70% dintre femei primesc flori doar la ocazii speciale. 3 românce din 4 își doresc să primească flori de 1 și 8 martie

70% dintre femei primesc flori doar la ocazii speciale. 3 românce din 4 își doresc să primească flori de 1 și 8 martie

3 femei din 4 își doresc să primească flori de 1 sau 8 martie, arată datele unui sondaj* recent al Floria.ro. Cel mai des româncele primesc flori de ziua de naștere sau onomastică, iar trandafirii sunt cele mai oferite flori, mai arată datele florăriei online. Cel mai des, femeile primesc flori de la parteneri, iar peste 80% obișnuiesc să cumpere flori pentru aniversări, evenimente ori când merg într-o vizită. 

Floria.ro, florărie de referință pe piața de retail online din România a demarat un sondaj online în a doua jumătate a lunii februarie a acestui an, pentru a determina care sunt motivele pentru care femeilor le place să primească flori, cât de des primesc acestea flori, dar și de la cine se așteaptă să primească flori cu ocazia zilelor de 1 și 8 martie.

Datele sondajului Floria.ro relevă că doar 15% dintre participantele la sondaj primesc flori lunar sau mai des, în timp ce 8% nu primesc flori,  iar 73% primesc flori doar la ocazii speciale.

"Pentru că ne apropiem de 1 și 8 martie, când tradițional doamnele primesc flori, ne-am dorit să aflăm ce așteptări au româncele, de la cine e mai probabil să primească flori, cui oferă la rândul lor buchete de flori, ce flori preferă și ce primesc de 1 și 8 martie. Rezultatele arată, așa cum era de așteptat că cele mai multe femei primesc flori de la parteneri, iar ele oferă rândul lor flori, în special mamelor", precizează Marina Popescu, Director General Floria.ro.

Întrebate ce flori primesc cel mai des, cele mai multe respondente au indicat trandafirii (60%), florile de sezon (52%) și lalelele (33%), în timp ce crizantemele, hortensiile și irișii alcătuiesc buchete de flori primite de 18% dintre ele.

 

3 femei din 4 vor să primească flori de 1 și 8 Martie

Pentru 75% dintre respondente este important să primească flori cu ocazia zilelor de 1 și 8 Martie, principalele motive pentru care își doresc să primească flori sunt pentru a se simți apreciate (43%), pentru că este modul tradițional de a marca aceste sărbători (30%) ori pentru că florile le aduc bucurie (63%)

Întrebate de la cine primesc flori cel mai des, peste jumătate dintre femei (60%) au indicat partenerii, în timp ce 20% declară că cel mai des primesc flori de la rude, iar 14% de la prieteni.

 

Ce flori primesc femeile la locul de muncă

Potrivit sondajului Floria.ro, cu ocazia zilelor de 1 și 8 martie, mai mult de jumătate dintre femei primesc flori la locul de muncă, de la manageri ori colegi. Dacă pe 1 martie, cele mai multe respondente primesc de la colegii de muncă zambile (51%), lalele (45%) ori ghiocei(21%), topul celor mai oferite flori la locul de muncă cu ocazia zilei de 8 martie este dominat de lalele, zambile și trandafiri, tendință confirmată și de datele florăriei online.

"Când vorbim de comenzile corporate, în topul celor mai comandate flori de către se numără lalelele, freziile, zambilele, minirosa și trandafirii, clienții optând pentru aranjamentele cu flori sau buchetele simple de 9-11 lalele sau în combinație cu frezii. Desigur, buchetele pot fi personalizate, se pot trimite acasă, la birou, oriunde dorește expeditorul. Pentru zilele acestea avem deja foarte multe precomenzi de la companiile care vor să ofere flori angajatelor. Mai ales pentru comenzile corporate, dar nu numai, recomandăm precomenzile, avantajul lor fiind legat atât de cost, cât și de asigurare a disponibilităților florilor", completează Marina Popescu.

Floria.ro este o afacere născută din pasiunea pentru flori și dragostea pentru frumos, în 2010. Cu o evoluție excelentă pe piață, Floria.ro este magazinul online care oferă clienților creații florale unice, cu un design în acord cu tendințele din lumea modei internaționale, dar adaptat la cerințele pieței din România. În cei aproape 12 ani, a devenit furnizorul preferat pentru sute de mii de români, asigurând un serviciu de livrare rapid, în 2-4 ore de la confirmarea comenzii, în toată țara. 

Floria.ro a primit de șase ori titlul de Floraria Online a Anului, în cadrul Galei Premiilor de e-Commerce, iar de două ori titlul Cea mai bună florarie online și Cel mai bun magazin online din România. Încă de la înființare, dar mai ales în ultimii ani, Floria.ro a adus în permanență inovația tehnologică mai aproape de clienții care își doresc să trimită buchete spectaculoase în toate colțurile lumii. 

Din mai 2015, Floria este Furnizorul Oficial al Casei Regale a României pentru buchete și aranjamente, iar în luna mai 2019 a fost floristul oficial al vizitei papale în România.

*Sondaj derulat online, în perioada 15-27 februarie, pe un eșantion de 300 de femei de toate vârstele, categoriile predominante fiind 25-34 ani (46%), sub 24 ani (25%) și 35-44 ani (17%)

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related