GSK Romania este in continuare alaturi de pacientii HIV/SIDA si de familiile lor si sustine campaniile de preventie si informare de Ziua mondiala de combatere a HIV/SIDA

GSK Romania este in continuare alaturi de pacientii HIV/SIDA si de familiile lor si sustine campaniile de preventie si informare de Ziua mondiala de combatere a HIV/SIDA
  • Federatia UNOPA si GSK Romania au lansat Bursele “Dorel Pintilie” cu fonduri in valoare de 3.500 de euro
  • ViiV Healthcare continua programul Positive Action Europe cu finantari in valoare de 250.000 de lire

Pe 1 decembrie, de Ziua Mondiala HIV, GSK sprijina educarea cu privire la raspandirea si riscurile HIV, prin doua programe menite sa informeze publicul: Bursele Dorel Pintilie, program initiat de GSK Romania impreuna cu Federatia UNOPA ca sprijin pentru dezvoltarea profesionala a persoanelor seropozitive si Positive Action Europe, un program ce sustine educarea si sprijina pacientii cu HIV, dezvoltat de ViiV Healthcare si sprijinit de GSK la nivel global.

Incepand cu acest an, Federatia UNOPA impreuna cu GSK Romania a initiat programul de sprijin in dezvoltarea profesionala pentru persoane seropozitive, „Bursele Dorel Pintilie”, in amintirea unui om care, prin munca lui, a fost alaturi de persoanele care traiesc cu HIV/SIDA si a cautat solutii pentru a creste aderenta la tratament si a izbuti in lupta cu virusul.

Programul „Bursele Dorel Pintilie” urmareste sa sprijine atat persoanele seropozitive care urmeaza o forma superioara de invatamant, precum si pe cele pentru care infectia cu HIV a fost o bariera in calea educatiei. In urma unei proceduri nationale publice de selectie, in cadrul careia orice persoana seropozitiva s-a putut inscrie cu un proiect personal de formare si dezvoltare, comitetul de evaluare a selectat 7 aplicatii. Cele 7 persoane seropozitive au fost sprijinite cu fonduri (intre 300 si 500 Euro) pentru a putea reusi in ceea ce si-au propus din punct de vedere profesional.

Astazi GSK anunta lansarea celei de a 4a editii a programului Positive Action Europe initiat de ViiV Healthcare. Anul acesta ViiV Healthcare a crescut finantarea programului si un total de 250.000£ va fi oferit organizatiilor de pacienti pentru anul 2017, in vederea finantarii proiectelor europene de educare, sprijin si suport a pacientilor cu HIV. La ultima editie programul a atras 75 de aplicatii de la asociatiile de pacienti din Europa, iar anul acesta organizatiie de pacienti sunt invitate sa aplice pentru finantarea pana la 31 ianuarie 2017.

In Romania, pana la jumatatea anului 2016 au fost depistati 296 de pacienti noi HIV/SIDA din care 166 cazuri noi HIV si 130 cazuri noi SIDA. De asemenea, au fost inregistrate 72 de decese cauzate de HIV/SIDA (sursa: Compartimentul pentru Monitorizarea si Evaluarea Infectiilor HIV/SIDA in RO- INBI, Prof. Dr. M.Bals).

La nivel global, 78 milioane de persoane au fost infectate cu HIV si 35 de milioane de persoane au decedat din cauza unor complicatiilor asociate cu SIDA pana la finalul anului 2015. Astazi se inregistreaza progrese majore in lupta anti HIV, astfel incat, in decembrie 2015, 17 milioane de persoane au avut acces la terapia antiretrovirala, numarul acesta crescand de la 7,5 milioane in 2010 (sursa: UNAIDS. Core Epidemiology Slides).

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related