În sezonul de iarnă (re)descoperim că joacă este pentru toate vârstele

În sezonul de iarnă (re)descoperim că joacă este pentru toate vârstele

 Indiferent de vârstă, pasiunile sunt întotdeauna un mod prin care fiecare se poate deconecta de la viața de zi-cu-zi, un mod de a evada mereu în alte universuri. Copiii au deja capacitatea de a-și atinge maximul potențial de creativitate prin imaginația lor nemărginită. Și seturile LEGO® îi ajută să își construiască propria poveste. Însă, nici pasiunile adulților nu sunt neglijate. Fie că doresc să își decoreze casa cu un nou obiect creativ sau că vor să devină și ei parte din povestea filmului preferat, cu ajutorul cărămizilor LEGO® aceștia pot lăsa în urmă agitația lumii moderne.

Când îi întrebi pe cei mici ce superputere le-ar plăcea să aibă, răspunsurile vor fi toate diferite. Pentru că superputerile sunt cultivate prin magia jocului, fiind strâns legate și inspirate de pasiunile copiilor. De generații întregi, copiii au dat viață pasiunilor lor prin intermediul posibilităților infinite ale seturilor LEGO® și se prea poate să nu fi existat două povești la fel. Sezonul sărbătorilor este contextul perfect pentru ca ei să construiască în continuare fără teamă. 

De fapt, sărbătorile de iarnă sunt cadrul potrivit în care toate generațiile se pot (re)conecta cu joaca. E momentul în care adulții pot facilita procesul de joacă, pentru a debloca potențialul copiilor, pentru a le stârni curiozitatea, a le cultiva creativitatea, a-i ajuta să facă conexiuni și pentru a le spori încrederea în sine. Și când joaca cu LEGO devine o activitate recurentă și la adulți, aceștia își limpezesc mai repede mintea, se mențin ageri mental și se simt (mai) creativi. Toate acestea sunt susținute și de date. Studiul LEGO Play Well* ne arată că un procent uimitor de 95% dintre părinți consideră că joaca este un factor esențial în dezvoltarea copiilor lor. De altfel, 90% dintre aceștia consideră că joaca nu este benefică doar pentru cei mici, ci remarcă că întărește legăturile familiale, îmbunătățește bunăstarea familiei și oferă oportunități de relaxare și pentru adulți. Astfel, fie că aceștia aleg să construiască alături de copii sau preferă să își dedice timp pasiunilor proprii, cărămizile LEGO sunt potrivite pentru toate vârstele.

De sărbători, copiii își pot pune la lucru pasiunile pentru eroi, aventuri, luptători ninja, animale, natură, vehicule, gaming și nu numai. Așadar, în acest sezon, părinții sunt încurajați să își ajute copiii să își descopere și dezvolte pasiunile, dar să aloce puțin timp și pentru ei.

Abilitățile și superputerile unice ale fiecărui copil pot fi descoperite prin cele mai neașteptate interese pe care le arată pentru vasta gamă de seturi LEGO. Iată doar niște exemple...

LEGO® Star Wars™ Naveta Jedi T-6 a lui Ahsoka Tano (75362) este potrivit pentru copiii în căutare de aventură, care visează să salveze lumea de răufăcători și să ajute eroii în încercarea lor de a proteja întregul univers.

Dacă pasiunea copiilor o reprezintă animalele, îngrijirea și descoperirea unor noi specii de fiecare dată, setul LEGO® Creator 3-în-1 Câini adorabili (31137) îi poate ghida spre noi aventuri alături de un beagle, un pudel și un labrador.

În timp ce se joacă, copiii fac legătura foarte ușor între lumea fizică și cea digitală. Cu setul LEGO® Sonic the Hedgehog™ Sonic vs. Robotul Death Egg al Dr. Eggman (76993) aceștia pot colecta toate personajele lor preferate și pot porni în aventuri complet noi, cu cele mai neașteptate răsturnări de situație - toate create de ei.

