Noi membri si parteneri se alatura Coalitiei pentru Sanatatea Femeii, initiata de Fundatia Renasterea

Noi membri si parteneri se alatura Coalitiei pentru Sanatatea Femeii, initiata de Fundatia Renasterea

Societatea Nationala de Medicina Familiei, Agentia Nationala de Presa Agerpres si Sanatatea TV se implica in proiect si promoveaza importanta educatiei si preventiei afectiunilor oncologice feminine.

Coalitia pentru Sanatatea Femeii se extinde si anunta parteneriate noi cu profesionisti din sistemul medical si reprezentanti ai mass-media, care se vor implica in promovarea misiunii sale si dezvoltarea actiunilor la nivel national.

Societatea Nationala de Medicina Familiei reprezinta cea mai mare si mai puternica societate profesionala medicala din Romania, ce contribuie la asigurarea continuitatii si coerentei politicii de asistenta medicala primara si de familie in Romania. Membrii Societatii vor oferi expertiza medicala atat pentru dezvoltarea recomandarilor initiate de Coalitie, cat si pentru implementarea lor.

Agentia Nationala de Presa Agerpres, cea mai longeviva agentie de presa din Romania, si Sanatatea TV, prima televiziune online din tara dedicata sanatatii, se alatura in calitate de sustinatori media ai Coalitiei.

 

"Femeile din Romania merita o viata mai buna si un acces adecvat la investigatii medicale si tratamente moderne, iar pentru aceasta este nevoie ca toti cei care pot schimba ceva sa se implice activ in prevenirea cancerului de col uterin, a cancerului ovarian si a celui de san. Suntem onorati si incantati ca misiunea Coalitiei pentru Sanatatea Femeii a starnit interesul noilor parteneri si suntem convinsi ca impreuna putem schimba statisticile ingrijoratoare care ne plaseaza in fruntea Europei in ceea ce priveste mortalitatea provocata de aceste boli. Noii membri si parteneri sunt specialisti cu o vasta experienta in sistemul medical si in presa, a caror expertiza ne va ajuta cu siguranta sa ne atingem obiectivele si sa readucem speranta romancelor si familiilor lor. Este nevoie de un efort comun si sustinut pentru a reusi, de aceea Coalitia pentru Sanatatea Femeii este deschisa in continuare catre oricine doreste sa ni se alature", a declarat Mihaela Geoana (presedintele Fundatiei Renasterea).

 

Gandita ca un parteneriat strategic intre ONG-uri, medici, asociatii ale pacientilor si toti cei interesati sa se implice, Coalitia pentru Sanatatea Femeii isi propune sa aduca in prim planul strategiei nationale de sanatate un program dedicat sanatatii femeilor, avand ca obiective implementarea unui program national de screening pentru cancerul de san, promovarea adecvata a programului national de screening pentru cancerul de col uterin, precum si cresterea gradului de informare asupra importantei controalelor periodice in cazul cancerului ovarian.

Un prim pas in cadrul acestui demers a fost initierea studiului „Afectiuni oncologice feminine in Romania”, cea mai ampla cercetare privind impactul cancerului de col uterin, a cancerului ovarian si a celui de san in tara noastra. Studiul a relevat organizarea si implementarea deficitara a programelor de screening existente, lipsa unui program national de screening pentru cancerul de san si un grad scazut de informare si educare a femeilor cu privire la aceste boli.

In a doua etapa a studiului va fi realizata o analiza a impactului social si economic pe care aceste forme de cancer le au in Romania anului 2016, pe baza perspectivei femeilor afectate de aceste maladii. Ulterior, toate demersurile din cadrul campaniei se vor concretiza printr-o serie de propuneri ce vor fi inaintate catre autoritati in vederea includerii lor intr-o strategie nationala pentru sanatatea femeilor.

Alaturi de Fundatia Renasterea, membrii Coalitiei pentru Sanatatea Femeii sunt: Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer, Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania si Alianta Pacientilor Cronici din Romania, Institutul pentru Educatie si Dezvoltare in Sanatate, Societatea Romana de Chirurgie a Sanului si Oncologie, Societatea Romana de Medicina Sportiva si Societatea Nationala de Medicina Familiei. Coalitia pentru Sanatatea Femeii se bucura de sprijinul Comisiei de Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor, Ministerului Sanatatii si al Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice. Parteneri ai acestei initiative sunt: Centrul pentru Inovatie in Medicina, Politici de Sanatate (parteneri strategici), Roche Romania, KOL Medical Media, Revista Hipocrate, Scoala Pacientilor, Agentia Nationala de Presa Agerpres si Sanatatea TV.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related