Gadget-uri la purtator, noul trend in tehnologie

Gadget-uri la purtator, noul trend in tehnologie

Fete sau baieti, tuturor ne placeau in copilarie supereroii si cu totii visam sa avem intr-o zi superputerile lor. Visul nostru este foarte aproape de a se implini. Era smartphone-urilor se apropie de sfarsit si una noua se deschide in fata ochilor nostri. La propriu.

Tot mai multe companii gasesc solutii pentru a integra chip-uri de calculator in ceasuri, bratari, ochelari sau chiar haine. Aceste gadget-uri de purtat vor face acelasi lucruri ca un laptop sau un smartphone, si chiar vor depasi performantele acestora.

Cu ajutorul realitatii augmentate, aceste gadget-uri inteligente vor schimba modul in care vedem lumea si tehnologia, dandu-le in acelasi timp brandurilor posibilitatea de a-si livra mesajul intr-un mod diferit.

Thad Starner (Technical Lead, Google Glass) spune ca, desi pare un paradox, aducerea tehnologiei mai aproape de corp poate imbunatati comunicarea si atentia, scopul acestor gadget-uri “de purtat” fiind si acela de a reduce timpul care se pierde intre intentie si realizarea unei actiuni.

Google Glass este produsul anului 2014 cel mai asteptat de catre public in materie de gadget-uri. Samsung a lansat deja Galaxy Gear, ceasul inteligent care vine ca o completare a telefonul Samsung Galaxy SIII si care iti permite sa preiei apeluri, sa inregistrezi mesaje sau sa faci fotografii. Ceasul Pebble a fost finantat prin intermediul platformei Kickstarter si lansat in 2013. Alte produse populare sunt ochelarii de ski Recon, care iti arata harti si ofera informatii despre temperatura, altitudine sau viteza cu care cobori partia si casca pentru motociclisti Skully care dispune de un sistem de navigare prin GPS si o camera cu un unghi de 180 de grade care tine locul unei oglinzi retrovizoare, ambele device-uri fiind conectate la telefon, permitand schimbarea muzicii, scrierea de mesaje sau efectuarea unor apeluri. Intre timp, toata lumea asteapta un produs de la Apple si se pare ca primul lansat va fi un iWatch.

Smartphone-urile ne fac sa ne pierdem concentrarea si ne dirijeaza atentia de la ce facem in momentul respectiv. Prin comparatie, asta e promisiunea cu care vin gadget-urile "de purtat”: ne ofera toata informatiile de care avem nevoie despre lumea din jur, fara a fi nevoie sa ne coboram privirea pe un ecran.

Se pare ca aceste device-uri vor avea cel mai mare impact in domeniul sanatatii si sportului, in industria gaming-ului si de entertainment, iar in ceea ce priveste designul, simtul practic, moda si functionabilitatea vor fi luate in calcul pe masura ce acest trend va evolua.

Cum arata viitorul? Putin infricosator si putin nerealist. Dar daca ne gandim doar la cat de mult a evoluat perceptia noastra asupra cuvantului "telefon” in ultimii zece ani, ar trebui sa fim capabili sa ne asteptam la orice. Gadget-urile wearable vor deveni ceva obisnuit.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related