Enel X deschide primul coridor de încărcare pan-american 100% electric

Enel X deschide primul coridor de încărcare pan-american 100% electric
  • Aproximativ 196 de puncte de încărcare JuiceBox sunt acum disponibile prin intermediul aplicației JuicePass pentru utilizatorii de vehicule electrice din Ushuaia, sudul Argentinei, până în Ensenada, Mexic 
  • Urmând coasta de vest a Americii de Nord, Centrală și de Sud și mergând de-a lungul Anzilor, coridorul de încărcare se întinde în 11 țări și peisaje impresionante, așa cum este prezentat în documentarul Long Way Up

Călătoria cu vehiculul electric din America de Nord până în partea de sud a Americii de Sud este acum o realitate, datorită primului coridor de încărcare al vehiculelor electrice al Enel X, care se întinde în 11 țări de pe coasta de vest a Americii și de-a lungul munților Anzi. Pe parcursul acestui traseu, aproximativ 196 de puncte de încărcare JuiceBox sunt acum disponibile în aplicația JuicePass, permițând șoferilor să-și încarce mașina electrică sau motocicleta, în timp ce se bucură de peisaje incredibile, de la situl Patrimoniului Mondial UNESCO Cusco, până la vederi uluitoare ale Anzilor, ghețarilor sau ale lacului sărat din deșertul Atacama.

Francesco Venturini, CEO al Enel X, a declarat:

„Ne-am asumat provocarea de a construi o rețea de puncte de încărcare folosind tehnologia noastră JuiceBox și de a trimite echipele în cele mai îndepărtate locații din America Latină. Acest proiect de infrastructură de lungă durată este o dovadă a angajamentului nostru de a promova vehiculele electrice în întreaga lume, făcând adoptarea pe scară largă a mobilității electrice o posibilitate, chiar și în locații îndepărtate, unde instalațiile de încărcare a vehiculelor electrice nu erau disponibile anterior”.

Coridorul de încărcare pan-american 100% electric este în conformitate cu angajamentul Grupului Enel față de obiectivele ONU de dezvoltare durabilă, cu accent pe asigurarea accesului la energie accesibilă și curată, promovarea creșterii economice incluzive, încurajarea infrastructurii rezistente, industrializarea durabilă și inovarea, orașele inteligente și acțiunea climatică. Plasând economia circulară la bază, Enel X se angajează în crearea de infrastructuri de încărcare publice și private și servicii inovatoare, pentru a depăși barierele de utilizare și pentru a crea o nouă valoare economică, socială și de mediu pentru toți: acționari, consumatori, afaceri și administrații publice. Datorită unui program inovator de stimulare a economiei circulare aplicat întregului portofoliu, Enel X lucrează pentru a face infrastructurile de reîncărcare mai circulare, nu numai în fazele de utilizare, ci pe durata tuturor etapelor din viața produsului, începând de la combinarea aprovizionării cu energie regenerabilă cu plasticul reciclat pentru cutii și până la maximizarea pieselor de schimb în timpul fazelor de instalare și întreținere.

Ca parte a coridorului de încărcare, au fost instalate 220 de puncte de încărcare JuiceBox, active acum în 11 țări: Argentina, Bolivia, Chile, Columbia, Costa Rica, Guatemala, Honduras, Mexic, Nicaragua, Panama și Peru. Dintre acestea, 196 de puncte de încărcare sunt integrate și vizibile în JuicePass, aplicația Enel X care permite utilizatorilor să gestioneze toate serviciile de încărcare disponibile la punctele de încărcare publice și private.

Aplicația oferă mai multe profiluri de utilizator, în funcție de nevoile de utilizare ale clienților: încărcare publică, încărcare la locul de muncă sau încărcare la domiciliu. JuicePass funcționează și cu toate rețelele de încărcare publice compatibile cu Enel X.

Coridorul de încărcare electrică pan-american, care este prezentat în documentarul Long Way Up, facilitează mobilitatea electrică între Ensenada, peninsula Baja California din Mexic, și Ushuaia, un oraș din sudul Argentinei care a devenit acum cel mai sudic punct al continentului care se bucură de o instalație de încărcare a mașinilor electrice.

Printre locurile iconice pe care ruta le conectează se numără:

În Argentina: Ushuaia, locul cu cea mai sudică stație de încărcare din lume, Calafate, unde călătorii pot admira ghețarul Perito Moreno și Caviahue, un teren de basm aproape de un vulcan viu.
În Chile: Torres del Paine, un parc național uimitor și San Pedro de Atacama, un oraș situat lângă un lac sărat în inima celui mai uscat deșert din lume.
În Bolivia: Palacio de Sal, uimitorul deșert de sare și hotel de sare.
În Peru: vechiul oraș incan Cuzco. Un alt punct de încărcare este, de asemenea, situat pe drumul către Machu Picchu.

În timp ce se află în Panama, șoferii își pot încărca vehiculele cu energie 100% verde produsă de centrala solară Chiriqui, deținută de Enel Green Power.

Enel X este un furnizor de top de infrastructuri de mobilitate electrică și soluții de rețea, cu aproximativ 130.000 de puncte de încărcare inteligente publice și private disponibile în întreaga lume. Datorită acordurilor de interoperabilitate, își extinde continuu rețeaua pentru a spori mobilitatea electronică transfrontalieră. Cu același scop, noul coridor de încărcare pan-american va facilita electrificarea continentului sud-american.

Enel X este divizia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potențial de transformare: orașe, case, industrii și mobilitate electrică. Compania este lider global în domeniul serviciilor energetice avansate, gestionând soluții de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate totală de peste 6 GW la nivel global, o capacitate de stocare instalată de 110 MW iar, în sectorul mobilității electrice, este jucător de top, cu circa 130.000 de puncte publice și private de încărcare a vehiculelor electrice pe tot globul. Inovarea și sustenabilitatea se află în centrul strategiei Enel X încă de la începuturi, economia circulară fiind combinația perfectă a acestor două elemente, aplicate în multe dintre produsele și serviciile Enel X.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Pozitii

Subiecte

SectiuneBranded


Related