Beko lansează prima sa linie de electrocasnice care elimină peste 99% din bacterii și virusuri (inclusiv coronavirus)

Beko lansează prima sa linie de electrocasnice care elimină peste 99% din bacterii și virusuri (inclusiv coronavirus)

Noua linie de electrocasnice utilizează tehnologia luminii UV, căldura și aburul, pentru a atinge un nivel ridicat de igienizare acasă.

Beko, lider al pieței europene de electrocasnice, lansează HygieneShield, o gamă inovatoare de produse de uz casnic, care vine să răspundă nevoilor actuale ale consumatorilor în contextul Covid-19 și al sporirii măsurilor de igienă.

Noua gamă cuprinde șapte electrocasnice dotate cu programe și funcții de dezinfectare a alimentelor ambalate și a obiectelor personale, care îi vor ajuta pe consumatori să rămână în siguranță acasă și, astfel, să se adapteze noului context. Linia HygieneShield a fost dezvoltată ca urmare a cercetărilor de piață desfășurate în întreaga lume. Grație noilor tehnologii inovatoare, electrocasnicele au capacitatea de a elimina peste 99% din bacterii și virusuri (inclusiv coronavirus), oferind un nivel superior de siguranță.  

Cercetările de piață efectuate de Beko în 31 de țări au arătat că una dintre preocupările principale ale oamenilor în aceste momente este menținerea unui grad ridicat de igienă. Studiile arată că majoritatea consumatorilor dezinfectează ambalajele produselor cumpărate imediat ce ajung acasă și au grijă să-și igienizeze frecvent telefoanele mobile sau cheile. În plus, 75% dintre oameni recunosc că fac mai des curățenie în casă, 64% spun că spală mai frecvent rufe și 68% acordă o mai mare atenție dezinfectării ambalajelor produselor cumpărate.

Având ca sursă de inspirație natura, noua linie Beko utilizează aburul și căldura, astfel încât consumatorii să poată obține acasă rezultate excelente de igienizare. Lansarea noii game a avut loc în cadrul unui eveniment virtual, la care au participat Hakan Bulgurlu, Chief Executive Officer Arçelik, și Zeynep Yalım Uzun, Chief Marketing Officer Arçelik, alături de expertul medical Dr. Sarah Jarvis și Chris Sanderson, co-fondator și CEO al Future Laboratory. 

 „A fost un an foarte dificil și credem că, acum, mai mult ca oricând, toată lumea ar trebui să aibă acces la produse de bună calitate care să le mențină sănătatea, dar care să fie prietenoase și cu mediul. Suntem încântați să introducem pe piață cele mai recente inovații ale Beko și prima noastră linie completă de electrocasnice. Produsele au fost adaptate pentru a ajuta consumatorii să atingă un nivel ridicat de igienă acasă și, astfel, să fie mai protejați de infecții și boli.

Tehnologiile noastre sunt testate, independent, de Airmid Health Group, o organizație de cercetare biomedicală respectată. Este dovedit că noile sisteme incluse în mașinile de spălat rufe și cele cu uscător, cuptoarele și frigiderele din gama HygieneShield sunt capabile să reducă în proporție de peste 99% virusul. Testele realizate de Airmid pentru sterilizatorul UV multifuncțional și uscătorul de haine sunt în desfășurare și ne așteptăm să finalizăm procesele de testare și certificare până în noiembrie. Mașinile de spălat vase sunt testate, independent, de Universitatea de Științe Aplicate Rhine-Waal și se așteaptă ca procesul de testare și certificare să fie finalizat în octombrie. Sperăm ca produsele noastre să ofere consumatorilor un grad suplimentar de confort, știind că stau în locuințe sigure și curate”, a declarat Hakan Bulgurlu (CEO Arçelik).

 

„Lumea pe care o știam s-a schimbat peste noapte și, acum, mai mult ca oricând, trebuie să înțelegem care sunt temerile și așteptările consumatorilor noștri și să răspundem rapid nevoilor pe care aceștia le au. Beko a făcut acest pas și suntem încântați să putem oferi clienților din România acces la produse inovatoare, care să-i ajute să se simtă mai în siguranță, în această perioadă marcată de incertitudini”, a declarat Murat Büyükerk (Chief Executive Officer Arctic).

