune o gamă largă de subiecte pentru exercițiile din concurs și pentru resursele teoretice. Pentru începători, subiectele vor varia de la concepte fundamentale de securitate cibernetică, tehnologii pentru asigurarea securității cibernetice, tehnologii pentru identificarea vulnerabilităților și chiar se va discuta despre posibilitatea dezvoltării unui business sau startup în securitate cibernetică. Pentru cei mai avansați, se va discuta deja despre criptografie și algoritmi de criptare, encodare sau hashing, securitatea și exploatarea vulnerabilităților în aplicații web, aplicații mobile sau de desktop, vulnerabilități și securizare a infrastructurilor Telco, Cloud și IoT, la enumerarea și exploatarea serviciilor și sistemelor sau analiza jurnale electronice (logs) și multe altele.

UNbreakable România este un concurs național organizat pentru liceenii și studenții din țară care se pregătesc pentru o carieră în securitate cibernetică sau care doresc să-și îmbunătățească cunoștințele din domeniu. La concursurile pilot organizate în 2020 s-au înscris peste 500 de participanți (elevi și studenți) reprezentând 16 universități și 62 de licee din 39 de județe. La sezonul de primăvară - vară 2021, numărul participanților a fost de peste 850 din aproape toate județele României. 

Bit Sentinel activează în domeniul securității cibernetice din 2015 și oferă servicii complete de securitate informatică, precum: servicii de penetration testing, audit de securitate IT, servicii de consultanță GDPR și NIS, recuperarea datelor în urma atacurilor cibernetice, răspuns la incidente și investigații ale atacurilor cibernetice. Începând cu 2020, Bit Sentinel oferă și servicii pe zona de Security Operation Center (SOC) ce include monitorizare continuă a activității companiilor, identificând și izolând astfel amenințările cibernetice înainte de a produce daune semnificative în sistemele informatice. Aceste servicii sunt adaptate în funcție de nevoile fiecărei companii și sunt susținute de o echipă de specialiști certificați în domeniu. Bit Sentinel oferă, de asemenea, și sesiuni de training în lupta împotriva atacurilor cibernetice, dezvoltând cursuri și programe speciale pentru pasionații de securitate care doresc să învețe noțiunile de bază.

Compania a fost coordonator tehnic la Campionatul European de Securitate Informatică – ECSC în 2019, când lotul României a câștigat trofeul și face parte din echipa de organizare a uneia dintre cele mai mari competiții internaționale de securitate cibernetică: DefCamp Capture the Flag.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related