Companiile LanzaTech, Total și L’Oréal anunță o premieră mondială: primul ambalaj pentru un produs cosmetic realizat din plastic obținut din reciclarea emisiilor industriale de carbon

Companiile LanzaTech, Total și L’Oréal anunță o premieră mondială: primul ambalaj pentru un produs cosmetic realizat din plastic obținut din reciclarea emisiilor industriale de carbon

L'Oréal a creat în parteneriat cu LanzaTech și Total primul ambalaj pentru un produs cosmetic din plastic realizat din emisii industriale de carbon, care sunt captate și reciclate. Procesul de conversie a emisiilor are loc în trei pași:

  • LanzaTech captează emisiile industriale de carbon și le transformă în etanol, folosind un proces biologic unic;
  • Total, cu ajutorul unui proces inovator de deshidratare dezvoltat în parteneriat cu IFP Axens, transformă etanolul în etilenă înainte de a-l polimeriza în polietilenă, care va avea toate specificitățile tehnice ale echivalentului său fosil;
  • L’Oréal folosește polietilena astfel obținută pentru a produce ambalaje cu aceeași calitate și proprietăți ca și polietilena convențională.

Acest succes tehnologic și industrial demonstrează faptul că emisiile industriale de carbon pot fi utilizate pentru a produce ambalaje din plastic. Această premieră mondială reflectă mai întâi angajamentul celor trei parteneri pentru dezvoltarea unei economii circulare durabile a materialelor din plastic, deschizând totodată calea către noi oportunități pentru captarea și reutilizarea emisiilor industriale de carbon.

Cei trei parteneri își propun să continue colaborarea pentru producția pe scară largă a plasticului sustenabil, cu deschiderea de a lucra cu cei care vor să li se alăture și, împreună, să își ia angajamentul de a utiliza aceste noi materiale din plastic sustenabil.

CEO-ul LanzaTech, Jennifer Holmgren a declarat:

Acest parteneriat se bazează pe obiectivul comun de a crea o planetă mai curată pentru toți. Suntem recunoscători companiilor L’Oréal și Total pentru angajamentul lor de a reduce intensitatea emisiilor de carbon ale activităților lor. Împreună putem reduce amprenta de carbon a ambalajelor prin conversia emisiilor de carbon în produse utile, astfel carbonul de unică folosință devine un lucru al trecutului.

 

Senior Vice President Polymers Total, Valérie Goff a anunțat:

„Acest parteneriat al companiilor industriale este un exemplu excelent de colaborare cu scopul dezvoltării materialelor din plastic ale viitorului, care sunt realizate din carbon reciclat și răspund unei cereri tot mai mari din partea clienților noștri. Dezvoltarea acestei noi soluții de utilizare a emisiilor industriale de carbon contribuie, de asemenea, la angajamentul Grupului de a ajunge la zero net în Europa până în 2050.”

 

L’Oréal Packaging & Development Director, Jacques Playe a spus că

L’Oréal îmbunătățește constant amprenta de mediu a ambalajelor sale. Cu ajutorul acestei inovații care transformă emisiile de carbon în polietilenă, ne propunem să dezvoltăm o nouă soluție de ambalare sustenabilă. Ambiția noastră este de a folosi acest material sustenabil în producția sticlelor de șampon și balsam până în 2024 și sperăm că și alte companii ni se vor alătura în utilizarea acestei inovații revoluționare.”

Companie de reciclare a carbonului, LanzaTech este un lider global în fermentarea gazelor, producând combustibili și substanțe chimice sustenabile, prin conversia biologică a emisiilor de carbon uzat, inclusiv a gazelor reziduale respinse; a gazelor de sinteză (syngas) din toate formele de biomasă (de exemplu: deșeuri solide municipale, deșeuri industriale organice, deșeuri agricole) și a biogazului reformat.

Expertiza LanzaTech în fermentare, proiectarea reactoarelor, învățare automată și biologie sintetică a făcut posibilă comercializarea procesului de reciclare și a confirmat capacitatea sa de a produce peste 100 de substanțe chimice.

Alături de investitori și parteneri globali, LanzaTech desfășoară o serie de proiecte comerciale în întreaga lume și lucrează pe întregul lanț de aprovizionare pentru a oferi soluții inovatoare de economie circulară, care reduc emisiile de carbon și fac posibilă producerea de bunuri de larg consum fără resurse fosile noi. Fondată în Noua Zeelandă, LanzaTech are sediul central în Illinois, SUA și peste 170 de angajați, cu birouri în China, India și Europa.

 

Total este o companie de energie care produce și comercializează combustibili, gaze naturale și electricitate. Cei 100.000 de angajați sunt dedicați generării unei energii mai bune, mai sigure, mai curate și accesibile cât mai multor oameni. Prezenți în peste 130 de țări, ambiția noastră este să devenim specialistul energiei responsabile.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related