TBI Bank raportează un profit net record în primul trimestru din 2022, cu 40% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut

TBI Bank raportează un profit net record în primul trimestru din 2022, cu 40% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut
Petr Baron, CEO TBI

Vremurile neobișnuite în care trăim necesită o viziune și mai clară din partea unei companii, un efort de echipă mai puternic și concentrare asupra clienților din fiecare segment. În ultimii ani, TBI Bank a dovedit că are toate aceste atribute, iar rezultatele confirmă acest lucru.

Rezultatele financiare consolidate neauditate ale TBI Bank pentru primul trimestru al anului 2022 arată un profit net trimestrial record de 10,2 milioane euro, cu 40% mai mare față de aceeași perioadă a anului precedent.

În primele trei luni ale anului 2022, TBI a continuat să integreze noi parteneri prin soluția BNPL (Cumpără acum, plătește mai târziu), a inclus noi verticale precum sectorul de lifestyle și a intrat pe piața din Grecia; suntem deja prezenți în aproape 15.000 de locații ale comercianților.

Fiind unul dintre liderii din Europa de Sud-Est în ceea ce privește creditele de consum și BNPL, în primul trimestru din 2022, TBI Bank a deservit peste un sfert de milion de cereri de finanțare în România și Bulgaria și a acordat aproape 120.000 de finanțări. În total, în primele trei luni ale anului 2022 au fost acordate finanțări de 154 de milioane euro – cu 40% mai mult decât în ​​aceeași perioadă a anului precedent.

O creștere poate fi observată atât în ​​sectoarele de retail, cât și în sectoarele IMM-urilor din România si Bulgaria, deoarece activele totale ale băncii au ajuns la 745 milioane euro (cu o creștere de 5% față de sfârșitul anului 2021), în timp ce portofoliul de credite a crescut la 585 milioane euro la sfârșitul lunii martie 2022 (cu o creștere de 7% față de sfârșitul anului 2021).

Având la bază astfel de performanțe pozitive, veniturile băncii au crescut cu 33%, până la 36 de milioane euro euro, în principal datorită creșterii venitului net din dobânzi și a veniturilor din comisioane. Acest lucru a permis ca profitul operațional pentru T1 2022 să atingă 29,3 milioane euro, cu o creștere anuală de aproape 34%. De asemenea, portofoliul de depozite al TBI Bank a atins 514 milioane euro la sfârșitul trimestrului I 2022, demonstrând o creștere solidă și depășind cu mult nivelul pieței.

La sfârșitul perioadei, banca avea o poziție puternică atât  în ceea ce privește capitalul, cât și lichiditatea – pe bază consolidată rata de adecvare a capitalului (CAR) fiind de 21,4% și rata de acoperire a lichidității (LCR) – 433% (mai mult de 4 ori peste limita de reglementare). Operațiunile TBI Bank, alături de disciplina în ceea ce privește managementul costurilor (49% raport cost/venit), au permis ca rentabilitatea portofoliului de lucru (ROWP) să ajungă la 25%, rentabilitatea activelor (ROA) – 5,5% și rentabilitatea capitalului propriu – 24,4%. Acest lucru plasează din nou TBI Bank printre cele mai profitabile bănci din regiunea Europei de Sud-Est.

”Echipa TBI a dovedit încă o dată că modelul nostru de afaceri este rezistent în fața turbulențelor pieței. Cifrele financiare trimestriale record nu sunt o surpriză, ele sunt rezultatul eforturilor noastre concentrate și a performanței puternice a soluției noastre BNPL, cât și a celorlalte soluții de finanțare din portofoliu. De la începutul trimestrului al doilea, operăm deja la putere maximă în Grecia, iar echipa este încântată de primele rezultate pe cea mai nouă piață a noastră”, spune Petr Baron, CEO al TBI.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Oameni

Pozitii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related