INOVAȚIE: După un an în România, Spinoa lansează o minifermă de spirulină artizanală pentru acasă

INOVAȚIE: După un an în România, Spinoa lansează o minifermă de spirulină artizanală pentru acasă

S-a împlinit un an de când Spinoa aducea pentru prima oară în România spirulina artizanală, o alternativă modernă si sănătoasă a pudrei și a pastilelor deja existente pe piață. Cu ocazia aniversării, a fost lansat noul cultivator de spirulină pentru acasă, destinat tuturor celor care vor să își crească micro-alga în căminul propriu pentru a o consuma proaspătă. Beneficiile nutritive ale acesteia sunt semnificative, spirulina fiind considerată de nutriționiști un superaliment. 

 

Ce este spirulina?

Un înlocuitor complet al cărnii pentru vegetarieni, un superaliment cu beneficii excepționale. Este un adevărat concentrat de vitamine, fier, antioxidanţi, proteine, oligoelemente, beta-caroten, pigmenţi, săruri minerale și acizi graşi esenţiali. 

 

Ce aduce nou spirulina artizanală Spinoa?

Spirulina Spinoa este cultivată la scală mică în mod sustenabil. Este produsă într-un mediu controlat, recoltată cu grijă și uscată lent, sub 42 de grade (spre deosebire de cea sub formă de pudră sau pastile care este uscată la 150 de grade), pentru a-și păstra toți nutrienții. Din acest motiv, spirulina Spinoa are formă de Crunchies - mini spaghete și gust mai bun, ușor sărat.

 

Un an de Spinoa în România

România este țara din Europa în care se caută cel mai mult cuvântul “spirulină” pe google  - lucru care ne arată că superalimentul le este familiar oamenilor de aici. Spinoa a fost bine primit pe piață, datorită inovației pe care o aduce. După doar un an, brandul este prezent în 6 restaurante cunoscute din București și în 10 magazine cu profil naturist. Mai mult, a strâns în jurul lui o comunitate din care fac parte, printre mulți alții,  Ciprian Bălănescu - multiplu campion național la Duatlon și Triatlon, Sorina Fredholm - health coach, Maria Mihaela - fitness nutrition diet specialist, Ioana Mocanu - food blogger @rețete cu vlăstari.

 

 

Lansarea cultivatorului de spirulină Inspir

„ Atunci când e consumată proaspătă, spirulina are o cantitate mai mare de nutrienți, un gust și o textură mai delicate. Așadar, am creat o minifermă de spirulină - Inspir - pentru a putea fi produsă acasă sau în restaurante.” , spune Romain, co-fondatorul Spinoa.  Cultivatorul este practic, mobil și se integrează în orice spațiu datorită designului ingenios. 

Inspir se află acum în stadiul de prototip, urmând a fi produs după finalizarea campaniei de crowdfunding, susținută de Level-up și Nod Makerspace.

 

Misiunea Spinoa este de a cultiva spirulina și prin ea, o lume mai bună. Motivația: spirulina a fost declarată un superaliment al viitorului datorită modului sustenabil în care se cultivă: are nevoie de resurse minime pentru a crește, dar oferă în schimb nutrienți și vitamine esențiale corpului. Chiar și NASA o folosește în dietele astronauților.

Spinoa importă spirulina din Franța și Burkina Faso, direct de la producători. Ferma din Burkina Faso este parte a unui proiect umanitar local, jumătate din producție fiind destinată copiilor și oamenilor cu boli imune din regiune - un motiv pentru care știm că Spinoa este pe calea cea bună.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related