Noul LEGO® Technic™ Peugeot 9X8 aduce un omagiu hipercarului hibrid înainte de debutul de la Le Mans

Noul LEGO® Technic™ Peugeot 9X8 aduce un omagiu hipercarului hibrid înainte de debutul de la Le Mans

După ce anul trecut a dezvăluit hipercarul 9X8, echipa Peugeot TotalEnergies a acceptat o nouă provocare - recrearea noului hipercar hibrid epic sub formă de LEGO® Technic - PEUGEOT 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar.

Demonstrând măiestrie în materie de inginerie, echipele de design din cadrul Grupului LEGO și Peugeot Sport au creat o versiune fidelă la scară 1:10 a hipercarului inovator 9X8. De la silueta elegantă până la detaliile grafice lime, noul model LEGO Technic aduce un omagiu mașinii hibride dinamice de curse.

Transmisia electrică cu 7 viteze a hipercarului cu tracțiune integrală a fost reprodusă îndeaproape în acest nou model, care prezintă, de asemenea, portierele unice ale hipercarului, sistemul de propulsie hibrid cu emisii reduse, suspensia puternică și profilul elegant. Detaliile emblematice, precum motorul V6 și elementele luminoase care strălucesc în întuneric, surprind cu adevărat emoția cursei.

"Cele două branduri și-au unit forțele pentru a crea un produs care celebrează o nouă eră a curselor și a ingineriei hibride. Recrearea formelor și a detaliilor unei mașini atât de elegante folosind elemente LEGO Technic nu a fost un lucru ușor, dar a fost o onoare să lucrez într-un mod atât de creativ cu echipa Peugeot TotalEnergies la acest proiect și sunt mândru că împreună am reușit să transpunem hipercarul din realitate în forma de LEGO Technic.", a declarat Kasper René Hansen, designer în cardul LEGO Group despre setul de 1775 de piese.

"Cooperarea tehnică cu LEGO Group a început în ianuarie 2022, cu 5 luni înainte de dezvăluirea modelului PEUGEOT 9X8. Pentru a dezvolta complet proiectul, cu ajutorul echipelor tehnice și de design, a fost necesar un întreg an de muncă, dar această perioadă ne-a permis să transpunem direct detaliile tehnice ale PEUGEOT 9X8 pe modelul LEGO Technic. A fost foarte important pentru ambele părți să creăm un model cât mai realist posibil. Echipele PEUGEOT, Peugeot Sport și LEGO au avut numeroase întâlniri cu privire la dezvoltarea suspensiei și a sistemelor hibride care nu pot fi reproduse din simple fotografii. Mulțumim Grupului LEGO pentru acest proiect, suntem foarte mândri și deopotrivă impresionați de rezultatul final care a depășit orice fel de așteptare.", a declarat Olivier Jansonnie, Technical Director PEUGEOT Sport.

Noul set din gama LEGO Technic are dimensiuni de peste 13 cm înălțime, 22 cm lățime și 50 cm lungime atunci când este complet construit și va reprezenta cu siguranță o experiență palpitantă atât pentru fanii curselor cât și pentru fanii LEGO.

Versiunea LEGO a mașinii de raliuri a fost dezvăluită la prima cursă din cadrul Campionatului Mondial European FIA din Portugalia, înainte ca mașina reală să intre pe circuit, fiind un teaser pentru mult așteptata apariție la cursa de 24 de ore de la Le Mans din 10-11 iunie.

Setul LEGO® Technic™ PEUGEOT 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar va fi disponibil prin intermediul magazinelor LEGO și www.LEGO.com și prin rețeaua de dealeri PEUGEOT începând cu 1 mai.

Informații despre produs:
Vârsta: 18+
Dimensiuni: peste 13 cm înălțime, 50 cm lungime și 22 cm lățime
Numele produsului: LEGO® Technic™ PEUGEOT 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar
Piese: 1,775
Preț: 999 RON

Misiunea Grupului LEGO este de a inspira și dezvolta constructorii de mâine prin puterea jocului. Sistemul LEGO in Play, ce are la bază cărămizile LEGO, le permite copiilor și fanilor să construiască și să reconstruiască orice își pot imagina.   

Grupul LEGO a fost fondat în Billund, Danemarca, în 1932 de Ole Kirk Kristiansen, numele fiind derivat din cele două cuvinte daneze LEg GOdt, care înseamnă „Joacă bine”. LEGO Group este în continuare o companie de familie, cu sediul în Billund. Cu toate acestea, produsele sale sunt acum vândute în peste 130 de țări din întreaga lume.   

PEUGEOT este o marcă generalistă premium inventivă. The Power of ALLURE este noua sa promisiune, reflectată în fiecare dintre modelele și serviciile sale. Allure, Emotion și Excellence sunt valorile sale. PEUGEOT este prezent în peste 130 de țări, cu peste 1.050.000 de vehicule vândute în întreaga lume în 2022. Până în 2025, toate modelele PEUGEOT, atât autoturismele, cât și autovehiculele comerciale, vor fi electrice. Proiectul PEUGEOT E-LION este o abordare de 360° pentru a atinge obiectivul Zero Carbon în 2038. Hypercarul electric PEUGEOT 9X8 demonstrează pasiunea mărcii pentru sporturile cu motor și este înscris în Campionatul Mondial de Anduranță (WEC), inclusiv în cursa de 24 de ore de la Le Mans.  

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Branduri

Subiecte

SectiuneBranded


Related