Raluca Vasile (Smartbrand) despre metode de inovare in branding

Raluca Vasile (Smartbrand) despre metode de inovare in branding

Brandurile au nevoie de mai mult decat de dezvoltare vizuala, spune Raluca Vasile (Creative Brand Strategist & Founder, Smartbrand). Ele isi aleg o anume categorie, in care trebuie sa se incadreze atat vizual, cat si olfactiv si auditiv.

In cadrul Brand Activation Strategy 2013, Raluca Vasile a vorbit despre brandingul senzorial si despre inovatiile pe care le aduc brandurile pentru a impresiona consumatorul.

Brandingul senzorial este un tip de branding evoluat care se bazeaza pe studii de neuromarketing si pe reactiile pe care le au oamenii. Neuromarketingul exploateaza aceste reactii involuntare pe care le avem atunci cand mergem la magazin, cand trebuie sa luam o decizie de cumparare si, de multe ori, cumparam cu totul altceva decat ne-am propus. Brandingul senzorial se adreseaza brandurilor vii, pentru ca „brandurile sunt fiinte vii si trebuie tratate ca atare, trebuie sa reflecte exact reactiile si personalitatile noastre si de aceea cand cumparam, vrem ca un produs sa fie cat mai personalizat”, a spus Raluca Vasile.

Din acest motiv, brandingul senzorial se adreseaza brandurilor care vor sa aiba o activare in magazin, un eveniment, o lansare de impact, si, in acelasi timp, sa aiba stopping power, sa vina in intampinarea nevoilor consumatorului, cand acesta trece pe langa o vitrina sau intra intr-un magazin sa fie surprins intr-un mod placut.

In ceea ce priveste inovatia,si modul in care putem sa fim diferiti, Black Friday e un exemplu foarte bun. Raluca Vasile a prezentat exemplul Domo, care anul acesta a trimis produsele discountate pe un site de discount, okazii.ro, strategie foarte buna atunci cand un brand vrea sa vanda mai mult, sa faca promotii, dar nu vrea sa dilueze valoarea adaugata a brandului.

Brandurile inovatoare au patru mari atribute: diferentierea, relevanta, respectul si cunoasterea. Daca un brand vrea sa fie interesant si, mai ales, iubit, el trebuie sa ii implice pe consumatori. Brandul trebuie sa comunice cu ei intr-un mod diferit, interactiv. Acest lucru se poate face prin diverse metode, de la decorul magazinului, asezarea produselor la raft, pana la culoarea si forma ambalajului, sau chiar prin intermediul aplicatiilor mobile.

Brandurile mari doresc sa personalizeze spatiul, mai ales cele de retail, pentru ca atunci cand clientii intra in magazin sa recunoasca un anumit miros care sa fie asociat cu brandul sau sa descopere niste gusturi speciale. Aceasta ideea a stat si la baza evenimentului de lansare Iconic by Camelia Sucu, un muzeu transformat in restaurant-muzeu, unde fiecare detaliu a contat, tema fiind Bloody October Collection. Mobilierul a fost adaptat astfel incat la intrare sa fie piese de decorat rosii, meniul a fost creat in nuante de rosu obtinute din coloranti naturali, acestora adaugandu-li-se elemenul de tango, pentru ca brandingul senzorial sa aiba un impact maxim

Brand Activation Strategy 2013 este o conferinta ce face parte din seria de evenimente SMARK KnowHow ce se desfasoara pe 27 si 28 noiembrie. Evenimentul este activat de VERLA, furnizori de incredere sunt ODS, iar strategi ai datelor sunt Spoon Media. Transportatorul oficial este Air France, iar creative food partner este frufru. Evenimentul este sustinut de 360 Revolution, Trade MediaCasa de Traduceri si Agrafa.

Despre partenerii conferintei

ODS furnizeaza incredere brandurilor. Optical Disc Solutions se remarca in piata multiplicarii industriale a discurilor optice, CD si DVD ca fiind singurul producator pe plan local si unul din cei mai mari din Europa de Est. Avand licente in domeniul productiei si securitatii informatiilor de la majoritatea autoritatilor in domeniu (Philips, CDSA, SRAC, MPEGLA, Disney, Universal etc.), ODS si-a extins domeniul de activitate si in furnizarea de servicii de print management, depozitare si expeditii, ajungand sa livreze nu doar discuri, ci incredere.

VERLA activeaza la eveniment prezentand marketerilor o selectie din solutiile sale de materiale pentru productia publicitara, pentru a le strani curiozitatea si a-i invita sa descopere solutiile de care se folosesc multe din ideile prezentate in conferinta.

Spoon, agentia de media cu 10 ani de expertiza in analiza datelor si strategie de media, prezinta cateva studii de caz despre rezultatele obtinute din optimizari in campanii de activare pe medii digitale.

Partenerii media ai evenimentului sunt: IQads, Realitatea.net, 24 FUN, Forbes, Cariere, The Institute, HotNews, Magazinul Progresiv, Catavencii, Zumzi, IAA, UAPR, Wall Street, Best Jobs, Piata, Ziare.com, Business24, Port.ro, Money Magazine si Radio Guerrilla.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Spoon Media

Spoon a inceput in 2003 ca o agentie de strategie de media dar a evoluat diversificandu-si serviciile catre o agentie de comunicare digitala si media. Obiectivul Spoon este sa combine experienta de analisti de date... vezi detalii »

Casa de Traduceri

Toti stim ca cel mai bine ne simtim acasa. Noi credem ca, exact ca oamenii, cuvintele au locurile lor, locuri in care se potrivesc cel mai bine si in care se simt ca acasa. Intelegem ca mutarile nu sunt niciodata... vezi detalii »

Campanii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related