IKANOS: cum să pui pentru ultima dată slăbitul pe lista de rezoluții. Cum au reușit 3 femei să slăbească între 10 și 25 kg și să-și mențină greutatea

IKANOS: cum să pui pentru ultima dată slăbitul pe lista de rezoluții. Cum au reușit 3 femei să slăbească între 10 și 25 kg și să-și mențină greutatea

Ianuarie este, tradițional, luna rezoluțiilor, iar printre cele mai comune obiective se regăsesc cele legate de slăbit. Pierderea kilogramelor este însă o rezoluție recurentă, semn că majoritatea dietelor de slăbit nu sunt eficiente pe termen lung. Platforma de fittech Ikanos aduce în prim plan o perspectivă diferită, respectiv un program de slăbit sustenabil, bazat pe adoptarea unui stil de viață sănătos.

Ikanos pune lumina reflectoarelor 3 povești reale despre lupta cu kilogramele, prin care își propune să inspire și să ghideze oamenii care și-au propus să slăbească în 2024, în drumul către un stil de viață sănătos și menținerea greutății optime pe termen lung.

Lansată în 2021, de către Natalia și Dragoș Cotruș cu misiunea fermă de a schimba modul în care românii se raportează la sănătate și la procesul de atingere a greutății optime, platforma fittech Ikanos a ajutat peste 3000 de oameni să slăbească sănătos, sustenabil și pe termen lung. 

„În România, potrivit ultimului raport OMS, aproape 60% dintre oameni sunt supraponderali, iar majoritatea celor care urmează un program de slăbit nu reușesc să-și mențină greutatea optimă pe termen lung. Așa ne-a venit ideea proiectului, când am realizat ce prăpastie uriașă este între ce înseamnă să slăbești sustenabil și sănătos și multitudinea de informații greșite, false sau pur și simplu exagerate de pe sursele de informare în masă. Încă de la lansare, Ikanos se bazează integral pe știință și studii științifice și se distinge printr-o abordare integrată și flexibilă în procesul de atingere a greutății optime, pe o alianță minte -corp”, precizează Natalia Cotruș, cofondator al platformei fittech Ikanos.

Publicul vizat de Ikanos este unul preponderent educat, atât masculin, cât și feminin, de toate vârstele. În prezent, platforma adresează adulții care își doresc în mod activ să piardă în greutate. Aceștia își propun să slăbească, în medie, 17 kilograme.

Lăsând informațiile documentate și studiile științifice la o parte, știm că ce ne inspiră cu adevărat sunt experiențele și poveștile cu care ne identificăm. Pentru noi, fiecare poveste de slăbit, fiecare obiectiv îndeplinit și fiecare an care vine fără rezoluția „să slăbesc”, fiecare transformare a stilului de viață într-unul sănătos reprezintă o reușită, o bucurie și o motivație puternică să continuăm ceea ce facem. Ne încurajăm clienții permanent să ne trimită feedback, cât de greu li s-a părut să slăbească, cum s-au simțit, ce ar schimba, ce provocări au întâmpinat”, adaugă Natalia Cotruș.

Cum au reușit 3 femei să slăbească și să-și mențină greutatea. Povești care inspiră.

Elena, 52 de ani: A slăbit 25 de kilograme și a descoperit bucuria într-un stil de viață activ și echilibrat.

„De mic copil am dus o luptă continuă cu kilogramele şi frustrările rezultate din acest motiv. Viața mea a constat într-un carusel de emoții, eram veșnic „la dietă”. Ori cu carne, ori cu ouă, cu mâncare puțină, până la cea cu shake-uri proteice. Nu pot nega, fiecare dintre ele m-a ajutat într-o oarecare măsură să slăbesc, dar rezultatul final erau alte noi kilograme în plus. Nu căutam să slăbesc rapid, ci să mă mențin. Trecusem prin atât de multe diete, dar niciuna nu promitea slăbitul sustenabil pe termen lung, ci doar rezultate rapide. Când am descoperit Ikanos, care promitea exact asta, m-am înscris, fără mari aşteptări, dar foarte curioasă şi entuziasmată. Iar la sfârșitul lui septembrie aveam 68 de kilograme. Am slăbit 26 de kilograme din martie până în septembrie”, spune Elena.

Potrivit Elenei, cea mai mare realizare a acestui parcurs nu stă în numărul de kilograme pe care le-a dat jos, ci în schimbarea importantă pe care i-a adus-o acest program de slăbit, fără restricții alimentare, în stilul de viață și încrederea în propria persoană.

