E timpul să schiezi în Turcia

E timpul să schiezi în Turcia

Sezonul de iarnă a început în Turcia, iar regiunile de nord și de est ale țării oferă o evadare minunată în lunile reci de iarnă. Munții înzăpeziți găzduiesc mai multe centre de schi cu potential excelent pentru turismul de iarnă în Turcia. Aceste stațiuni de schi, cu facilități mecanice de ultimă generație și opțiuni de cazare, de la casual la luxos, oferă, de asemenea, o gamă foarte vastă și bună de vinuri și de mâncăruri turcești.

 

Erciyes: Vârful Anatoliei

În mijlocul țării, la o scurtă distanță cu mașina de renumita Cappadocia, se află centrul de schi Erciyes din Kayseri, amplasat pe vârful Muntelui Erciyes (acesta măsoară 3.916 m), cel mai înalt vârf din regiunea Anatoliei Centrale.

Centrul de schi se remarcă prin telescaunele duble, care sunt echipate cu tehnologie de ultimă oră la standarde internaționale și care pot transporta aproximativ 26.750 de persoane pe oră. Schiorii pot admira vegetația endemică și vederile incredibile ale Muntelui Erciyes de pe telescaune și telegondole. 

De făcut: Erciyes se află la o oră de mers cu mașina de Cappadocia, un loc care merită vizitat pentru peisajul său, format din hoteluri, peșteri și orașe subterane.

De încercat: Kayseri, un oraș cunoscut pentru pastırma (pastrami) și mantı (găluște turcești), este cunoscut și pentru vinurile turcești făcute din Emir - un struguri local din Anatolia Centrală

Cel mai apropiat aeroport: Aeroportul Internațional Erkilet sau Aeroportul Kayseri Erkilet situat la 5 km de orașul Kayseri..

 

Palandöken

Locația este potrivită pentru schi șase luni pe an. Centrul de schi de la Palandöken este amplasat la 2.100 de metri deasupra nivelului mării în satul montan Bașköy, la poalele Muntelui Palandöken din provincia Erzurum amplasată în estul Turciei.

Gazdă a Jocurilor Mondiale de Iarnă Universitare din 2011 și a Festivalului de iarnă de Jocuri Olimpice ale Tineretului European din 2017 - Muntele Palandöken are pârtii de schi iluminate pe timp de noapte. Totodată, pârtia este recunoscută ca fiind și cea mai lungă pârtie de schi din Turcia. Centrul a fost plasat în top 20 din 41 de stațiuni de schi de către publicația New York Times și are 22 de pârtii care se remarcă printr-o suprafață foarte bună care permite schiatul în condiții de siguranță. Împreună cu cinci telescaune și telegondole care deservesc pârtiile Palandöken este ideal pentru sporturi alpine precum snowboarding sau schiat.

De făcut: Vizitați Cascada Tortum, una dintre cele mai înalte cascade din lume. Lacul Tortum; Hornurile lui Narman și İspir Yedigöller sunt alte frumuseți din Erzurum...

De încercat: Cağ kebab. Această delicatesă Erzurum merită degustată. Oferă carne condimentată la grătar la foc de lemne

Cel mai apropiat aeroport: Aeroportul Erzurum, este un aeroport militar și public amplasat la 11 km de orașul Erzurum.

 

Sarıkamış: Vârful cel mai estic al Turciei

Kars, ultima stație de pe ruta parcursă de faimosul Expres de Est al Turciei, după Erzurum, este una dintre cele mai interesante destinații de iarnă ale țării. Stațiunea de schi Sarıkamış, la o altitudine de 2.100-2.634 de metri pe Muntele Çamurlu din apropierea orașului, are aceeași calitate a zăpezii ca și Alpii. Facilitatea are două pârtii mecanice:

  • prima poate transporta 1.800 de persoane pe oră și are o lungime de 1.435 de metri;
  • a doua poate transporta 800 de persoane pe oră și are 2.250 de metri lungime.

Stațiunea oferă șapte pârtii de schi cu o priveliște frumoasă asupra pinilor galbeni.

De făcut: Vizitați orașul antic Ani, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, și Lacul Çıldır, unde săniile trase de cai alunecă peste apele înghețate.

De Încercat: Delicioasa gâscă la cuptor în stil Kars, brânzeturile regionale precum Kars kașar și gruyere și vinurile tradiționale obținute din struguri locali Öküzgözü și Boğazkere.

Cel mai apropiat aeroport: Aeroportul Kars Harakani, localizat la 6 km de orașul Kars.

  

Uludağ: Summit-ul Alb al Bursei

Stațiunea de schi Uludağ, situată la sud-vest de Bursa, este printre cele mai populare stațiuni din Turcia, datorită apropierii de İstanbul. Zona de schi de la poalele muntelui Uludağ, cel mai înalt munte din Anatolia de Vest, are 1.750-2.543 de metri.

Centrul de schi, cu opt telescaune, șapte baruri și 13 pârtii diferite, oferă închiriere de echipamente de schi și lecții de la instructori profesioniști. În plus, stațiunea de schi Uludağ are piste pentru heli-ski, snowboarding, patinaj pe gheață și ciclism pe zăpadă.

De făcut: Bursa este în apropiere și ușor de accesat printr-o telecabină. de adăugat în această vacanță la schi este o vizită la clădirile monumentului din cartierul hanurilor din Bursa, în special Koza Han și Moscheea Ulu.

De încercat: Bursa este renumită și pentru Iskender kebab, o delicatesă regională. Acesta este locul potrivit pentru a încerca Iskender kebab, un preparate gătit pe grătar înainte de a fi feliat și servit pe pita caldă, și servit într-un sos fierbinte de roșii tocate și unt.

Cel mai apropiat aeroport: Aeroportul Yenișehir

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related