Președintele Asociației Române pentru Smart City trage un semnal de alarmă: Inteligența Artificială este o realitate în România

Președintele Asociației Române pentru Smart City trage un semnal de alarmă: Inteligența Artificială este o realitate în România

Pe 30 martie 2023, va avea loc cea de-a 7-a ediție a Smart City Industry Awards, cel mai mare eveniment dedicat Industriei Smart City din România, organizat de Asociația Română pentru Smart City (ARSC) și va reuni reprezentanți ai autorităților locale, companii și instituții care lucrează în domeniul Smart City, pentru a recunoaște cele mai bune, sustenabile și inovative proiecte din comunitățile din România.

Unul dintre punctele cheie ale evenimentului este conferința ”Inteligența Artificială în Transformarea Comunităților din România”, care se va desfășura în deschiderea galei de la Palatul Parlamentului. Președintele ARSC, Eduard Dumitrașcu, a declarat că evenimentul este menit să tragă un semnal de alarmă și să atragă atenția asupra importanței inteligenței artificiale în transformarea comunităților din România.

”Din ce în ce mai multe comunități încep să integreze astfel de proiecte și inițiative. Deși se râde mult pe marginea acestui subiect, Inteligența artificială este o realitate în România și este nevoie ca autoritățile locale și companiile să o adopte în proiectele lor pentru a obține cele mai bune rezultate. Conferința noastră va reuni experți în domeniul Smart City și IA, care vor discuta despre cum IA poate fi utilizată pentru a sprijini proiectele Smart City, urmând ca aceștia să  prezente cazuri de succes în care IA a fost utilizată în proiecte Smart City din alte țări. Este important ca România să se alinieze la standardele dar mai ales prioritățile europene în ceea ce privește implementarea inteligenței artificiale și să profite de beneficiile acesteia în dezvoltarea comunităților”, a declarat Eduard Dumitrașcu.

Speakerii care au confirmat prezența în cadrul conferinței de deschidere: Sebastian Burduja, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Marius Humelnicu – Senator, Președinte Comisia IT, Președinte Comisia IT, George Cristian Tuță – Deputat, Președinte Comisia pentru Automatizare și Viitorul Muncii, Iurie Țurcanu – Fostul Viceprim-ministru pentru Digitalizare din Republica Moldova, Gen. Anton Rog – Director Centrul Național Cyberint, Vlad Stoica – Președinte Ancom, Gen. Sorin Bălan – Director STS, Victor Vevera – Director General ICI, Alexandru Kansou – Director General Radiocom și Traian Urban – Director Innovation Hub East – Comisia Europeană.

În cadrul conferinței, se vor prezenta și discuta cazuri de succes în care inteligența artificială a fost utilizată în proiecte Smart City din alte țări. Participanții vor avea ocazia să împărtășească experiențele lor și să învețe despre metodele de implementare a inteligenței artificiale în proiectele lor.

Evenimentul va reuni oficiali guvernamentali, autorități locale, reprezentanți ai companiilor care oferă diferite soluții și componente pentru proiectele Smart City, furnizori de soluții, atât hardware cât și software, precum și directori ai celor mai mari companii și instituții publice implicate în proiectele de Smart City și Smart Village.

Participanții vor avea ocazia să se întâlnească cu miniștri și secretari de stat, primari și viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene și directorii celor mai importante companii și instituții publice implicate în proiectele de Smart City și Smart Village.

În final, evenimentul va oferi oportunități de business pentru industria Smart City pentru toți participanții prin sesiunile de networking și cocktail-ul de final.

Evenimentul este organizat de Asociația Română pentru Smart City în parteneriat cu EIT Urban Mobility, Ancom, Radiocom, Primăria Capitalei - CTMB, STB, TPBI, ICI și cu sprijinul deosebit oferit de Urban Scope ca Main Partner, Anadolu Automobil Rom și BMF Grup ca Platinum Partners, Integrisoft, Swarco, Telelink, Avitech și Scope Systems ca Gold Partners, și Vodafone Business ca Bronze Partner. Partenerii media ai evenimentului sunt Euronews, Radio România Actualități, Phoenix Media, Go Tech, Cocor Media Channel, Agerpres, United Media, Bursa, Euromedia, IQads, Casa Verde, Klarmedia. Partenerii de tehnologie ai acestei ediții sunt Samsung, Graphtec și MyConnector alături de prietenii SCIA La Fântâna și Kafune.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related