Și pentru că nu doar cei mici au șansa să-și cultive pasiunile în acest sezon, LEGO are câteva recomandări și pentru adulții care vor să se alăture lor într-o călătorie palpitantă.

Setul LEGO® Art Artă modernă (31210), garantează un obiect de decor perfect pentru a fi expus după ce este finalizat, dar oferă în același timp și multe momente distractive și creative pe parcursul construcției unei opere de artă abstractă.

Fie că îți plac aventurile în spațiu, în lumea fantasy sau în cea a desenelor animate, setul LEGO® Harry Potter™ Castelul Hogwarts™ și împrejurimile (76419) oferă scene memorabile din universul Harry Potter, care includ Turnul principal, Turnul de astronomie, Sala mare și Casa bărcilor de la Hogwarts, dar și curțile, serele, aleile și podurile, precum și peisajul stâncos și Lacul negru.

Pentru adulții pasionați de automobile, gama LEGO® Technic™ oferă oportunitatea de a construi mașina la care poate că visau de ceva vreme. LEGO® Technic™ Yamaha MT-10 SP (42159) este un proiect care îi va încânta pe fanii motocicletelor. Fiecare detaliu a fost luat în considerare pentru ca această machetă să fie cât mai fidelă modelului Yamaha din viața reală.

Pentru a urmări și a stoca instrucțiunile LEGO în format PDF și 3D ale seturilor preferate, aplicația LEGO® Builder Poate fi descărcată gratuit pe dispozitivele mobile Apple și Android.

Cu LEGO® Builder, constructorii de toate vârstele se pot bucura de experiența modelării 3D de ultimă generație, care oferă asistență la construirea seturilor LEGO selectate. Este de ajuns scanarea unui cod QR pentru accesarea instrucțiunilor LEGO în format PDF pentru toate seturile începând cu anul 2006 și până în prezent. În plus, funcția Build Together (Construiește împreună), aduce împreună familia și prietenii. Cele peste 200 de seturi LEGO din aplicație pot fi construite în echipă. 

Misiunea Grupului LEGO este de a inspira și dezvolta constructorii de mâine prin puterea jocului. Sistemul LEGO in Play, ce are la bază cărămizile LEGO, le permite copiilor și fanilor să construiască și să reconstruiască orice își pot imagina.

Grupul LEGO a fost fondat în Billund, Danemarca în 1932, de Ole Kirk Kristiansen, numele fiind derivat din cele două cuvinte daneze LEg GOdt, care înseamnă „Joacă bine”.

LEGO Group este în continuare o companie de familie, cu sediul în Billund. Cu toate acestea, produsele sale sunt acum vândute în peste 130 de țări din întreaga lume. © LEGO, logoul LEGO, Minifigures, DUPLO și NINJAGO, Friends și DREAMZzz sunt mărci comerciale și drepturile de autor asupra acestora sunt deținue de către LEGO Group. © 2023 LEGO Group  

Studiul LEGO® Play Well 2022 este un studiu global despre joacă realizat de LEGO Group, bazat pe rezultatele cercetării LEGO® Play Well din 2018 și 2020, care prezintă percepțiile părinților și ale copiilor cu privire la beneficiile jocului în familie, preferințele de joacă ale copiilor, abilitățile orientate spre viitor și învățarea prin joc. Toate rezultatele studiului, dacă nu se specifică altfel, au fost colectate de la un total de 32.781 de părinți și 24.593 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, prin intermediul unui sondaj cantitativ online de 20 de minute, realizat pe 35 de piețe la începutul anului 2022. 

Personajele WIZARDING WORLD, numele și indiciile aferente sunt © & ™ Warner Bros. Entertainment Inc. WB SHIELD: © & ™ WBEI. Drepturi de publicare © JKR. (s20) 

YAMAHA, marca Tuning Fork Mark și imaginea vehiculului sunt proprietăți ale Yamaha Motor Co., Ltd. și sunt utilizate cu permisiunea Yamaha Motor Co., Ltd. 

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related