Un fotograf a realizat fotografii remarcabile în natură doar cu ajutorul camerei de la telefon

Un fotograf a realizat fotografii remarcabile în natură doar cu ajutorul camerei de la telefon
O veveriță roșie prietenoasă fotografiată cu Nokia X30 5G pe insula Seurasaari de Ossi Saarinen

Fotograful Ossi Saarinen a surprins imagini impresionante cu animale în parcurile din Helsinki, înarmat doar cu un Nokia X30 5G.

Înaintea Zilei Mondiale a Vieții Sălbatice, care se sărbătorește chiar astăzi, 3 martie, HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane, a colaborat cu Ossi Saarinen, fotograf wildlife din Helsinki, provocându-l să surprindă imagini din natura locală, înarmat doar cu telefonul Nokia X30 5G.

Acesta a capturat un set impresionant de imagini, de la o veveriță roșie prietenoasă care pozează pentru fotograf, la un șoarece gulerat care iese cu capul din vizuină și un pițigoi care se pregătește să aterizeze pe zăpadă.

„Insula Seurasaari este cunoscută pentru veverițele sale prietenoase, dar a fost mult mai dificil cu șoarecii, fiind deosebit de timizi. Ai la dispoziție doar câteva secunde pentru a face fotografia. Când am văzut șoarecele gulerat alergând repede într-un tufiș din apropiere, mi-am așezat Nokia X30 5G pe un trepied mic lângă vizuina lui. Apoi m-am dat la o parte și am așteptat. După câteva minute, șoarecele a scos în cele din urmă puțin capul afară și, cu ajutorul unei telecomenzi, am reușit să capturez un prim plan.” a declarat Ossi Saarinen.

Un șoarece gulerat fotografiat cu Nokia X30 5G pe insula Seurasaari de Ossi Saarinen

Fotografiile lui Ossi arată că nu trebuie neapărat să mergi foarte departe în sălbăticie sau să ai o mulțime de echipament pentru profesioniști pentru a surprinde imagini impresionante. Nokia X30 5G folosește cea mai avansată tehnologie PureView pe care am dezvoltat-o până acum, alături de inteligența artificială și stabilizarea optică a imaginii (OIS), pentru a realiza fotografii clare și de calitate, cu detalii bine-definite ce se pot observa cu precizie în aceste imagini., spune Markus Kangas, Nordic Marketing Manager, HMD Global.

Un pițigoi jucăuș surprins cu ajutorul Nokia X30 5G de Ossi Saarinen

Cele mai bune sfaturi pentru a surprinde animale sălbatice folosind doar smartphone-ul, de la Ossi Saarinen:

  1. Cunoașteți-vă subiectul. Dacă aveți în minte un animal anume, luați-vă un pic de timp pentru a vă informa despre el înainte de a porni la drum. Găsirea unui animal este mult mai ușoară atunci când sunteți familiarizat cu obiceiurile sale: Unde trăiește? În ce moment al zilei este activ? Se ferelte de oameni sau nu?
  2. Utilizați setările manuale corecte. Deoarece animalele sunt adesea în mișcare, este posibil să fie nevoie să modificați setările automate ale aparatului foto, pentru a le surprinde. Asigurați-vă că aveți un timp de expunere suficient de rapid pentru a surprinde mișcarea. Multe specii de animale sunt active doar la amurg și în zori, așa că s-ar putea să fie nevoie să măriți și sensibilitatea (ISO) și să folosiți o diafragmă largă pentru a face fotografii în condiții de lumină redusă.
  3. Utilizați echipament suplimentar. Folosiți un trepied sau proptiți-vă telefonul de un copac sau de un rucsac - orice suport suplimentar pentru a vă menține stabil aparatul foto va funcționa. Un alt echipament util este o telecomandă, cu care puteți duce telefonul mai aproape de subiect și puteți face fotografia câțiva pași mai încolo.
  4. Focalizați fotografia pe ochii animalului. Încercați să vă concentrați asupra ochilor – alte elemente ale corpului unui animal pot fi puțin neclare, dar având ochii bine conturați, fotografia poate ieși bine, până la urmă. Folosiți setarea de șarf automat, dacă este posibil - dacă încercați să reglați șarful manual, întâlnirea s-ar putea să se termine înainte să fiți pregătiți să faceți fotografia.
  5. Aveți răbdare. Unele animale sunt mai timide decât altele. Opțiunile sunt de a vă ascunde bine sau de a câștiga încrederea animalului pentru a vă apropia. În orice situație, este important să faceți liniște și să evitați orice zgomot sau mișcare bruscă. Cu toate acestea, nu puteți controla niciodată natura și uneori poate dura ore, sau chiar zile, pentru a obține fotografia pe care o doriți. Nu lăsați expedițiile fotografice nereușite să vă oprească - când în cele din urmă obțineți fotografia, merită toată munca depusă! 

HMD Global Oy („HMD”), cu sediul în Espoo, Finlanda, este producătorul telefoanelor Nokia. Misiunea HMD este de a oferi conectivitate accesibilă tuturor. HMD creează și furnizează o gamă de terminale și telefoane clasice, având un portofoliu tot mai extins de servicii inovatoare. Dedicat siguranței, durabilității și calității, HMD deține licența exclusivă a brand-ului Nokia pentru telefoane și tablete. Pentru mai multe informații, accesați www.hmdglobal.com. 

Nokia este marcă înregistrată a Nokia Corporation. Toate specificațiile, caracteristicile și alte informații furnizare despre produs pot fi modificate fără notificare prealabilă. Se pot aplica variații în ceea ce privește oferta. Verificați disponibilitatea la nivel local. Android este o marcă înregistrată a Google LLC.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related