Moment istoric pentru Enel care urcă pe prima poziție în indicele Dow Jones Sustainability World Index, pentru 2020

Moment istoric pentru Enel care urcă pe prima poziție în indicele Dow Jones Sustainability World Index, pentru 2020
  • Indicele recunoaște rezultatele remarcabile obținute de Enel în combaterea schimbărilor climatice și încurajarea decarbonizării economiei globale, favorizând inovația și practicile responsabile de gestionare a afacerilor 
  • Inclus de 17 ani în Indicele Mondial al Sustenabilității Dow Jones (DJSI World), Enel a obținut un punctaj mai mare de 90/100, în peste 70% din criterii, inclusiv politicile climatice și oportunitățile de piață 
  • Enel ocupă, de asemenea, primul loc în DJSI Europe, la sectorul “Utilități electrice”, și al doilea, la nivel mondial, în întreaga familie de indici de sustenabilitate Dow Jones, pentru același sector 
  • Endesa, filiala spaniolă a grupului, a fost, de asemenea, inclusă în indicele DJSI World; filialele sud-americane ale Enel, Enel Américas și Enel Chile, au fost confirmate în indicii regionali de sustenabilitate Dow Jones

Poziția de lider în domeniul sustenabilității a Enel a fost recunoscută de Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World). Enel a urcat pe prima poziție a acestuia, marcând astfel o premieră în cei 17 ani de când compania este inclusă în indice. În procesul de selecție DJSI World, Enel s-a remarcat în majoritatea celor 27 de criterii evaluate de SAM *. Mai exact, compania a obținut un scor mai mare de 90/100, în peste 70% dintre criterii, unele dintre cele mai semnificative fiind strategia climatică și oportunitățile de piață, două criterii ce vizează contribuția și performanța utilităților electrice în tranziția spre un model energetic cu emisii reduse de carbon. Enel ocupă, de asemenea, primul loc în DJSI Europe, la sectorul “Utilități electrice”, și al doilea, la nivel mondial, în întreaga familie de indici de sustenabilitate Dow Jones, pentru același sector.

 

Recunoașterea DJSI World a poziției noastre de lider în sustenabilitate, la nivel mondial, este un factor motivant puternic ce ne confirmă că trebuie să continuăm să îmbunătățim performanțele de mediu, sociale și de guvernanță,” a declarat Francesco Starace, CEO și director general al Enel. “Poziția de lider a Enel în domeniul energiei regenerabile, digitalizarea rețelelor și soluțiile energetice avansate care vizează decarbonizarea altor sectoare, precum transportul, reprezintă unele dintre principalele bune practici care au contribuit la această recunoaștere. Prin integrarea inovației și a sustenabilității în activitatea de business a Grupului Enel, conducem în mod activ tranziția către un model cu emisii zero, protejând mediul înconjurător, la nivel global, și creând totodată valoare pe termen lung pentru stakeholderi. Aș dori să mulțumesc tuturor celor care lucrează în Grupul Enel, cu ajutorul cărora am atins această performanță istorică”.

 

Enel a obținut, de asemenea, rezultate excelente în alte criterii privind evaluarea managementului corporativ responsabil, inclusiv managementul riscurilor și al crizelor, politica și managementul de mediu, eco-eficiența operațională, aspecte privind resursele de apă, drepturile omului, dezvoltarea capitalului uman, precum și transparența în ceea ce privește performanța socială și de mediu.

Filiala spaniolă a grupului, Endesa, a fost, de asemenea, inclusă în DJSI World în acest an, marcând al doilea an consecutiv al companiei în indice. Enel și Endesa sunt două dintre cele opt companii incluse în indicele global, la sectorul utilităților electrice. În plus, filiala sud-americană a grupului, Enel Américas, a fost confirmată pentru al treilea an consecutiv în indicii Dow Jones Sustainability Emerging Markets și Dow Jones Sustainability MILA** Pacific Alliance Index , precum și în indicele Dow Jones Sustainability Chile, pentru al patrulea an consecutiv. Totodată, Enel Chile a fost confirmată în cei trei indici, pentru a treia oară.

Enel este inclus în mai multe clasamente și indici de sustenabilitate globali, precum: MSCI ESG Leaders, CDP Climate "A" List, Euronext Vigeo-Eiris 120 index, seria de indici FTSE4Good, ratingul ISS "Prime”, indicele egalității de gen Bloomberg (Gender Equality Index), Indicele Refinitiv TOP 100 Diversity and Inclusion, topul european Equileap Gender Equality, Corporate Knights Global 100 Cele mai Sustenabile Corporații din Lume, indicii ECPI și indicii de bune practici ESG Thomson Reuters / S-Network.

Grupul atrage din ce în ce mai mult atenție din partea investitorilor din zona de responsabilitate socială, a căror participație în companie este în continuă creștere, reprezentând aproximativ 10,8% din capitalul social al Enel în 2019, aproape dublu față de nivelul din 2014. Această evoluție, coroborată cu importanța tot mai mare a elementelor non-financiare în crearea de valoare adăugată durabilă pe termen lung, reiterează poziția de lider a Enel în domeniul sustenabilității.

Mai mult, modelul Open Innovability al Enel a continuat să fie o referință pentru DJSI, întrucât compania s-a remarcat pe criteriul managementului inovației pentru al cincilea an consecutiv. Combinând inovația și sustenabilitatea, Enel își propune să dezvolte soluții care să răspundă provocărilor privind societatea, mediul înconjurător și energia. Soluțiile inovatoare ale Enel în domeniul energiei regenerabile revoluționează modul de funcționare a centralelor, favorizând astfel extinderea sectorului. Un exemplu concret de model inovator, care îmbină producția de energie și conservarea mediului, îl reprezintă centrala Aurora Solar, unde generarea de energie sustenabilă este combinată cu implementarea serviciilor vitale ale ecosistemului, creând beneficii operaționale și de mediu.

 

* Divizia globală a S&P care se ocupă cu cercetarea legată de mediul înconjurător, aspectele sociale și guvernanța, achiziționată în 2020 de la RobecoSAM, divizie de asset management a Robeco.
** Mercado Integrado Latinoamericano (Piața Integrată Latino-Americană)

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Campanii

Pozitii

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related