BOLD, fondul de capital de risc al L’Oréal, investește în timeline, o companie elvețiană de biotehnologie a longevității

BOLD, fondul de capital de risc al L’Oréal, investește în timeline, o companie elvețiană de biotehnologie a longevității

L’Oréal și Timeline au anunțat că fondul strategic de capital de risc al L'Oréal, BOLD, a achiziționat o participație minoritară în Timeline, o companie elvețiană de biotehnologie a longevității. Timeline a fost fondată în 2007 de Chris Rinsch (co-fondator și președinte) și Patrick Aebischer (co-fondator și președinte) ca un spin-off al Institutului Federal Elvețian de Tehnologie (EPFL) pentru a dezvolta soluții inovatoare pentru susținerea longevității, în sectoarele alimentar, frumusețe și sănătate. Timeline a dezvoltat o moleculă proprie, Mitopure®, care reciclează și întinerește mitocondriile îmbătrânite, centrele de putere ale celulelor. Această tehnologie revoluționară este susținută de peste un deceniu de cercetare, înfăptuită de către oameni de știință distinși, mai multe studii clinice la cele mai înalte standarde, și un portofoliu de proprietate intelectuală de neegalat. Investiția va permite companiei Timeline să dezvolte în continuare tehnologia unică pe care a creat-o și să-și extindă operațiunile, construind în același timp la oportunitatea pentru o viitoare colaborare cu L'Oréal.

"Longevitatea înseamnă o viață mai sănătoasă pentru mai mult timp și L'Oréal depune eforturi de mai bine de un deceniu pentru a înțelege și anticipa ce ar putea însemna acest lucru pentru frumusețe", a declarat Barbara Lavernos, Deputy Chief Executive Officer și responsabil de Cercetare, Inovare și Tehnologie, L'Oréal Groupe. "Longevitatea adaugă o nouă dimensiune frumuseții, axată pe prezicerea, corectarea și chiar inversarea îmbătrânirii pielii, scalpului și părului nostru. Investiția noastră în Timeline este interesantă pentru potențialul său de a transpune semnele distinctive ale longevității asupra sănătății și frumuseții pielii."

"Această colaborare strategică reflectă abordarea multidimensională revoluționară pe care am considerat-o întotdeauna necesară pentru a progresa semnificativ în longevitate și sănătate", a declarat Patrick Aebischer, cofondator și președinte al Timeline. "Vreau să mulțumesc L'Oréal pentru angajamentul său față de soluțiile de longevitate originate în știința de cel mai înalt nivel."

De peste 110 ani, L’Oréal, lider mondial în frumusețe, s-a dedicat unui singur obiectiv: îndeplinirea aspirațiilor de frumusețe ale consumatorilor din întreaga lume. Scopul nostru, acela de a crea frumusețea care mișcă lumea, definește abordarea companiei față de frumusețe ca fiind incluzivă, etică, generoasă și dedicată durabilității sociale și de mediu.

Cu un portofoliu extins ce cuprinde 36 de mărci internaționale și angajamente ambițioase în materie de sustenabilitate derulate prin intermediul programului L’Oréal For The Future, compania oferă fiecărei persoane din întreaga lume tot ceea ce este mai bun din punct de vedere al calității, eficienței, siguranței, sinceritătții și responsabilității, în timp ce sărbătorește frumusețea în pluralitatea sa infinită.

Cu 87.400 de angajați, o amprentă geografică echilibrată și vânzări în toate rețelele de distribuție (e-commerce, mass market, magazine universale, farmacii, saloane de coafură, travel retail și buticuri de marcă) în 2022, Grupul a generat vânzări în valoare totală de 38,26 miliarde de euro. L’Oréal deține 20 de centre de cercetare și inovare, în cadrul cărora lucrează peste 4000 de oameni de știință și peste 5.500 de profesioniști în tehnologie și inovație digitală, pentru a inventa viitorul frumuseții și a deveni lider în Beauty Tech. 

BOLD, Oportunități de Afaceri pentru L'Oréal Development, este fondul global de capital de risc corporativ al L'Oréal. De la crearea sa în 2018, BOLD a explorat frontiera frumuseții prin investiții strategice minoritare în startup-uri promițătoare de-a lungul lanțului valoric al frumuseții. Portofoliul său de investiții include mărci emergente, precum și companii inovatoare în domeniile tehnologiei și biotehnologiei.

Timeline (compania mamă Amazentis) este o companie elvețiană de pionierat în domeniul științei sănătății, dedicată revoluționării industriei longevității cu ingredientul său revoluționar, dovedit clinic, brevetat Mitopure®. Oferind o abordare cuprinzătoare a sănătății celulare, Timeline încorporează beneficiile Mitopure în suplimentele sale nutritive de generație următoare și în produsele topice pentru sănătatea pielii. Cu mai mult de un deceniu de expertiză în cercetarea științifică a îmbătrânirii, Timeline încearcă să împingă limitele duratei vieții sănătoase umane, contribuind la un viitor în care toată lumea poate trăi mai mult și mai sănătos. Compania este susținută de peste 15 ani de cercetare care au implicat oameni de știință distinși, multiple studii clinice, peste 50 de brevete, iar Nestlé Health Science este investitor din 2019. 

"Acest comunicat de presa nu constituie o oferta de vanzare sau solicitare a unei oferte de cumparare a actiunilor L'Oréal

Acest comunicat de presă poate conține informații previzionale. În timp ce Compania consideră că aceste declarații se bazează pe ipoteze rezonabile la data publicării acestui comunicat de presă, ele sunt, prin natura lor, supuse riscurilor și incertitudinilor care pot duce la o discrepanță între cifrele reale și cele indicate sau sugerate în aceste declarații.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related