Românii intră în concediu – cererile pentru unitățile de cazare cresc de până la 4 ori față de restul anului    

Românii intră în concediu – cererile pentru unitățile de cazare cresc de până la 4 ori față de restul anului    

Românii se pregătesc de începerea sezonului estival și își programează vacanța sau concediul în destinațiile preferate din țară. Astfel, în perioada iunie – august, solicitările pentru unitățile de cazare cresc de până la 4 ori față de restul anului. Astăzi, în cadrul OLX, cel mai mare site de anunțuri generaliste din țară, sunt aproape 100.000 de utilizatori unici, pe lună, în căutare de servicii de cazare.

Pentru turiști, opțiunile sunt din ce în ce mai diverse, atât pentru destinații, cât și pentru unitățile de cazare sau facilitățile incluse, iar cererile cresc cu cât se aproprie mai mult mijlocul verii, sezonul de vârf.

Vacanțele pe litoral sunt în continuare cele mai populare alegeri pentru români, atât din punct de vedere al stațiunilor de interes, cât și al facilităților căutate. Conform statisticilor OLX, anul trecut, cele mai populare stațiuni, în perioada iunie – septembrie, au fost: Eforie cu 134.054 de solicitări, Constanța cu 81.660 de solicitări, dar și Mangalia cu 38.239 de solicitări sau Năvodari cu 33.572 solicitări.      

Odată cu vacanțele de pe litoral, turiștii sunt curioși să exploreze și orașe din țară, cele mai căutate fiind: Cluj-Napoca cu 85.293 solicitări în 2022, Iași cu 64.018 sau Sibiu cu 52.920, aceștia optând pentru city break-uri locale cu opțiuni cazare în regim hotelier. Anul trecut, în cadrul OLX, au existat 62.382 de cereri pentru cazare în regim hotelier în întreaga țară.

Călătorii sunt atrași de natură, liniștea și temperaturile mai plăcute ce le regăsesc în stațiunile montane, cei mai mulți alegând destinația Brașov pentru zilele libere, cu 133.480 solicitări anul trecut, sau priveliștea unei cabane la munte ce a însumat 15.590 solicitări.

În cadrul categoriei Cazări – Turism, utilizatorii pot folosi filtrele de diferențiere pentru a facilita procesul de căutare a cazării potrivite și a crește rata de compatibilitate între gazde și turiști. Românii sunt interesați de cazări pet friendly, mese incluse sau o distanță mică față de zone de atracție.      

Facilitățile incluse în cadrul unei unități de cazare au devenit un factor determinant în decizia turiștilor de a alege locația dorită, aceștia fiind interesați de beneficii precum: ciubăr cu 11.617 căutari, jacuzzi cu 5.152 de căutari în platformă, sau piscină cu 3.512 căutari.

“Antreprenorii din turism sunt foarte activi pe platforma OLX, indiferent că vorbim de serviciile pe care le prestează sau oferte de cazare, iar perioada estivală este un moment esențial pentru afacerile lor. Odată cu creșterea accelerată a solicitărilor, vedem și o diversificare a ofertelor de cazare. În acest context, am introdus filtrele speciale pentru anunțurile din această categorie, care să răspundă nevoilor gazdelor și turiștilor și să faciliteze comunicarea între ei.” menționează Tina Popescu, B2B Growth Manager OLX România.

OLX, prin categoria Închirieri pe termen scurt (cazări – turism), facilitează căutările în platformă, pentru utilizatorii ce vor să își programeze concediul în perioada următoare. În cadrul acestei categorii, volumul de căutări, dar și de anunțuri s-a dublat în perioada iunie - august, până la acest moment existând peste 5.000 de utilizatori unici ce au postat anunțuri, promovând unitățile de cazare proprii.

OLX România, parte a OLX Group, este liderul pieței locale de anunțuri generaliste, cu peste 6 milioane de anunțuri active și o medie lunară de peste 15 milioane de vizitatori, potrivit SATI.  OLX accelerează creșterea vânzărilor, extinderea națională și dezvoltarea sustenabilă a afacerilor. Lunar, zeci de mii de afaceri își postează și promovează produsele sau serviciile pe OLX, beneficiind de vizibilitate extinsă și acces la o bază de milioane de clienți.

Pe OLX se găsește o gamă largă de categorii printre care electronice și electrocasnice, mașini, proprietăți imobiliare, obiecte de vestimentație sau pentru casă și grădină. Platforma se poate accesa atât de pe desktop, cât și din aplicațiile mobile pentru iOS, Android.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


OLX Group

At OLX we improve people’s lives by bringing them together for win-win exchanges. Sellers win. Buyers win. Communities win. OLX wins. And most of all, you win. Being part of something special. In an open... vezi detalii »

Companii

Branduri

Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related