Sphera Franchise Group inaugurează cel de-al 15-lea restaurant Taco Bell, la Craiova

Sphera Franchise Group inaugurează cel de-al 15-lea restaurant Taco Bell, la Craiova

Sphera Franchise Group, compania care administrează în sistem de franciză brandul Taco Bell, lanț de restaurante cu produse de inspirație mexicană, își extinde rețeaua locală prin inaugurarea primei unități din orașul Craiova. Taco Bell își continuă astfel strategia de extindere pe piața autohtonă, reușind ca, în doar 5 ani, să ajungă la un portofoliu de 15 unități la nivel național. Valoarea investiției în noul restaurant se situează la aproximativ 480.000 euro.

“Deschiderea restaurantului Taco Bell Electroputere Mall din Craiova reprezintă o nouă realizare pe ruta noastră strategică de dezvoltare, continuând un plan neîntrerupt de extindere, demarat la intrarea noastră pe piață, în urmă cu 5 ani. De altfel, anul 2022, deși plin de provocări pentru noi, la fel ca pentru întreaga industrie Horeca, a fost favorabil pentru businessul Taco Bell. Am inaugurat două noi restaurante, inclusiv într-un oraș în care nu eram prezenți anterior, Craiova, și am înregistrat vânzări de 49,4 milioane lei în primele nouă luni ale anului, mai mari cu 37% față de aceeași perioadă din 2021. Rezultatele bune ne fac încrezători în dezvoltarea brandului, astfel că vom continua să ne extindem și în anii următori”, a declarat Costică Mișaca, Director General, Taco Bell România.

Noul restaurant Taco Bell este amplasat în zona de Food Court din cadrul centrului comercial Electroputere Mall, situat la adresa Calea București nr. 80, Craiova. Unitatea are o suprafață totală de aproximativ 110 mp și este operată de o echipă formată din aproximativ 25 de angajați. Funcționează zilnic în intervalul orar 10:00 – 22:00 și este deschis atât pentru servirea produselor în cadrul restaurantului, cât și pentru takeaway. Clienții au la dispoziție, de asemenea, serviciul Comandă și Ridică prin care pot comanda produsele preferate, pe care ulterior să le preia personal din restaurant. Pentru livrarea la domiciliu, Taco Bell a încheiat parteneriate cu platforme specializate de livrare.

În cadrul Taco Bell Electroputere Mall, venitul net la care poate ajunge un Crew Member (Lucrător Bucătărie sau Casier) este de 2.600 lei din a 3-a lună de colaborare (pentru program full time). Suma include salariul de bază, tichetele de masă și bonusuri sau prime acordate conform criteriilor interne. Angajarea nu este condiționată de experiența anterioară de lucru, principalele calități urmărite la viitorii colegi fiind atitudinea pozitivă, motivația și dorința de dezvoltare personală și profesională.

Taco Bell a intrat pe piața locală în anul 2017, fiind al treilea brand din portofoliul Sphera Franchise Group, alături de KFC și Pizza Hut. Lansarea a marcat totodată și intrarea brandului sud-californian în Europa Centrală și de Est, acesta fiind la momentul respectiv singurul restaurant Taco Bell pe o rază de 1.028 kilometri. În prezent, brandul deține 15 unități în 10 orașe din țară: 4 în București, 2 în Brașov, 2 în Constanța și câte unul în Cluj-Napoca, Sibiu, Timișoara, Ploiești, Bacău, Iași și Craiova.

Sphera Franchise Group este cel mai mare grup din industria de food service din România, deținând companiile care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery şi Taco Bell în România și KFC în Chişinău, Republica Moldova, și în anumite zone din Italia. Grupul deține peste 175 de restaurante pe cele trei piețe și are peste 4.600 de angajați. Sphera Franchise Group este listată pe Bursa de Valori București din 2017, sub simbolul SFG, fiind singura companie din HoReCa inclusă în indicele principal BET, precum și în FTSE Global Microcap.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related