Enel, printre campionii europeni în inovare în cadrul Corporate Startup Stars Awards

Enel, printre campionii europeni în inovare în cadrul Corporate Startup Stars Awards
  • Grupul Enel a fost numit printre cele mai active 10 companii la categoria Open Innovation din cadrul Corporate Startup Stars Awards 2020, clasament organizat de Camera de Comerț Internațională și Mind the Bridge 
  • Enel a primit, de asemenea, Premiul „Corporate Startup Procurement” 2020

Enel se numără printre cele 10 companii recunoscute ca fiind cele mai active în categoria Open Innovation, la ediția de anul acesta a Corporate Startup Stars Awards, prestigiosul clasament anual organizat începând din 2016 în cadrul programului Startup Europe Partnership (SEP), inițiat de Comisia Europeană. Clasamentul premiază companiile care aduc rezultate solide în ceea ce privește colaborarea cu start-up-urile, iar ediția din 2020 a fost extinsă la nivel global prin parteneriatul dintre Camera de Comerț Internațională și Mind the Bridge. Mai mult decât atât, compania a primit PremiulCorporate Startup Procurement” 2020, ca urmare a relațiilor sale remarcabile cu start-up-uri inovatoare.

 

„Obiectivul nostru este să găsim mereu soluții inovatoare care pot promova dezvoltarea durabilă, iar acest premiu este o confirmare a eforturilor noastre. Start-up-urile sunt o sursă importantă de inovare pentru Enel și, de aceea, în ultimii patru ani, am derulat împreună peste 320 de proiecte și am reușit să extindem peste 60 dintre acestea la nivel global. Pentru a obține cele mai bune rezultate, îmbunătățim în mod constant procesul de achiziție și vom continua să investim în capacitatea noastră de a accelera soluțiile, astfel încât cele care au fost testate cu succes să poată fi implementate cu ușurință la o scară mai mare", a declarat Francesca Di Carlo, Head of Global Procurement, Enel.

 

Enel a creat o rețea globală de 10 hub-uri de inovare (Innovation Hubs) situate în Brazilia (Rio de Janeiro), Chile (Santiago), Israel (Tel Aviv), Italia (Milano, Catania, Pisa), Rusia (Moscova), Spania (Madrid) și Statele Unite (Boston, San Francisco), pentru a identifica start-up-uri cu potențial semnificativ în ceea ce privește tehnologiile și modelele de afaceri relevante pentru activitatea Enel. Din 2015, când Enel a implementat pentru prima dată abordarea „Open Innovation", valorificând inovarea din surse externe, compania a primit peste 9.000 de propuneri de la start-up-uri și a implementat aproximativ 320 dintre acestea. Grupul oferă start-up-urilor posibilitatea de a lucra în laboratoarele proprii de inovare, împreună cu specialiști în afaceri și tehnologii din cadrul Enel, favorizând, astfel, schimbul cultural și creând spațiul potrivit pentru dezvoltarea de soluții. În plus, Enel lucrează în mod constant la ecosistemul de achiziții, adăugând noi niveluri de sprijin (de la mentorat la incubație și orientare financiară). Odată ce o idee este testată și validată, Enel oferă start-up-urilor posibilitatea de a-și implementa soluția pe liniile sale de business la nivel global.

Principalele domenii de colaborare ale companiei cu start-up-uri sunt, printre altele, stocarea energiei, big data, sisteme de gestionare a energiei, casele inteligente, mobilitatea electrică, IoT, mentenanța predictivă, inteligența artificială, tehnologiile inteligente și robotica.

 

„Aceasta este o recunoaștere foarte importantă pentru noi”, a declarat Ernesto Ciorra, Chief Innovability® Officer la Enel. „Accelerăm tranziția către un model de afaceri pe deplin sustenabil, ceea ce înseamnă că avem nevoie mai mult ca oricând de noi tehnologii și de noi soluții care să susțină și să conducă această schimbare. La Enel, căutăm în permanență inovații care promovează dezvoltarea durabilă, start-up-uri, inovatori independenți, universități și centre de cercetare, potențiale companii partenere, ONG-uri și asociații. Pentru a reuși, trebuie să stabilim relații care să fie reciproc avantajoase, care să creeze valoare comună tuturor părților interesate. Acest premiu este o recunoaștere a eforturilor noastre în această direcție”.

 

Companiile care au primit premiile Corporate Startup Stars sunt cele care au stabilit cele mai de succes parteneriate reciproc avantajoase cu start-up-uri, fie prin achiziții, licențiere, parteneriate, acceleratoare, investiții directe, achiziții sau alte programe dedicate. Celelalte premii acordate în cadrul evenimentului includ, pe lângă Premiul „Corporate Startup Procurement”, menționat mai sus, câștigat mereu de Enel, și Premiile „Corporate Startup Accelerator”, „Corporate Startup M&A”, „Corporate Startup Investment”, „Innovative Program” și „Best New Entrant”.

Mind the Bridge și Camera de Comerț Internațională au consolidat un parteneriat la nivel global pentru a aduna înscrieri din întreaga lume și pentru a stimula colaborarea dintre corporații și start-up-uri, prin prezentarea unor povești de succes și premierea celor mai bune dintre acestea, creând astfel un ciclu virtuos în care fiecare actor îi influențează într-un mod pozitiv pe ceilalți.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related