Victorii internaționale pentru România: Strunga Winery câștigă o medalie de aur cu Feteasca Neagră la Decanter și două medalii de bronz

Victorii internaționale pentru România: Strunga Winery câștigă o medalie de aur cu Feteasca Neagră la Decanter și două medalii de bronz

Strunga Winery anunță obținerea a trei medalii în Competiția Internațională Decanter. Fetească Neagră Barrique 2022 a obținut medalia de aur, iar Fain 2022 și Chardonnay Barrique au obținut medalii de bronz. În total, în 2024, Strunga Winery a obținut 15 distincții internaționale și naționale, dintre care 13 medalii de aur și două de bronz la cele mai prestigioase concursuri din lume.

Concursul Internațional Decanter, organizat anual de renumita revistă britanică „Decanter”, este unul dintre cele mai prestigioase concursuri de vinuri din lume. Vinurile participante sunt evaluate de un juriu de experți internaționali prin degustări în orb pentru a asigura obiectivitatea și imparțialitatea.

Ediția 2024 a întrunit 243 de experți în vinuri de renume, inclusiv 20 de Master Sommeliers și 61 de Masters of Wine din 33 de țări. Aceștia au degustat 18.143 de vinuri din 57 de țări. Medaliile și distincțiile acordate în cadrul acestui concurs sunt respectate la nivel internațional și influențează semnificativ reputația și succesul comercial al vinurilor premiate.

„Mulțumim celor care au crezut în vinurile noastre și în potențialul viticol al terroirului nostru. Este o recunoaștere la scară internațională a muncii echipei Strunga și astfel de realizări sunt o dovadă a pasiunii și dedicării noastre. Totodată, ne motivează să continuăm să creăm vinuri de înaltă calitate, apreciate pe plan mondial.

Dincolo de angajamentul nostru continuu pentru excelență în vinificație, aceste premii internaționale subliniază potențialul remarcabil al terroirului nostru și demonstrează că medaliile obținute reflectă potențialul vitivinicol al României. Ele certifică autenticitatea și valoarea soiurilor românești precum Fetească Neagră și Busuioaca de Bohotin, întărind poziția noastră pe harta vinurilor de calitate. România se mândrește, de asemenea, cu alte soiuri valoroase precum Fetească Albă, Fetească Regală și Tămâioasa Românească, toate contribuind la diversitatea și excelența vinurilor noastre”, a declarat Florin Stegariu, fondator Strunga Winery.

Succesul înregistrat în Concursul Internațional Decanter completează lista distincțiilor remarcabile obținute de Strunga Winery în 2024. Aceasta cuprinde:

  • Două medalii de aur la Mundus Vini pentru Fetească Neagră Barrique 2022 și Fain Cuvee 2022, concurs organizat în Germania.
  • Două medalii la Challenge International du Vin pentru vinurile Strunga – Busuioacă de Bohotin 2023 și Velier – Cabernet Sauvignon rose 2023, concurs organizat în Franța.
  • O medalie de aur la Concursul Mondial du Bruxelles pentru vinul rose Velier – Cabernet Sauvignon 2023, concurs organizat în Belgia.
  • Două medalii de aur la VINARIUM International Wine Contest 2024 pentru vinul Busuioacă de Bohotin și Reveria – Fetească Neagră rose, concurs organizat în România.
  • O medalie de aur importantă pentru vinul Strunga – Busuioacă de Bohotin 2023 și două medalii de aur pentru vinurile Velier – Cabernet Sauvignon rose 2023 și Fetească Neagră barrique 2022 la Concorso Enologico Internazionale Città del Vino 2024, concurs organizat în Italia.
  • O medalie de aur la Berliner Wine Trophy pentru vinul Fain Cuvee 2022, concurs organizat în Germania.
  • O medalie de aur la Premiile de excelență Vinul.ro pentru vinul Velier – Cabernet Sauvignon rose 2023, concurs organizat în România.

Tradiția și modernitatea se reunesc la Strunga Winery pentru a crea vinuri de excepție, cu un gust bogat și echilibrat, care duc mai departe povestea locului. Crama este localizată în Dealurile Moldovei, în vecinătatea Castelului de la Miclăușeni, și a fost fondată de Florin Stegariu. Cu peste 85 de hectare de vie pe Dealul Pârjolita și Dealul Calda, Strunga produce anual circa 700.000 de litri de vin din 11 soiuri naționale și internaționale. Vinurile premiate ale Strunga pot fi comandate și online din shop.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related