Glovo atinge pragul de 2 milioane de porții de mâncare livrate global prin programul social Glovo Access. Peste 163.000 de porții de mâncare au fost livrate persoanelor vulnerabile din România

Glovo atinge pragul de 2 milioane de porții de mâncare livrate global prin programul social Glovo Access. Peste 163.000 de porții de mâncare au fost livrate persoanelor vulnerabile din România
  • Prin Glovo Access, Glovo a evitat irosirea a peste 30.000 de kg de mâncare în România
  • Glovo operează programul social Glovo Access în 18 orașe din România

Glovo, platforma multi-categorie care oferă acces la o varietate mare de produse, a livrat gratuit peste 2 milioane de porții de mâncare, la nivel global, prin programul social Glovo Access. 

În România, de la lansarea programului, Glovo a sprijinit câteva mii de beneficiari cu peste 163.000 de porții de mâncare, în 18 orașe din țară: București, Iași, Timișoara, Cluj-Napoca, Baia Mare, Sighetu Marmației, Alba Iulia, Onești, Bacău, Botoșani, Satu Mare, Târgu Mureș, Slatina, Bistrița, Piatra Neamț, Arad, Constanța, Craiova.

Comenzile din cadrul programului social Glovo Access au fost livrate persoanelor și familiilor nevoiașe, persoanelor în vârstă sau cu dizabilități, beneficiari ai Organizațiilor non-profit cu care platforma Glovo colaborează. Mai mult, prin Glovo Access a fost evitată o risipă alimentară de 30.000 de kg de mâncare prin redistribuirea surplusului de mancare din supermarketurile Glovo Express din București către ONG-uri. Proiectul a dezvoltat, la nivel național, o rețea de 10 organizații non-profit cu care Glovo colaborează, oferindu-le acces gratuit la logistica necesară.

“Suntem preocupați de impactul pe care îl avem în societate, de aceea oferim acces gratuit la logistică, prin programul Glovo Access, unei rețele de organizații non-profit care sprijină persoanele din mediile dezavantajate. Glovo Access ne ajută să ne îndeplinim angajamentul de a preveni risipa alimentară și de a fi mai aproape persoanelor ce au nevoie de ajutor pe parcursul întregului an cu ajutorul ONG-urilor cu care colaborăm și partenerilor Glovo”, a declarat Iustinian Belghir, General Manager Glovo România și Moldova.

„Unul dintre proiectele noastre sociale se derulează cu sprijinul partenerului nostru de încredere, Glovo. Acest demers este foarte important pentru noi, însă, în special, pentru beneficiarii noștri. Cu ajutorul Glovo, reușim să asigurăm beneficiarilor nedeplasabili, zilnic, o masă caldă. De peste un an, Glovo ne ajută să livrăm, 5 zile pe săptămână, în jur de 140 de meniuri de mancare către cel puțin 60 de beneficiari nedeplasabili. Fără implicarea Glovo, nu am fi reușit să fim atât de aproape de beneficiarii noștri aflați în mare nevoie. Colaborarile  între ONG-uri si companiile precum Glovo sunt esențiale pentru a aduce un impact pozitiv societății și comunității”, a declarat  Cosmin Mihalcea, Manager Proiect Asociația Șansa Ta.

Glovo este una dintre cele mai importante aplicații de livrare din mai multe categorii  care conectează utilizatorii cu companii și curieri, oferind servicii la cerere de la restaurante locale, băcănii și supermarketuri, farmacii și magazine de vânzare cu amănuntul. Viziunea Glovo este de a oferi tuturor acces facil la tot ce se află în orașul lor, astfel încât utilizatorii noștri să se poată bucura de ceea ce își doresc, când doresc, unde doresc. Fondată în 2015 la Barcelona, operează în 25 de țări din Europa, Asia Centrală și Africa.

Asociația Șansa Ta este un ONG non-profit care dorește să promoveze prin proiecte sociale, educaționale, sportive, dreptul la o viață mai bună pentru familiile cu copii aflate în situațiile de risc în vederea prevenirii abandonului familial, școlar, marginalizare, integrare. Programele noastre se adresează și altor categorii defavorizate (copii/tineri instituționalizați și postinstituționalizați, persoane fără adăpost, persoane nedeplasabile etc).

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Pozitii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related