Maybelline New York lansează Brave Talk: instruire gratuită în sănătate mentală în universități

Maybelline New York lansează Brave Talk: instruire gratuită în sănătate mentală în universități

Mergând pe urmele predecesorului său Brave Together, Brave Talk este un program global de instruire universitară creat în parteneriat cu experți în sănătate mentală, oferind studenților instrumentele necesare pentru a susține persoanele din jurul lor care experimentează anxietate sau depresie.

Mai mult de jumătate dintre studenți în primul lor an universitar (54%) au simțit frecvent anxietate încă de la începutul facultății, iar 60% dintr ei nu se adresează profesioniștilor pentru ajutor*. Ei se întorc către prietenii lor.

Pentru a încuraja conversațiile și pentru a asigura că suportul este accesibil tuturor, Maybelline New York s-a asociat cu Fundația JED pentru a crea Brave Talk, o instruire dezvoltată de experți și oferită gratuit, concepută pentru a oferi studenților abilitățile necesare pentru a susține colegii lor care ar putea avea dificultăți și pentru a-i ajuta să se conecteze cu serviciile de îngrijire.

"La Maybelline credem că sănătatea mentală este sănătate, dar știm că atunci când oamenii au probleme, se întorc prima dată către cei în care au încredere. Am creat un program care pune suportul individual pentru sănătatea mentală în mâinile tuturor. Cu Brave Talk, credem că mai multe persoane se vor simți ascultate, susținute și conștiente de resursele disponibile pentru ei. Credem cu pasiune că nimeni nu ar trebui să lupte singur", a declarat Trisha Ayyagari, Președintele Global al Brandului Maybelline New York.

Brave Talk se bazează pe programul Brave Together al mărcii, lansat în 2020, dedicat ajutării la eliminarea stigmatizării anxietății și depresiei la nivel mondial și de a face suportul individual accesibil pentru toți, în parteneriat cu organizații non-profit din domeniul sănătății mentale din întreaga lume. Brave Together este dedicat să ajungă la 1 milion de oameni cu suport individual și să doneze 10 milioane de dolari pentru cauze legate de sănătatea mentală până în 2025.

La nivel local, campania se derulează în perioada 1-31 Octombrie, în parteneriat cu organizația non-profit depreHUB, cu ocazia lunii internaționale a sănătății mentale, activată prin traininguri offline la Universitatea Politehnica din București, dar și prin traininguri online, printr-o platformă dedicată, susținută de specialiști depreHUB.

Când vine vorba de sănătate mentală, cu toții jucăm un rol esențial în sprijinirea și îngrijirea persoanelor apropiate care trec prin momente dificile. Este important să fim conștienți de semnele și simptomele depresiei și anxietății și să creăm un mediu în care persoana să se simtă în siguranță să vorbească despre ceea ce simte. Să nu uităm că prevenirea și gestionarea depresiei și anxietății necesită o abordare holistică, care să implice atât suportul din partea persoanelor apropiate, cât și intervențiile profesionale. Prin crearea unei rețele de susținere și prin încurajarea relaționării și comunicării deschise, putem contribui semnificativ la îmbunătățirea stării de sănătate mentală a comunității noastre. Este o muncă de echipă.” declară Yolanda Crețescu, fondator al asociației Happy Minds și al proiectului depreHUB.

 

CE ESTE BRAVE TALK?

Creat în parteneriat cu experții clinici ai JED, Brave Talk este o instruire gratuită bazată pe scenarii, cu o durată de 90 de minute, concepută pentru a fi livrată de personalul universității, care îi va învăța pe studenți cum să recunoască semnele cuiva care se confruntă cu dificultăți, cum să îi sprijine și cum să îi conecteze cu ajutorul potrivit. Scopul Brave Talk este de a crea o cultură în care studenții să se simtă ascultați și îngrijiți.

Brave Talk este creat cu un cadru memorabil și include "Cei 5 Pași B.R.A.V.E." pentru a permite oricui să-și amintească cum să înceapă conversația cu un prieten.

Maybelline New York este cea mai mare marcă de produse cosmetice din lume, disponibilă în peste 120 de țări. Prin combinarea formulelor tehnologic avansate cu expertiza la modă și cu energia orașului New York, misiunea Maybelline New York este de a oferi cosmetice inovatoare, accesibile și ușor de folosit pentru toți.

În 2020, Maybelline a lansat Brave Together, un program pe termen lung pentru combaterea anxietății și depresiei, cu scopul de a ajuta oamenii de pretutindendi să abordeze cu curaj aceste subiecte.

Brave Together oferă suport critic unu-la-unu, un centru de educație online, o varietate de programe pentru a ajuta la eliminarea stigmatizării discuțiilor despre sănătatea mentală și și-a angajat să doneze 10 milioane de dolari în următorii cinci ani organizațiilor globale și locale.

depreHUB este primul hub antidepresie din România, un proiect al Asociației Happy Minds, care reunește totalitatea serviciilor de consiliere și terapie pentru prevenția, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul depresiei.

Abordarea unică a tipologiei depresive, 360 grade, oferă beneficiarului accesul la specialiști prin două linii de helpline (0374.456.420 pentru adulți și vârstnici | 0374.461.461 pentru adolescenți), terapie gratuită, screening online si module de psihoeducație pe care proiectul le dezvoltă constant.

Cu ajutorul depreHUB, Brave Talk are în vedere crearea spațiului pentru conversații de o importanță imperativă pentru sănătatea mentală a tinerilor din cadrul universitar.

*Sursa: Healthy Minds Study Fall 2020 Data Report  

L’Oréal România, parte a grupului L’Oréal, care se dedică frumuseții de peste 105 ani, are o istorie de 25 de ani pe piața locală. Cu portofoliul său unic de 20 de branduri internaționale diverse și complementare, L’Oréal România este unul dintre liderii pieței locale de cosmetice, prezent în toate canalele de distribuție: mass market, magazine, farmacii și drogherii, saloane, travel retail și branded retail.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related