Swimathon București are loc sâmbătă, 19 iunie 2022, la bazinul olimpic Dinamo, după 2 ani de înot de acasă

Swimathon București are loc sâmbătă, 19 iunie 2022, la bazinul olimpic Dinamo, după 2 ani de înot de acasă

Cel mai mare eveniment sportiv cu strângere de fonduri din România.

Fundația Comunitară București organizează pe 18 iunie 2022, între 9:00- 17:00, la bazinul olimpic Dinamo, a zecea ediție a evenimentului Swimathon București. 798 de înotători-fundraiseri strâng bani pentru proiectul ales, iar susţinătorii donează pentru favoriții lor, pe platforma swimathonbucuresti.ro. Anul trecut, Swimathon București a strâns peste 1 milion de lei, de la 7.000 de donatori. 25 de proiecte din toate ariile (social, sănătate, cultural, educație, persoane cu dizabilități) vor fi finanțate și anul acesta, prin donațiile strânse de echipele de înotători.

Evenimentul este prezentat și energizat de MCs Ionuț Bodonea și Ramona Dumitrescu (Extravaganza Radio).

Timp de 8 ore, echipele de fundraiseri schimbă lungimile de bazin și kilometrii înotați în donații. Înotători de performanță sau începători, antreprenori, persoane publice, seniori și copii fac valuri în bazin pentru ca organizațiile să facă valuri în comunitate. Vor fi încurajați din tribune de 1.000 de susținători și beneficiari ai proiectelor.

Swimathon București este despre comunitate, despre felul în care îi convingem pe oameni să doneze pentru proiectele care au nevoie de susținere, dar și despre cât de bine ne simțim când facem asta împreună. Deși an de an Swimathon București se bucură de susținerea unor persoane publice cum este Camelia Potec sau David Popovici, sau anul acesta Carmen Bunaciu (fostă înotătoare de performanță), Dan Ștefan (co-fondator Autonom) sau Andreea Roșca (The Vast&The Curios), înotătorii sunt oameni obișnuiți care schimbă lumea din jurul lor.

Patru echipe de copii sportivi și-au scos jucăriile la vânzare și au oferit lecții de înot pentru copiii cu dizabilități ai Asociației CONIL și au strâns până acum 32.646 lei. Echipele de înotători au organizat cine pentru prieteni pentru a obține bani, au scris cântece despre Swimathon, au făcut sute de postări și stories pentru a-și convinge comunitatea să doneze.

Până în prezent, s-a strâns suma totală de 505.233 lei de la peste 4.000 de donatori. Campania de fundraising continuă până pe 10 iulie 2022. Donațiile se fac pe swimathonbucuresti.ro, prin plata cu cardul sau transfer bancar sau  sâmbătă, 18 iunie, direct la bazin.

Organizațiile pentru care se fac valuri de bine: Asociația CONIL, Asociația pentru Victimele Infracțiunilor Sexuale, Asociația Magic, Asociația Touched Romania, Asociația pentru Susținerea Progresului în Educație, Recuperare și Acceptare, Niciodată Singur-Prietenii Vârstnicilor, A.R.T. Fusion, Fundația Inimă de Copil, Asociația KINETO BEBE, Asociația Little People Romania, Help Autism, Asociația The Social Incubator, Asociația Ana și Copiii, Ajungem MARI, Asociația Happy Minds, Asociația M.A.M.E., Dăruiește Aripi, Asociația Climb Again, Asociația Prometeu-Educatie și Dezvoltare Personală, Asociația Pacienți Afecțiuni Neurodegenerative, Fundația FARA, Crucea Roșie Română-Filiala Sector 6, Asociația Carusel, Asociația P.A.V.E.L., Fundația Comunitară București.

Swimathon București este cel mai mare eveniment sportiv de fundraising din România și a demonstrat oamenilor că pot deveni împreună o comunitate de suport pentru oraș. Fundația Comunitară București organizează evenimentul din 2013.  În nouă ediții a coordonat  3.300 de oameni, care au înotat și au strâns peste 850.000 de euro de la peste 25.000 de donatori

Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 10 ani, a finanțat peste 600 de proiecte și burse din București și Ilfov, cu 3 milioane de euro. Fundaţia Comunitară Bucureşti este parte dintr-o mişcare internaţională, alături de alte 18 fundaţii comunitare din țară și peste 2000 în lume. 

Accesul presei la eveniment se va face pe baza listei de presă. Vă rugăm să confirmați prezența la eveniment, pe e-mail sau la telefon, până vineri, 17 iunie, ora 18:00.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related