La final de campanie: 100 de tone de DEEE-uri colectate la Târgu-Mureş

La final de campanie: 100 de tone de DEEE-uri colectate la Târgu-Mureş

Campania de colectare voluntară a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) desfăşurată de Asociația Recolamp, în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Mureș și RO Ecologic Recycling, în primăvară şi toamnă în oraşul Târgu-Mureş, a fost un real succes, 100 de tone de deşeuri fiind colectate în vederea reciclării.

Sub sloganul „Pentru un mediu curat”, Asociaţia Recolamp şi cei doi parteneri ai săi, i-au mobilizat exemplar pe locuitorii oraşului Târgu-Mureş, totodată trăgând un semnal de alarmă asupra nevoii creşterii gradului de conştientizare în ceea ce priveşte corecta tratare a deşeurilor de tip DEEE.

Asociația Recolamp, unul dintre pionerii reciclării deșeurilor de echipamente electrice si electronice din România, derulează de peste 15 ani ample campanii naționale de educaţie şi responsabilizare pentru un viitor mai bun, mai verde.

“Am mizat pe implicarea şi mobilizarea locuitorilor din Târgu-Mureş, un oraş superb, unde grija pentru mediu este o prioritate. În cele două etape ale campaniei am reuşit să colectăm de la oameni 100 de tone de deşeuri din echipamente electrice şi electronice, ceea ce pentru noi este un real succes. Ne dorim să multiplicăm eforturile şi prin alte campanii similare”, a declarat Sorin Boroș, Director Departament Logistică – Recolamp.

În prima etapă a campaniei, în mai anul acesta, au fost strânse 54 de tone de DEEE-uri, iar prin serviciul de ridicare de la domiciliu a deșeurilor voluminoase sau cu greutate mai mare de 50 de kg, Asociaţia Recolamp a ajuns la mai mult de 40 de locuinţe.

În cea de-a doua etapă, în octombrie, nivelul colectării a fost de 45 de tone, iar prin serviciul de ridicare de la domiciliu, Asociaţia Recolamp a ajuns la peste 50 de locuinţe.

 

Container permanent de DEEE-uri la Târgu-Mureș

Ca urmare a reacțiilor pozitive venite de la târgumureșeni, Asociația Recolamp a decis să amplaseze un container permanent pentru colectarea deșeurilor din echipamentele electrice și electronice. 

“Ca o continuare firească a acestei campanii, începând din luna noiembrie 2022 cetăţenii şi companiile din municipiul Târgu-Mureş beneficiază de un serviciu gratuit și permanent de colectare a DEEE. Colectarea acestora se face gratuit la punctul de pe Str. Depozitelor, nr. 24, unde pot fi depuse de luni până sâmbătă între orele 08:00 – 18:00, a mai spus Sorin Boroș, Director Departament Logistică – Recolamp.

În acord cu misiunea sa, Recolamp va continua să promoveze colectarea selectivă şi reciclarea deşeurilor din echipamente electrice şi electronice, cu scopul de a face din reciclare un obicei sănătos şi de a-i educa pe oameni pentru a-şi schimba rutinele şi a trăi mai sănătos.

Recolamp le mulţumeşte partenerilor săi, Primăria Municipiului Târgu-Mureș și RO Ecologic Recycling, pentru sprijinul și implicarea în această acțiune de colectare.

Pentru mai multe detalii legate de punctele de colectare cele mai apropiate, Recolamp  a dezvoltat aplicația ColțVerde. Aceasta pune la dispoziția utilizatorilor o hartă cu toate punctele publice de colectare ale Recolamp pentru becuri și neoane, alături de secțiuni dedicate informării asupra deșeurilor periculoase și detalii despre campaniile active derulate de Recolamp. Se găsește în App Store și Google Play.

*0800. 888.666 sau [email protected] – pentru comenzi de ridicare de deșeuri.

Înființată în 2007 de companiile Tungsram Operations Kft., Ledvance GMBH şi Signify România, în calitate de membri fondatori, Asociația Recolamp este una dintre primele asociații colective din România care preia responsabilitatea gestionării deșeurilor de la producătorii de echipamente electrice și electronice, fiind specializată pe colectarea de deșeuri din echipamente de iluminat. Procedura de colaborare este una extrem de simplă și presupune doar semnarea unui protocol în baza căruia Recolamp trimite recipiente de colectare selectivă speciale, în funcție de cantitatea și de tipul de deșeuri generate. Atunci când recipientele sunt pline, în termen de 10 zile, un colector autorizat ridică deșeurile și le transportă în condiții de maximă siguranță la instalațiile de reciclare autorizate, unde substanțele toxice din deșeuri sunt eliminate controlat, iar componentele reciclabile reintră în circuitul de producție.

Recolamp este membru al EucoLight

Fondată la mijlocul anului 2015 și cu sediul la Bruxelles, Belgia, EucoLight este asociaţia europeană a organizaţiilor de colectare şi reciclare pentru deşeurile provenite din lămpi şi echipamente de iluminat. Membrii EucoLight colectează şi reciclează, în total, 79% din deşeurile de lămpi colectate în cele 18 ţări în care îşi desfăşoară activitatea. 

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related