Enel X intră pe piața din Singapore

Enel X intră pe piața din Singapore

Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a intrat pe piața de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie din Singapore. Centrala electrică virtuală a Enel X va sprijini Piața Națională de Electricitate din Singapore (NEMS), cu scopul de a îmbunătăți securitatea și eficiența generală a sistemului, precum și de a le oferi clienților participanți* posibilitatea de a economisii. Enel X va colabora în Singapore cu companii comerciale globale și locale, precum și cu afaceri industriale, pentru a oferi servicii de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie.

 

"Suntem bucuroși de intrarea noastră pe piața din Singapore și așteptăm cu nerăbdare oportunitățile viitoare pe care această intrare le va aduce atât pentru noi, cât și pentru partenerii noștri", a declarat Francesco Venturini, CEO al Enel X. „Pe lângă sprijinirea rețelei, companiile din Singapore pot fi flexibile în ceea ce privește consumul de energie, astfel încât să poată obține un avantaj competitiv. Bazându-se pe o tehnologie inovatoare, participarea la centralele virtuale reprezintă o oportunitate de creștere ce poate duce la o nouă sursă de venituri, poate compensa costurile cu energia electrică și permite investiții în noi tehnologii, cum ar fi bateriile pentru stocare.”

 

Programele de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie încurajează utilizatorii să-și ajusteze consumul de energie pentru a ajuta la stabilizarea rețelei atunci când sistemul solicită. Participarea la centralele virtuale din Singapore este din ce în ce mai importantă pe măsură ce crește cererea de energie, în special odată cu apariția și dezvoltarea sectoarelor cu un consum intens de energie electrică, cum ar fi centrele de date**. În afară de producătorii de gaze și centrele de date, sectoarele industriale ce întrunesc criteriile pentru participare includ companii de tehnologie, unități frigorifice de depozitare, instalații de prelucrare și fabricare a alimentelor, companii de utilități, precum și clădiri de birouri.

Enel X este bine poziționat pentru a sprijini creșterea pieței de echilibrare a rețelei prin managementul consumului din Singapore, folosind leadership-ul companiei la nivel mondial în ceea ce privește echilibrarea rețelelor, cu peste 6 GW de capacitate gestionată. Enel X oferă o experiență universală pentru clienți cu tehnologia sa inovatoare, care funcționează la fel în toate țările, ceea ce înseamnă că o singură soluție poate fi livrată clienților la nivel global. Aceasta este oferta de intrare a companiei pe piața din Singapore.

Enel X este divizia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potențial de transformare: orașe, case, industrii și mobilitate electrică. Compania este lider global în domeniul serviciilor energetice avansate, gestionând soluții de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate de peste 6 GW la nivel global, o capacitate de stocare de circa 116 MW iar, în sectorul mobilității electrice, este jucător de top, cu circa 140.000 de puncte de încărcare a vehiculelor electrice pe tot globul. Inovarea și sustenabilitatea se află în centrul strategiei Enel X încă de la începuturi, economia circulară fiind combinația perfectă a acestor două elemente, aplicate în multe dintre produsele și serviciile Enel X.

 

*  Autoritatea Pieței Naționale de Electricitate din Singapore: Demand Response Programme, 2018.
** Autoritatea Pieței Naționale de Electricitate din Singapore: Singapore Electricity Market Outlook, 2019.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Pozitii

Subiecte

SectiuneBranded


Related