Conferinta Forbes Agriculture: despre business in domeniul agricol

Conferinta Forbes Agriculture: despre business in domeniul agricol

Forbes Romania a organizat marti, 24 mai, la Grand Hotel Continental, Forbes Conference on Agriculture, primul eveniment Forbes centrat pe agricultura.

In cadrul conferintei s-au discutat teme de actualitate pentru domeniul agriculturii, precum statusul programelor nationale si europene si agentiilor de plati orientate catre agricultura si fermieri, relatia producatorilor romani cu retailerii pe partea de distributie si vanzare, imaginea agriculturii ecologice romanesti. 

Speakerii invitati au fost persoane cu expertiza in domeniul agriculturii. Din partea autoritatilor au vorbit domnul director general APIA, Florin Marius Faur, doamna director, Andreea Agrigoroaei, Directia Generala pentru Dezvoltare Rurala, MADR, directorul general adjunct AFIR, Marius Ciprian Toth si Alexandru Coita, director de strategie la Bursa Romana de Marfuri (BRM) si Managing Partner la Ganes. Din partea asociatilor i-am avut ca speakeri pe presedintele PRO AGRO, Emil Florian Dumitru, presedintele Confederatiei Asociatiilor Taranesti din Romania (CATAR), Gheorghe Vlad, presedintele Asociatiei Tanarul Fermier, Marian Visu-Iliescu si dr. ing. Ion Toncea, presedintele Asociatiei Romane pentru Agricultura Durabila (ARAD). De asemenea, au fost invitati sa intervina domnul Valer Hancas, Manager Corporate Affairs & Communication, Kaufland Romania si Iulian Ciuca, Manager EcoFerm (Cris-Tim).

„Incepand din 2012, Romania a avut aproape zero corectii financiare la absorbtia fondurilor europene pentru agricultura”, a afirmat directorul general APIA Florin Marius Faur, prezentand calendarul in curs pentru Agentie.

Andreea Agrigoroaei, din partea MADR, a prezentat statusul masurilor si submasurilor PNDR, precum si gestionarea situatilor delicate. Totodata, dumneaei a mentionat ca „avem speranta de a rezolva problemele in cazul programului Micii Fermieri pe lantul de aprovizionare”.

„Consumatorul roman prefera produse autohtone, pentru ca este nationalist, insa fermierul roman nu este foarte bine asociat” a punctat in timpul interventiei sale presedintele PRO AGRO, Emil Florian Dumitru.

Ing. Ion Toncea, presedinte ARAD a avut o comunicare pe 20 de ani de agricultura ecologica in Romania. „In prezent, Romania are aproape 300.000 de hectare cultivate in sistem ecologic” a declarat acesta. Domnul Toncea a precizat ca in cazul Romaniei este recunoscut si acceptat folosirea termenului de agricultura ecologica si nu bio. Situatia este similara si in Italia, in timp ce in Spania este permisa utilizarea ambilor termeni.

„Suntem deschisi sa incheiem parteneriate pe termen lung cu producatorii locali”, a precizat pe parcursul interventiei sale, Valer Hancas, din partea Kaufland.

Gheorghe Vlad, presedintele CATAR a intervenit vorbind despre relatia cu marii retaileri si aspecte ce tin de distributie, vanzare, plati.

Presedintele Asociatiei Tanarul Fermier, Marian Visu-Iliescu a punctat situatia tinerilor fermieri in mediul rural romanesc, mentionand unele probleme si propuneri de a incuraja cresterea si stabilizarea micilor fermieri romani. Un astfel de exemplu a fost idea de conlucrare alaturi de marii fermieri in dezvoltarea regionala si atragerea de input-uri.

Eveniment organizat cu sustinerea partenerilor: BMW Romania, Carrefour, Kaufland si Agricola.

Parteneri media: Cariere, Manager, TrainYourBrain, Femei in Afaceri, Comunicate de presa, FNTM, IQads, SMARK, Business24, Ziare, Marketing Romania, Business Press Agricol, Cotidianul Agricol si Stiri agricole.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Sectiune

Dictionar



Branded


Related