Micii producători suceveni pun tot ce au mai bun pe Raftul cu Bunătăți Locale

Micii producători suceveni pun tot ce au mai bun pe Raftul cu Bunătăți Locale

Începând de azi, bunătățile producătorilor locali din județul Suceava își găsesc un valoros loc pe Raftul cu Bunătăți Locale, odată cu extinderea acestui concept și către șase dintre magazinele din județ ale Profi, rețeaua de retail românească.

Inaugurat de această dată la magazinul Profi Super din localitatea Sf. Ilie, Strada Morii, nr. 194, acest concept vine în sprijinul producătorilor astfel încât aceștia să facă în continuare cele mai bune produse, după rețete tradiționale, și să ajungă mai ușor la consumatori. Conceptul face parte din cel mai amplu program românesc de susținere a micilor producători de la noi, demarat de Profi.

Zilnic, produse delicioase și sănătoase de la peste douăzeci de producători locali ajung la raft, în funcție de sezonalitate. Brânzeturile și specialitățile din carne preparate ca pentru propria familie, produse de panificație și patiserie, sucuri naturale după rețete tradiționale, dulceață, zacuscă și gemuri din fructe culese din ogradă, miere curată, produse lactate, uleiuri presate la rece, vinuri și bere artizanală, dar și ceaiuri, toate alimentează  Raftul cu Bunătăți Locale.

„Punem suflet în România și susținem inițiativele acestor oameni harnici și pricepuți care pregătesc bunătăți la ei în gospodărie sau în cooperative. Raftul cu Bunătăți Locale este modul în care Profi ajută acești producători, care gătesc ca pentru propria familie, să poată ajunge la cât mai multe familii din România. Nu este doar un ajutor pentru micii producători locali, dar și pentru consumatorii care pot să găsească produse de calitate, sănătoase și gusturi autentice”, a declarat Călin Costinaș, Director General adjunct Profi, la evenimentul de lansare a Raftului cu Bunătăți Locale.

În fiecare zi, Raftul cu Bunătăți Locale își întâmpină cu prețuri mici clienții la Profi Super, în Sf. Ilie, din Județul Suceava, la adresa Strada Morii, nr. 194, dar și la din magazine Profi din alte cinci localități ale județului: Suceava, (Str.Nicolae Balcescu, nr. 4), Bosanci (str. Sucevei nr. 8-10), Marginea (Str. Principală), Rădăuți (Piata Unirii, Nr. 5) și Câmpulung Moldovenesc (Str.Dimitrie Cantemir Nr. 2).

Comunitatea locală economisește acum și timp și bani, timp în care, cumpărând de la producătorii locali contribuie la susținerea lor și la păstrarea meșteșugului gastronomic specific zonei. Acesta este și motivul pentru care produsele sunt puse la vânzare în cantități limitate și doar în magazine selectate. Accentul este pus pe prospețimea și producția artizanală specifică fiecărei localități sau zone în care apar produse pe Raftul cu Bunătăți Locale.

„Pentru Profi, susținerea producătorilor locali înseamnă acțiuni concrete, realizate în sprijinul acestora. Participanții la acest program primesc ajutor în realizarea documentației și obținerea avizelor necesare pentru vânzarea conformă a produselor lor, Profi facilitează distribuția acestora prin flota proprie și oferă suport în promovarea lor. Profi le oferă micilor producători locali și condiții comerciale preferențiale, preluând marfa  direct de la unitatea de producție,  achitând-o rapid și nefăcând retur de produse”, a spus Gaetan Pacton, Director General Profi.

Prima ilustrare a conceptului a putut fi văzută în septembrie 2022 la Festivalul pe care Profi l-a organizat la Apoș, fiind urmată de introducerea lui în același an în magazine din Cluj și Dâmbovița. În acest an programul a continuat să se extindă, Suceava fiind deja al treilea județ în care este implementat, după Bistrița și Alba. În 2023, Profi își propune să aducă Raftul cu Bunătăți Locale cu specialități din carne, conserve, lactate, ouă, panificație, pește, produse apicole, legume și fructe în 10 zone ale țării și să reunească cel puțin 150 de producători locali. Din această lună, dincolo de faptul că sunt prezenți la Raftul cu Bunătăți Locale, micii producători locali își spun poveștile și își prezintă oferta și pe cea mai amplă platformă dedicată lor, Via-Profi.ro, prin intermediul căreia oricine poate porni într-o călătorie plină de savoare în România.

Cu 28.000 de angajați în 1.654 de magazine proprii și Partener prezent în circa 800 de localități urbane și rurale, Profi este cel mai mare angajator privat din România. PROFI SUPER, PROFI CITY, PROFI GO și PROFI LOCO, cele patru formate de magazin ale rețelei, desfac o gamă de 5.000 de produse apreciate de cei peste 1,2 milioane de clienți care își fac zilnic cumpărăturile în aceste magazine. Mai bine de 94% din aceste produse provin de la furnizori din România. Cifra de afaceri a rețelei, de 11,6 miliarde lei, plasează compania pe locul trei în retailul românesc.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related