Enel X își consolidează poziția de lider în echilibrarea rețelei prin managementul consumului de energie câștigând o licitație de peste 1 GW în Japonia

Enel X își consolidează poziția de lider în echilibrarea rețelei prin managementul consumului de energie câștigând o licitație de peste 1 GW în Japonia
  • Enel X Japonia a câștigat peste 25% din capacitatea totală de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie pe noua piață de capacitate locală pentru anul inaugural 2024

Enel X Japan, cel mai mare agregator independent de servicii de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie al țării, a câștigat peste 1 GW în servicii de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie pe piața de capacitate japoneză pentru 2024, anul inaugural al pieței. Rezultatul licitației de succes i-a oferit companiei Enel X peste 25% din capacitatea de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie pe noua piață.

 

Ushio Okuyama, Head of Enel X Japonia, a declarat:

„Suntem mândri să ne bazăm pe experiența noastră solidă de a oferi servicii de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie în rețeaua electrică națională a Japoniei. În calitate de lider local în servicii de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie, promovăm aceste resurse drept alternativă rentabilă la generarea tradițională de energie, care este esențială pentru susținerea integrării surselor regenerabile de energie în rețea. Privind în viitor, prin echilibrarea rețelei prin managementul consumului de energie pe piața japoneză începând cu anul inaugural, ne așteptăm să jucăm un rol tot mai important în aceste servicii pe piețele de energie din țară."

Prin platforma de flexibilitate în timp real, Enel X poate să optimizeze utilizarea resurselor de echilibrare a rețelei prin managementul consumului în toate domeniile pieței energetice în evoluție rapidă din Japonia. În Japonia, Enel X este în prezent principalul furnizor independent de rezerve „1-dash”, un program de echilibrare a rețelei prin managementul consumului bazat pe licitații anuale, care este în vigoare până la inaugurarea pieței de capacitate. În plus, Enel X și-a asigurat recent calitatea de membru pe bursa japoneză de energie electrică (JEPX), piața de tranzacționare angro a energiei electrice din țară, permițându-i să ofere servicii de echilibrare a rețelei prin managementul consumului pe piața pentru ziua următoare și pe piața intra-zilnică.

Prin platforma sa lider pe piață, compusă din 211 MW în programul „1-dash”, alături de peste 1 GW atribuiți pe piața de capacitate, Enel X administrează o centrală virtuală importantă, menită să ajute la stabilizarea rețelei electrice a țării. Prin urmare, compania este bine poziționată pentru a ajuta companiile japoneze să maximizeze valoarea pe care o pot atinge prin participarea activă pe piața energiei din țară. Prin participarea lor, companiile calificate câștigă un nou flux de venituri care le poate îmbunătăți profitabilitatea, sprijinind, în același timp, integrarea surselor regenerabile. Portofoliul actual al clienților Enel X acoperă multe sectoare de activitate, inclusiv industria grea, producție, tehnologia informației, logistică și proprietăți comerciale.

Programele de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie încurajează utilizatorii de energie să își ajusteze consumul de energie pentru a ajuta la stabilizarea rețelei atunci când sistemul o cere. Enel X Japonia este o filială a Enel X, divizia globală de servicii energetice avansate a Grupului Enel care deține poziția de lider în programele de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie la nivel global, cu o capacitate totală de peste 6 GW gestionată și repartizată în cele două Americi, Europa, Asia și Oceania.

Enel X conduce tranziția către un model de afaceri durabil, iar economia circulară este un pilon crucial. Enel X a fost una dintre primele companii care au oferit produse care aplică principiile economiei circulare și care sprijină afacerile să facă același lucru. Echilibrarea rețelei prin managementul consumului de energie reprezintă un serviciu cheie în care sunt îndeplinite principiile economiei circulare, datorită designului care utilizează două dintre modelele de afaceri ale economiei circulare: întări durabile și platforme de partajare. Prin aderarea la programele de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie, companiile comerciale și industriale pot participa pe piața energiei electrice și pot fi compensate pentru modificarea consumului de energie, pentru a răspunde la vârfurile de ofertă sau cerere de energie electrică, contribuind în același timp la decarbonizarea la nivel global.

Piața de capacitate din Japonia este concepută pentru a procura capacitatea de energie necesară pentru a menține securitatea aprovizionării țării. Capacitatea este procurată printr-o licitație pe patru ani, la care echilibrarea rețelei prin managementul consumului de energie poate participa alături de alte tehnologii.

Enel X este divizia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potențial de transformare: orașe, case, industrii și mobilitate electrică. Compania este lider global în domeniul serviciilor energetice avansate, gestionând soluții de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate totală de peste 6 GW, gestionată la nivel global, o capacitate de stocare instalată de 110 MW iar, în sectorul mobilității electrice, în jur de 130.000 de puncte publice și private de încărcare a vehiculelor electrice pe tot globul. Inovarea și sustenabilitatea sunt în centrul strategiei Enel X încă de la înființare, economia circulară fiind combinația perfectă a acestor două elemente, aplicate în multe dintre produsele și serviciile Enel X.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related