Vestas semnează acordul cu Enel X pentru a accelera electrificarea flotei sale auto

Vestas semnează acordul cu Enel X pentru a accelera electrificarea flotei sale auto

Vestas Wind Systems A/S, lider mondial în soluții de energie sustenabilă, a semnat un parteneriat cu Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, pentru a accelera electrificarea flotei de mașini a companiei. Prin acest acord, Enel X va furniza către Vestas infrastructura de încărcare necesară pentru a electrifica flota auto pe cele mai importante piețe unde își desfășoară activitatea.

 

„Acest nou acord marchează un alt pas în colaborarea fructuoasă dintre Vestas și Grupul Enel”, a declarat Francesco Venturini, CEO al Enel X. „Rolul cheie al Enel X ca lider tehnologic în sectorul mobilității electrice continuă să stimuleze Revoluția e-Mobilității și va sprijini Vestas în demersul său de a-și atinge obiectivele ambițioase de sustenabilitate, precum și de a continua să promoveze mobilitatea electrică drept unul din facilitatorii reali ai viitorului cu emisii zero pentru care ambele companii lucrează de mult timp împreună.”

 

„Dacă vrem să reușim cu tranziția energetică la scară globală, liderii din industrie au datoria să implementeze schimbarea pe care vrem să o vedem”, a spus Anders Nielsen, Chief Technology Officer, Vestas. „Unul dintre obiectivele noastre cheie la Vestas este de a permite sisteme energetice mai durabile, prin sprijinirea creșterii implementării proiectelor de energie regenerabilă dincolo de zona energiei electrice, și în sectorul transporturilor. Unindu-ne forțele cu Enel X, putem demonstra cu mândrie avantajele acestui proces de implementare pe propria amprentă globală și putem contribui la deschiderea drumului către un viitor mai durabil.”

 

Enel X va oferi Vestas o soluție de platformă pentru încărcare bazată pe cloud și 370 de stații de încărcare. Stațiile de încărcare vor fi de tipul JuiceBox, care permit încărcarea vehiculelor electronice mobile, și JuicePole, care permit încărcarea a două vehicule în același timp printr-un card RFI sau prin aplicație. Rețeaua de încărcare va sprijini serviciul Vestas și va fi utilizată în beneficiul flotelor de mașini de la locurile de muncă din cele mai importante 15 piețe ale Vestas din Europa și America. Colaborarea marchează un pas cheie în demersul Vestas de retragere a vehiculelor convenționale până în 2025 și face parte din angajamentul Vestas de a deveni neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon, fără utilizarea de compensări până în 2030, ca parte a ambițiilor sale mai ample de sustenabilitate. Odată ce tranziția la vehiculele electrice este completă, Vestas anticipează că mai mult de o treime din domeniile de aplicare 1 și 2 ale emisiilor de carbon vor fi înlăturate.

În plus, Vestas și Enel X s-au angajat să valorifice resursele lor extinse ca lideri ai industriei într-un efort comun de a explora  inovații care vor contribui la avansul tranziției energetice. Ambele companii vor începe un proces de identificare a oportunităților de colaborare la dezvoltarea inovațiilor în domeniul mobilității electrice, integrarea rețelelor și cuplarea sectorială.

 

Vestas este partenerul global al industriei energetice pentru soluții de energie durabilă. Proiectăm, producem, instalăm și întreținem turbine eoliene în întreaga lume și, cu turbine eoliene cu o putere totală de peste 122 GW în 82 de țări, am instalat mai multă energie eoliană decât oricine altcineva. Prin capabilitățile noastre de date inteligente și mai mult de 108 GW de turbine eoliene aflate în service, folosim date pentru a interpreta, prognoza și exploata resursele eoliene și pentru a furniza cele mai bune soluții de energie eoliană disponibile. Împreună cu clienții noștri, cei peste 25.500 de angajați ai Vestas aduc soluții energetice durabile pentru a alimenta un viitor luminos în lume.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related