Asociația Recolamp le mulțumește locuitorilor din Târgu Mureș

Asociația Recolamp le mulțumește locuitorilor din Târgu Mureș

În perioada 02 – 23 Octombrie 2021, Asociația Recolamp, în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Mureș și RO Ecologic Recycling,  au derulat o amplă campanie de colectare voluntară a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), sub sloganul „Pentru un mediu curat”.

Asociația Recolamp este cunoscută ca unul dintre cei mai vechi activiști ai reciclării deșeurilor de echipamente electrice și electronice din România, realizând, de-a lungul timpului, ample campanii naționale dedicate responsabilizării publicului larg pentru un viitor mai bun, mai verde.

După mobilizarea exemplară din lunile martie – aprilie, prin care s-au colectat 45 de tone de deșeuri, Recolamp a revenit la Târgu-Mureș pe toată perioada lunii octombrie, încurajând locuitorii orașului să colecteze în continuare DEEE-urile vechi.  

“Răspunsul târgumureșenilor la inițiativa reluării campaniei noastre a fost și de data aceasta unul pozitiv, aceștia dând dovadă de multă responsabilitate. Cu ajutorul partenerilor noștri am contribuit semnificativ la schimbarea mentalității față de deșeurile din echipamente electrice și electronice, reușind să creștem gradul de conștientizare în rândul locuitorilor orașului și să promovăm importanța protejării mediului și a resurselor sale, din ce în ce mai limitate. Ne-am bucurat să vedem că semințele plantate în primăvară au date roade în toamnă când am avut parte de surprize plăcute din partea oamenilor care au înțeles importanța colectării selective a deșeurilor și ne-au demonstrat încă o dată că picătură cu picătură se face un ocean...de schimbare în cazul nostru”, a declarat Sorin Boroș, Director Departament Logistică - Recolamp.

Astfel, în luna octombrie, o cantitate semnificativă de peste 31 de tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice a fost colectată selectiv. Cetățenii au putut aduce deșeurile direct la punctele de colectare special puse la dispoziția lor din zonele Tudor, Dambu și Libertății, Carpați-Cornisa și Centru-Mureșeni din Târgu-Mureș, în total fiind amenajate 23 puncte de colectare.

De asemenea, prin serviciul de ridicare de la domiciliu a deșeurilor voluminoase sau cu greutate mai mare de 50 de kg, Asociația Recolamp a ajuns la mai mult de 60 de locuințe din Târgu Mureș.

Recolamp își va continua misiunea de a face din reciclare un obicei sănătos și de a încuraja colectarea selectivă a becurilor și deșeurilor electrice și electronice.

Multumim Primăria Municipiului Târgu Mureș și RO Ecologic Recycling pentru sprijinul, implicarea și  în această acțiune de colectare și sperăm pe viitor la cât mai multe astfel de colaborări.

Pentru mai multe detalii legate de punctele de colectare cele mai apropiate, Recolamp  a dezvoltat aplicația ColțVerde. Aceasta pune la dispoziția utilizatorilor o hartă cu toate punctele publice de colectare ale Recolamp pentru becuri și neoane, alături de secțiuni dedicate informării asupra deșeurilor periculoase și detalii despre campaniile active derulate de Recolamp. Se găsește în App Store și Google Play.

Înființată în 2007 de companiile Tungsram Operations Kft., Ledvance GMBH şi Signify România, în calitate de membri fondatori, Asociația Recolamp este una dintre primele asociații colective din România care preia responsabilitatea gestionării deșeurilor de la producătorii de echipamente electrice și electronice, fiind specializată pe colectarea de deșeuri din echipamente de iluminat. Procedura de colaborare este una extrem de simplă și presupune doar semnarea unui protocol în baza căruia Recolamp trimite recipiente de colectare selectivă speciale, în funcție de cantitatea și de tipul de deșeuri generate. Atunci când recipientele sunt pline, în termen de 10 zile, un colector autorizat ridică deșeurile și le transportă în condiții de maximă siguranță la instalațiile de reciclare autorizate, unde substanțele toxice din deșeuri sunt eliminate controlat, iar componentele reciclabile reintră în circuitul de producție.

*0800. 888.666 sau [email protected] – pentru comenzi de ridicare de deșeuri.

Recolamp este membru al EucoLight

Fondată la mijlocul anului 2015 și cu sediul la Bruxelles, Belgia, EucoLight este asociaţia europeană a organizaţiilor de colectare şi reciclare pentru deşeurile provenite din lămpi şi echipamente de iluminat. Membrii EucoLight colectează şi reciclează, în total, 79% din deşeurile de lămpi colectate în cele 18 ţări în care îşi desfăşoară activitatea. 

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Oameni

Subiecte

SectiuneBranded


Related