MVP Academy anunță investiții totale de EUR 1.7M și deschide înscrierile pentru următoarea ediție

MVP Academy anunță investiții totale de EUR 1.7M și deschide înscrierile pentru următoarea ediție

Programul de accelerare MVP Academy, dezvoltat de TechHub Bucharest, deschide aplicațiile pentru cea de-a patra ediție a acceleratorului pentru afaceri în tehnologie.

Fondatorii de startup-uri care vor să beneficieze de mentorat cu profesioniști în tehnologie, conexiuni către industria globală și oportunități de finanțare pot aplica la următoarea ediție. Programul este gratuit și aplicațiile sunt deschise pe site-ul programului până duminică, 19 februarie 2017.

Cea de-a patra ediție a acceleratorului MVP Academy va avea loc anul acesta în perioada 6 martie - 8 mai, la TechHub Bucharest - cel mai mare spațiu de coworking dedicat profesioniștilor în tehnologie din România. Programul se extinde pe o durată de 9 săptămâni și se adresează antreprenorilor în tehnologie care dezvoltă afaceri cu potențial global. În cele trei ediții de până acum, MVP Academy a accelerat creșterea a 45 de afaceri.

760K Eur - investiția totală obținută de absolvenții MVP Academy 2016

7 dintre startup-urile participante la MVP Academy 2016 au obținut în total finanțări în valoare de peste 760.000 Euro, printre care Reflex, Urby și TypingDNA, cumulând astfel la 1.7M investiții totale în echipele participante la MVP Academy.

In prezent, 8 dintre produsele dezvoltate de aceștia sunt active pe piață, iar restul sunt în continuare în dezvoltare. Acestea adresează industrii precum inteligență artificială, securitate, energie, eHealth, agritech, mobilitate, cele mai multe dintre ele au un model de business B2B/B2C și o treime dintre ele sunt produse hardware.

Cele mai multe dintre echipele participante în ediția din 2016 și-au crescut echipa în ultima perioadă, un singur startup suspendându-și activitatea de la terminarea programului și până acum.

Printre startup-urile cu cele mai bune rezultate se numără:

  • Reflex  a obținut o investiție și va începe testările clinice pentru produs din februarie 2017.
  • Silometer a înregistrat venituri de peste 106.000 Eur în 2016 și este în preselecții pentru programul de accelerare Pearse Lyons Accelerator (Dublin).
  • Scooterson a fost acceptat în programul de accelerare HAX Boost (San Francisco) și are precomenzi în valoare de peste 380.000 EUR.
  • TypingDNA a primit investiție de la GECAD Ventures și mai mulți investitori de tip angel locali. O primă versiune a produsului a fost lansată sub formă de API.

Mai multe detalii despre rezultatele absolvenților programului de accelerare MVP Academy sunt prezentate în raportul de evaluare.

MVP Academy 2017 - Criterii de selecție

Programul de accelerare MVP Academy continuă cu cea de-a patra ediție. Fondatorii și echipele cu un parcurs profesional solid, care dezvoltă produse tehnologice cu potențial global sunt invitați să aplice până duminică, 19 februarie 2017, completând formularul de înscriere disponibil online.

În plus, cei care vor să afle mai multe detalii despre program vor avea ocazia să intre în contact cu o parte din mentorii și echipa MVP Academy în cadrul întâlnirilor organizate în mai multe orașe din țară printre care Iași, Timisoara, Cluj, București și Sibiu. Detalii despre acestea vor fi anunțate pe site-ul programului.

În perioada 6 martie – 8 mai, echipele selectate vor participa la zeci de ore de mentoring unu la unu cu specialiști locali și internaționali pentru a-și defini mai bine strategia de dezvoltare, funcționalitățile produsului și piața căreia se adresează. În plus, cele mai promițătoare dintre echipele MVP Academy pot primi investiție în schimbul unui procent minoritar din companie prin MVP Angels, rețea de investitori de tip angel asociată programului de accelerare.

Pentru a fi acceptate în program startup-urile trebuie să dezvolte un produs în domeniul tehnologiei, să aibă un prototip funcțional, să targeteze o piață globală și să fie dedicați dezvoltării afacerii. Participarea la programul de accelerare MVP Academy este gratuită și aplicațiile sunt deschise până duminică, 19 februarie 2017, pe website-ului programului.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related