Enel X continuă extinderea rețelei de încărcare a vehiculelor electrice, ajungând la 90.000 de puncte de încărcare disponibile prin aplicația JuicePass

Enel X continuă extinderea rețelei de încărcare a vehiculelor electrice, ajungând la 90.000 de puncte de încărcare disponibile prin aplicația JuicePass
  • Utilizatorii aplicației JuicePass a Enel X au acum acces la o rețea de peste 90.000 de puncte de încărcare din întreaga Europă, o extindere cu 80% față de începutul acestui an

Enel X continuă extinderea rețelei de încărcare a vehiculelor electrice (EV) la peste 90.000 de puncte publice de încărcare disponibile utilizatorilor aplicației proprii, JuicePass, de la aproximativ 10.000 de astfel de puncte disponibile la începutul anului 2020. Această creștere semnificativă a fost posibilă datorită eforturilor de dezvoltare a rețelei proprii de stații de încărcare publică a Enel X, precum și acordurilor de interoperabilitate încheiate pe tot parcursul anului de către Enel X cu o gamă largă de parteneri comerciali care operează rețele publice de încărcare în întreaga Europă.

Enel X are instalate peste 12.500 de puncte de încărcare în întreaga Europă, în timp ce rețeaua a continuat să fie extinsă prin interoperabilitate, prin intermediul platformei de e-mobilitate Hubject. Interoperabilitatea permite utilizatorilor aplicației JuicePass a Enel X să își încarce vehiculele electrice în întreaga Europă printr-o simplă conectare, fără a încheia noi contracte cu diferiți furnizori, într-o rețea care cuprinde acum peste 90.000 de puncte publice de încărcare, inclusiv tehnologii de încărcare folosind curent alternativ (AC) de până la 43kW, încărcare rapidă folosind curent continuu (DC) de până la 50kW, și încărcare ultrarapidă (peste 100kW).

 

"Enel X marchează un moment cheie în ceea ce privește susținerea mobilității electrice la scară largă, prin atingerea a peste 90.000 de puncte de încărcare disponibile prin JuicePass, creșterea substanțială a acoperirii serviciilor, precum și a punctelor de încărcare de curent continuu accesibile utilizatorilor finali, comparativ cu anul anterior. Misiunea noastră este să creăm o experiență de încărcare facilă și universală, valorificând potențialul de eficientizare și reducând  <<range anxiety>> prin instalarea de stații de încărcare publice inteligente și prin utilizarea tehnologiei de interoperabilitate a eRoaming-ului, oferită de Hubject, cea mai mare platformă de e-mobilitate din Europa", a declarat Francesco Venturini, CEO Enel X. 

"Perioada dificilă pe care o traversăm ne încurajează să depunem eforturi suplimentare pentru a facilita tranziția către o mobilitate cu zero emisii, în linie cu viziunea noastră integrată pentru decarbonizare și cu tendința globală în mobilitate electrică. Facem acest lucru garantând un singur punct de contact, JuicePass, în care atât utilizatorii de vehicule electrice, cât și companiile care dețin flote electrice pot accesa o rețea tot mai extinsă și își pot susține alegerea unei metode de transport sustenabile, curate, inteligente și rapide".

 

Experiența de încărcare oferită de Enel X este una completă, care le permite clienților să încarce vehiculele ușor și facil acasă, la birou, precum și într-o rețea europeană de puncte publice de încărcare. Împreună cu una dintre rețelele cu cea mai mare acoperire din perspectiva punctelor de încărcare disponibile, Enel X oferă o singură interfață digitală, JuicePass, pentru a gestiona atât sesiunile de încărcare private, cât și pe cele publice. Aplicația JuicePass permite șoferilor de vehicule electrice să verifice disponibilitatea stațiilor de încărcare în timp real, beneficiind în același timp de servicii suplimentare, cum ar fi rezervarea stației de încărcare. În plus, fiecare client poate alege cea mai potrivită metodă de plată pentru nevoile sale, fie că este vorba de plata pentru fiecare utilizare sau de un abonament adaptat obiceiurilor individuale de utilizare. Clienții Enel X vor beneficia de un număr tot mai mare de puncte de încărcare disponibile prin JuicePass, în decursul anului 2021.

Datorită investițiilor, acordurilor de interoperabilitate și beneficiilor acordate consumatorilor, Enel X și-a extins întreaga rețeaua de puncte de încărcare publice și private disponibile consumatorilor finali la peste 170.000 de puncte de încărcare, urmărind o tendință de creștere care va duce la aproximativ 780.000 de puncte de încărcare puse la dispoziție la nivel mondial până la sfârșitul anului 2023.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Branduri

Pozitii

Subiecte

SectiuneBranded


Related