România ocupă locul 1 din 29 de țări în clasamentul intermediar al înscrierilor pentru Fondul de Inovare Strive EU

România ocupă locul 1 din 29 de țări în clasamentul intermediar al înscrierilor pentru Fondul de Inovare Strive EU

România ocupă locul 1 din 29 de țări la jumătatea procesului de aplicare pentru Fondul de Inovare Strive EU, o inițiativă Mastercard menită să accelereze dezvoltarea de soluții pentru a sprijini întreprinderile mici europene în călătoria lor digitală.

„Suntem încântați că, în mai puțin de o lună de la deschiderea aplicațiilor, România a preluat conducerea înscrierilor pentru Fondul de Inovare Strive EU. Susținut de un proces de înregistrare simplificat, acest rezultat remarcabil subliniază nu doar spiritul antreprenorial vibrant care stimulează ecosistemul de inovare din România, ci și angajamentul puternic al comunității de afaceri mici de a valorifica soluțiile digitale pentru a se dezvolta. Este o dovadă a potențialului și dinamismului inovatorilor locali, și suntem mândri să susținem călătoria lor către succes în economia digitală”, a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager Mastercard România și Croația.

Fondul de Inovare Strive EU oferă până la 500.000 de euro pentru soluții inovatoare care susțin creșterea afacerilor mici în domeniile finanțare integrată, securitate cibernetică, sustenabilitatea mediului și inteligență artificială. Companiile care aplică pot fi start-up-uri, companii consolidate pe piață, organizații non-profit, întreprinderi sociale, instituții academice sau alte tipuri de organizații, cu excepția entităților guvernamentale. Pentru a se remarca, proiectele trebuie să aducă îmbunătățiri semnificative în reziliența și creșterea afacerilor mici, să furnizeze o soluție digitală care să poată fi scalată într-un mod rentabil și să genereze lecții și perspective de care pot beneficia și alte organizații.

Câștigătorii Fondului de Inovare Strive EU au oportunitatea de a dezvolta și testa soluții inovatoare și experimentale pe care altfel nu le-ar fi putut aborda. Pe lângă finanțare, beneficiază de acces la comunitatea Strive și expertiza Mastercard, precum și de o valoroasă expunere media.

Perioada de aplicare rămâne deschisă până pe 11 martie 2024. Procesul de selecție va avea loc în luna iunie, iar beneficiarii finali vor fi anunțați în noiembrie 2024. 

 

Strive UE: idei mari pentru afaceri mici

Deși mulți deținători de afaceri mici din Europa recunosc că o utilizare mai eficientă a tehnologiei ar putea consolida creșterea și reziliența business-ului lor, îngrijorările legate de securitate și confidențialitate reprezintă bariere semnificative în implementarea noilor tehnologii și participarea deplină în economia digitală.

Mastercard se dedică susținerii afacerilor mici pentru a prospera în era digitală. Programul Strive EU, implementat de Caribou Digital și susținut de Mastercard Center for Inclusive Growth, urmărește să sprijine reziliența și creșterea afacerilor mici din Europa, evidențiind noi inovații prin care să obțină capital, să facă tranziția la mediul digital, să își extindă rețeaua și expertiza. Programul cuprinde Fondul de Inovare și sprijin pentru ecosistemul antreprenorial.

Mastercard este o companie de tehnologie în industria globală de plăți. Misiunea noastră este să generăm și să dezvoltăm o economie digitală atotcuprinzătoare, care să ofere tranzacții sigure, simple, inteligente și accesibile, în beneficiul tuturor, de pretutindeni. Prin transfer de date sigur și prin rețele impenetrabile, prin parteneriate și cu pasiune, inovațiile și soluțiile noastre le permit persoanelor fizice, instituțiilor financiare, guvernelor și companiilor să își atingă potențialul maxim. Conexiunile noastre acoperă peste 210 țări și teritorii, astfel încât construim o lume sustenabilă care le oferă tuturor accesul la posibilități de neprețuit.

Mastercard Center for Inclusive Growth promovează creșterea economică echitabilă și durabilă, precum și incluziunea financiară la nivel mondial. Centrul valorifică activele și competențele de bază ale companiei, inclusiv date, expertiza și tehnologia, administrând în același timp Fondul filantropic Mastercard Impact, pentru a produce cercetări independente, a scala programe globale și a împuternici o comunitate de gânditori, lideri și actori implicați direct în creșterea inclusivă. Pentru mai multe informații și pentru a primi cele mai recente informații, urmăriți Centrul pe LinkedIn, Instagram și abonați-vă la newsletter-ul său.

Caribou Digital furnizează servicii de gestionare a fondurilor, parteneriate de învățare și cercetare, consultanță și servicii de măsurare, sprijinind organizațiile din întreaga lume în construirea unor economii digitale mai incluzive și etice.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related