 

Dr. Sarah Jarvis spune:

„Am vorbit de nenumărate ori despre dezinfectarea cu ajutorul luminii UV, utilizată pe scară largă, de câțiva ani, pentru sterilizare în spitale, avioane și fabrici. COVID-19 ne-a determinat să fim mai atenți și să luăm cele mai stricte măsuri de protecție, dar pacienții mei încep să se gândească tot mai mult la modul în care își igienizează locuințele, unde petrec majoritatea timpului. Păstrarea lucrurilor curate este provocarea acestor zile și îi îndemn pe toți să mențină un sistem riguros de igienizare.”

 

Christopher Sanderson, CEO al Future Laboratory, companie londoneză de consultanță, scrie într-un nou raport:

„Locuința a jucat un rol esențial în recenta criză globală. Peste noapte, aceasta s-a transformat în birou, școală, sală de sport, restaurant sau chiar cabinet medical, în funcție de context. Casele au devenit parte integrantă din lumea noastră externă.”

 

Igienizare profesională de fiecare dată, în propriul cămin  

1. Sterilizator UV multifuncțional

Potrivit unor studii, coronavirusul poate supraviețui până la cinci zile pe suprafețele netede, dar sterilizatorul cu lumină UV este capabil să igienizeze acasă o gamă largă de obiecte. Cheile, telefoanele, portofelele, produsele ambalate din supermarketuri, pungile de plastic, biberoanele și jucăriile pot fi curățate în siguranță, într-un ciclu de 20-40 de minute, fără a deteriora obiectele. Acest dispozitiv inteligent poate fi depozitat oriunde în casă, iar afișajul său tactil îl face ușor de utilizat.

2. Frigider cu sertar cu lumină UV pentru dezinfectare

Combina frigorifică Beko din gama HygieneShield este prevăzută cu un sertar special cu lumină UV care elimină virusurile, bacteriile și germenii. Pot fi dezinfectate produsele alimentare aflate în ambalajul original și sigilat, fiind eliminate peste 99% din bacterii și virusuri, în aproximativ 40 de minute.

3. Uscător de rufe cu lumină UV

Uscătorul de rufe elimină bacteriile și virusurile și asigură dezinfectarea hainelor într-un mod sigur și convenabil. Programul UV Hygienic Refresh poate igieniza și reîmprospăta până la șase piese vestimentare uscate. În schimb, programul UV Hygienic Drying usucă și dezinfectează până la 5 kg de rufe spălate, inclusiv hainele care necesită spălare la temperaturi scăzute.

4 & 5. Mașină de spălat rufe și mașină de spălat cu uscător HygieneShield

Încă nu se știe cu exactitate cât timp poate supraviețui noul coronavirus pe țesături, așa că mulți oameni au început să spele hainele la programe mai lungi și la temperaturi mai ridicate – un lucru costisitor, nesustenabil și care riscă să deterioreze țesăturile.

Cu un algoritm inteligent, un canal de încălzire suplimentar și un sistem de ventilație, programul dedicat pentru igienizare umple tamburul cu aer fierbinte pentru a menține rufele la 60°C, oferind o igienizare fără apă. Mai mult de 99% din virusuri și bacterii sunt eliminate în doar 58 de minute, dintr-o cantitate de 2 kg de haine. Astfel, se pot face economii, mediul înconjurător fiind protejat prin evitarea utilizării de substanțe chimice și a apei în plus.

6. Cuptor încorporabil cu abur saturat și căldură

Acest cuptor nu doar gătește mâncarea, ci asigură și un nivel optim de igienizare. Folosind puterea excepțională de dezinfectare a aburului saturat și a căldurii, au fost dezvoltate două programe ce funcționează la 70 °C și respectiv 120 °C. Utilizarea cuptorului la 70 °C timp de 15 minute va dezinfecta suprafețele alimentelor ambalate, fără a afecta gustul și structura produselor. Utilizarea cuptorului la 120 °C timp de 20 de minute va igieniza articole precum boluri metalice și produse din sticlă.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Subiecte

SectiuneBranded


Related