Recolamp pledează pentru un mediu curat la Târgu Mureș

Recolamp pledează pentru un mediu curat la Târgu Mureș

În perioada 02 – 23 Octombrie 2021, Asociația Recolamp, în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Mureș și RO Ecologic Recycling,  reiau o amplă campanie de colectare voluntară a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, sub sloganul „Pentru un mediu curat”.  Asociația Recolamp este cunoscută ca unul dintre cei mai vechi susținători ai reciclării deșeurilor din echipamente de electrice si electronice din România, cu campanii naționale dedicate responsabilizării publicului larg pentru un viitor mai bun, mai verde.

Mobilizarea locuitorilor din Târgu Mureș a fost exemplară și acum, și în cele 5 săptămâni din campania desfășurată în martie-aprilie, când s-au colectat 45 tone de deșeuri din echipamente electrice și electronice.

“După succesul primei campanii de colectare desfășurată în primăvară, am decis să  continuăm inițiativa aceasta la Târgu Mureș, un oraș care a dat dovadă de foarte multă deschidere și implicare și ai cărui locuitori s-au mobilizat neașteptat, ținând cont de contextul epidemiologic pe care îl traversăm. Sperăm ca aceste campanii să fie deschizătoare de drumuri și inițiativele și să fie scalate și de alte municipalități, tocmai pentru a putea, împreună, mobiliza un număr cât mai mare de oameni care astfel să conștientizeze importanța colectării selective și a reciclării acestui tip de deșeuri”, a declarat Sorin Boroș, Director Logistică Recolamp.

În  luna octombrie colectarea “Pentru mediu mai curat!” continuă la Târgu Mureș! Astfel, în cadrul campaniei, becuri, neoane, baterii, televizoare, frigidere, mașini de spălat sau aspiratoare pot fi aduse, în fiecare sâmbătă, între orele 09.00 – 15.00, la unul dintre cele 23 de puncte de colectare selectivă special amenajate, după cum urmează:

2 octombrie zona Tudor/
9 octombrie zona Dambu și Libertății/
16 octombrie zona Aleea Carpați-Cornișa /

23 octombrie zona Centru-Mureșeni.

De asemenea, locuitorii din Târgu Mureș au la dispoziție și un serviciu de ridicare de la domiciliu a deșeurilor voluminoase sau cu greutate mai mare de 50 de kg prin programare la numărul de telefon 0748 196 767 – de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 16:00.

Recolamp își va continua pe mai departe misiunea de a face din reciclare un obicei, prin campanii, acțiuni de responsabilizare și dezvoltarea infrastructurii, prin proiecte comune cu autoritățile și mai ales prin programe de conștientizare și educare”, a spus Sorin Boroș.

Astfel, târgumureșenii sunt așteptați să colecteze și în continuare becurile și deșeurile electrice și electronice. Pentru mai multe detalii legat de punctele de colectare cele mai apropiate ei pot descărca aplicația ColțVerde din App Store și Google Play. Aplicația pune la dispoziția utilizatorilor o hartă cu toate punctele publice de colectare ale Recolamp, alături de secțiuni dedicate informării asupra deșeurilor periculoase și detalii despre campaniile active derulate de Recolamp.

Înființată în 2007 de companiile Tungsram Operations Kft., Ledvance GMBH şi Signify România, în calitate de membri fondatori, Asociația Recolamp este una dintre primele asociații colective din România care preia responsabilitatea gestionării deșeurilor de la producătorii de echipamente electrice și electronice, fiind specializată pe colectarea de deșeuri din echipamente de iluminat. Procedura de colaborare este una extrem de simplă și presupune doar semnarea unui protocol în baza căruia Recolamp trimite recipiente de colectare selectivă speciale, în funcție de cantitatea și de tipul de deșeuri generate. Atunci când recipientele sunt pline, în termen de 10 zile, un colector autorizat ridică deșeurile și le transportă în condiții de maximă siguranță la instalațiile de reciclare autorizate, unde substanțele toxice din deșeuri sunt eliminate controlat, iar componentele reciclabile reintră în circuitul de producție. 

Fondată la mijlocul anului 2015 și cu sediul la Bruxelles, Belgia, EucoLight este asociaţia europeană a organizaţiilor de colectare şi reciclare pentru deşeurile provenite din lămpi şi echipamente de iluminat. Membrii EucoLight colectează şi reciclează, în total, 79% din deşeurile de lămpi colectate în cele 18 ţări în care îşi desfăşoară activitatea. 

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related