„La sfârşitul programului aveam cu totul alt stil de viață, mai echilibrat, mai sănătos, mai cu sens, mai informat. Acum știu ce alimente să aleg, știu să mănânc echilibrat, am învățat că pot mânca ce îmi place, importantă este cantitatea. Nu există restricții care duc la frustrare. Nu căutam soluții minune, ci obiceiuri sănătoase. Acum am cunoștințe solide de nutriție și noi obiceiuri sănătoase ce contribuie la starea mea de bine”, adaugă Elena.

Laura, 42 de ani: A slăbit 10 kilograme și consideră că succesul unui program de slăbit înseamnă a face alegeri pe care le poți susține în fiecare zi, nu doar în zilele bune

Știam sigur că nu pot și nu vreau să urmez diete drastice, să mă înfometez, să-mi dau toată viața peste cap. Eram hotărâtă să dau jos cele 10 kilograme, dar nu știam de unde și cum să încep, cum să aleg drumul care să mi se potrivească. La un scroll pe internet, în noapte târzie, am aflat de un program care suna total diferit. Știam ce promit dietele cunoscute și nu mă tentau deloc, iar sa fac eu pași mici în alimentație mi-a fost mereu greu, dar Ikanos, programul acesta, promitea altceva”,  povestește Laura.

Am învățat disciplina, am învățat tot felul de informații interesante despre alimentație, emoții, perseverență, motivație din lecțiile zilnice din program. Am învățat să îmi măsor corect porțiile de mâncare. M-a convins de importanța mersului pe jos, de necesitatea introducerii sportului în viața mea. Am slăbit 10 kilograme în 10 săptămâni, iar un an mai târziu, sunt tare mândră că nu s-a întors nici măcar un kilogram, că fac sport zilnic, că am înțeles în sfârșit la ce e bun mersul pe jos ori alergatul în viața noastră. Că am dobândit obiceiuri sănătoase, că am un stil de viață echilibrat”, completează Laura.

Ildi, 50 de ani: A slăbit 20 de kilograme și-a remodelat viața cu noi principii, iar dintr-o persoană timidă a devenit deschisă și încrezătoare.

„Îmi doream să slăbesc, să mă simt bine în pielea mea, să mă uit cu plăcere în oglindă. În mintea mea știam că trebuie să mă opresc din a lua în greutate și să încep să slăbesc, îmi cumpăram haine din ce în ce mai largi să ascund kilogramele acumulate  încet în ultimii ani, iar durerea de spate din cauza kilogramelor în plus era insuportabilă. Semnalul de alarmă a venit de la doctorul cardiolog care mi-a spus foarte ferm că trebuie să slăbesc și să nu zic că nu am timp. M-am înscris în programul Ikanos atrasă de faptul că nu era zilnic regim drastic, înfometare, activitate fizică intensă. Mi-am propus să slăbesc 10 kilograme. Am slăbit 20 kg în 6 luni ”, spune Ildi.

„Am mâncat ce îmi place, dar ordonat și chibzuit. Mi-am făcut pașii, am făcut mișcare. Pentru prima dată mi s-a părut ușor, că nu trag de mine până la epuizare, că programul mi se potrivește, că dieta este flexibilă, că exercițiile sunt bine explicate. Încet, încet am realizat că este o schimbare totală, inițial nu am crezut că pot să slăbesc. A început să-mi placă corpul meu și de mine, am devenit dintr-o persoană total sedentară mult mai activă și sportivă, dintr-o persoana timidă mult mai deschisă. Am început să mă simt mult mai bine fizic si psihic. Ikanos mi-a dat un imbold, a fost acel click care mi-a deblocat mintea. Lecțiile zilnice ajută cu informații despre nutriție, mâncat emoțional, decodificarea emoțiilor și înțelegerea de sine”, adaugă Ildi.

Persoanele înscrise în programul Ikanos primesc informații ce pot fi aplicate imediat, un plan alimentar flexibil, rețete delicioase, program zilnic de mișcare, suport pe chat-ul aplicației mobile, înregistrarea zilnică a progresului. Programul este personalizat în urma unui test de gratuit de profilare, disponibil pe site.

Platforma fittech IKANOS a fost fondată de către Natalia și Dragoș Cotruș, în toamna anului 2021 și combină coaching-ul de nutriție cu managementul emoțiilor și tehnologia, susținând astfel schimbările permanente ale stilului de viață. Platforma este oferită prin intermediul unei aplicații mobile de telefon, intuitivă, ușor de folosit și integrat în viața cotidiană. IKANOS se diferențiază de alte metode prin abordarea sa holistica. În timp ce slăbitul este în esență menținerea unui deficit caloric, platforma IKANOS pune accent pe alianța minte-corp, pe construirea de obiceiuri sănătoase și oferă un suport amplu în procesul de transformare personală și atingerea obiectivelor de slăbit, fără a impune restricții alimentare.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related