La un an de la implementarea foliei de protecție la nivelul întregului portofoliu de beri produse local, URBB (Tuborg România) anunță o creștere anuală de 38% a vânzărilor de bere la doză

La un an de la implementarea foliei de protecție la nivelul întregului portofoliu de beri produse local, URBB (Tuborg România) anunță o creștere anuală de 38% a vânzărilor de bere la doză
  • În iunie 2017, URBB a introdus folia de protecție, cu aplicare termică, fără adezivi, pe toate dozele produse local de companie – cea mai avansată soluție de acest gen disponibilă în România

United Romanian Breweries Bereprod (URBB, cunoscută publicului larg și ca Tuborg România) a înregistrat o rată anuală de creștere a vânzărilor de bere la doză de 38% după primele 5 luni ale anului 2018 față de aceeași perioadă a anului trecut. Rezultatul a fost puternic susținut și de introducerea, la nivelul întregului portofoliu de beri produse local de URBB, a foliei de protecție 100% reciclabilă, cu aplicare termică, fără adezivi - soluție pentru implementarea căreia URBB a investit peste 2 milioane euro, în 2017.

Cu ocazia marcării unui an de la implementarea soluției, URBB a mandatat ICA Research & Development pentru derularea unei cercetări de piață, cu scopul de a radiografia piața locală de beri la doză, respectiv nivelul de igienă și conformitate cu legislația aferentă aflată în vigoare. Cercetarea a fost desfășurată pe parcursul lunii martie 2018 și a presupus prelevarea de mostre din magazine mici și mari, precum și benzinării, aflate pe raza Capitalei și a județului Ilfov. Astfel, laboratorul acreditat al ICA a evaluat 21 de branduri de bere, aparținând tuturor celor 5 mari producători de bere din țara noastră. Brandurile evaluate provin din toate segmentele de preț ale pieței (economic, mediu, premium și superpremium).

 

„În iunie 2017, ne-am stabilit obiectivul de a avea cele mai curate doze, astfel încât românii care cumpără produsele noastre să fie siguri că pot consuma berea lor preferată direct din doză, fără riscuri igienice. În consecință, am investit considerabil pentru a avea cea mai avansată folie de protecție disponibilă pe piața locală.

Rezultatele sunt excelente: vânzările noastre de bere la doză pe primele 5 luni ale anului 2018 au crescut cu 38% față de nivelul din aceeași perioadă a anului trecut, înainte de implementarea foliei. Cercetarea realizată de ICA ne arată că suntem producătorul cu cele mai sigure beri din România. Suntem mândri de aceste rezultate și vom continua să încurajăm consumul de bere de calitate, precum și să oferim servicii impecabile consumatorilor.” a declarat Shachar Shaine (președinte URBB).

 

Evaluarea produselor tuturor celor 5 producători din România a evidențiat că URBB (Tuborg România) este una din cele două companii care au obținut punctajul maxim, de 100% conformitate. Dintre cei 4 producători reprezentați la nivelul tuturor celor 4 segmente de piață analizate, URBB a obținut cele mai bune valori atât în ceea ce privește respectarea standardelor de igienă existente (100%), cât și în ceea ce privește obținerea valorilor minime posibile, 89% din berile analizate având sub 1 colonie germeni/cm2, față de nivelul maxim admis, de 20 colonii/cm2.

La nivelul întregului eșantion cercetat, rezultatul general a fost că 88% din totalul berilor testate respectă normele de conformitate aflate în vigoare în România. Cu toate acestea, dintre cele 21 branduri de bere incluse în cercetare, doar 12 branduri au obținut valori corecte la nivelul întregului set de mostre prelevate.

Folia de protecție implementată de URBB (Tuborg România) la nivelul întregului portofoliu de beri produse local este aplicată etanș prin căldură, în condițiile optime ale unui proces de producție și îmbuteliere complet automatizat și fără a fi folosite substanțe chimice de lipire. Astfel, sigiliul de aluminiu oferă protecție împotriva bacteriilor, murdăriei și prafului, fiind totodată reciclabil. Dozele pot fi depozitate în frigidere și plasate una peste alta în siguranță, folia de protecție din aluminiu fiind de asemenea rezistentă termic.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related