Xiaomi Education lansează proiectul „Story in Sight” pentru a cultiva, prin artă fotografică, următoarea generație de storytelleri vizuali

Xiaomi Education lansează proiectul „Story in Sight” pentru a cultiva, prin artă fotografică, următoarea generație de storytelleri vizuali

Xiaomi, în parteneriat cu Giuseppe Nucci, unul dintre cei mai apreciați instructori ai Leica Akademie și cunoscut fotojurnalist, prezintă „Story in Sight”, o serie unică de workshopuri de fotografie, menită să contribuie la cultivarea storytellingului vizual.

Proiectul „Story in Sight” face parte dintr-o serie mai amplă de inițiative pentru educație, sub umbrela Xiaomi Education, ce reiterează angajamentul Xiaomi de a inspira și cultiva tinerii la nivel global prin a le pune la dispoziție instrumentele și tehnologia care să îi ajute să își atingă potențialul creativ.

Esența proiectului „Story in Sight” constă în oportunitatea unică pe care o oferă studenților, aceea de a învăța direct de la cunoscutul fotojurnalist Giuseppe Nucci. Cu o carieră impresionantă, care l-a purtat în toate colțurile lumii, Nucci aplică o perspectivă antropologică în procesul creativ de a documenta oameni, locuri și poveștile lor. De-a lungul timpului, lucrările sale au apărut în numeroase publicații internaționale, precum National Geographic, The New York Times, The Guardian și Wired. În 2018, a câștigat premiul Picture of the Year, una dintre cele mai prestigioase recunoașteri în fotojurnalism. Din 2017, Giuseppe Nucci a început să împărășească din experieța lui cu studenții din toată lumea. În 2022, a primit distincția de a fi numit instructor al Leica Akademie, demonstrându-și talentul atât ca fotojurnalist, cât și ca profesor.

„Sunt onorat de oportunitatea de a susține workshopurile din seria «Xiaomi Education – Story in Sight»”, a declarat Giuseppe Nucci. „Să explorez storytellingul în fotojurnalism alături de studenți este o provocare incitantă pentru mine. Îmi doresc să îmi impărtășesc experiența ca fotograf și să inspir studenții să devină la rândul lor niște artiști excepționali”.

Universitatea din Barcelona este prima instituție care se alătură proiectului „Story in Sight”. Fondată în 1450, aceasta este una dintre cele mai vechi și mai apreciate instituții la nivel european, recunoscută pentru standardele sale academice, contribuția în cercetare și implicarea activă în cauze sociale. Workshopurile vor avea loc în noiembrie, anul acesta, în cadrul semestrului de iarnă al Universității din Barcelona. Aceste workshopuri inovatoare sunt accesibile studenților de la Facultatea de Filosofie și Comunicare Vizuală, Facultatea de Arte Plastice și Facultatea de Comunicare și Media Audiovizuală.

Dr Javier Orduña, coordinator pentru Universitățile Chineze la Prorectoratul pentru Politici Internaționale și Profesor al Facultății de Filologie și Comunicare din cadrul Universității din Barcelona, despre proiect: „Suntem încântați să găzduim workshopurile «Story in Sight» la Universitatea din Barcelona. Colaborarea cu Xiaomi și cu fotojurnalistul Giuseppe Nucci reprezintă o oportunitate fantastică pentru studenții noștri pentru a le cultiva abilitățile narative prin fotografie. Avem convingerea că, lucrând alături de un profesionist desăvârșit precum Giuseppe și oferindu-le oportunitatea de a-și dezvolta tehnica prin exerciții practice, studenții noștri vor beneficia de o experiență educațională complementară programei academice”.

Prin eforturi comune, proiectul Xiaomi Education - „Story in Sight” integrează cunoștințele și experiența fotojurnalistului Giuseppe Nucci pentru a inspira și cultiva următoarea generație de storytelleri vizuali.

Xiaomi Corporation a fost înființată în aprilie 2010 și listată în componenta Main Board a Bursei de Valori din Hong Kong la 9 iulie 2018 (1810.HK). Xiaomi este o companie de electronice de larg consum și producție inteligentă, cu smartphone-uri și hardware inteligent conectate printr-o platformă IoT.

Îmbrățișând viziunea noastră de „Make friends with users and be the coolest company in the users' hearts", Xiaomi urmărește continuu inovații, experiența de înaltă calitate a utilizatorului și eficiența operațională. Compania construiește fără încetare produse uimitoare cu prețuri oneste, pentru a permite tuturor să se bucure de o viață mai bună, prin intermediul tehnologiei inovatoare.

Xiaomi este una dintre cele mai importante companii de smartphone-uri din lume În iunie 2023, MAU al MIUI a atins aproximativ 606 milioane la nivel global. 654,5 milioane de dispozitive inteligente conectate la platforma sa (excluzând smartphone-urile, laptopurile și tabletele) la 30 iunie 2023. Produsele Xiaomi sunt prezente în peste 100 de țări și regiuni din întreaga lume. În august 2023, compania a ajuns pe lista Fortune Global 500 pentru a cincea oară, ocupând locul 360.

Xiaomi face parte din indicele Hang Seng, indicele Hang Seng China Enterprises, indicele Hang Seng TECH și indicele Hang Seng China 50.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related