Asociația pentru Antreprenoriat din România lansează tabăra antreprenorială EMPREYouth, un program finanțat de Clusterul OpenHub, prin proiectul caritabil Leru.ro, ediția 2022

Asociația pentru Antreprenoriat din România lansează tabăra antreprenorială EMPREYouth, un program finanțat de Clusterul OpenHub, prin proiectul caritabil Leru.ro, ediția 2022

15 elevi de liceu, din zona de Sud-Est a României, cu rezultate remarcabile la învățătură, se vor reuni în perioada 22-28 iunie 2023, la Vila Maison25 din 2 Mai, la prima ediție a taberei antreprenoriale de vară pentru a dobândi pârghiile necesare în a lua cele mai bune decizii personale. 

EMPREYouth este cel mai nou program al Asociației pentru Antreprenoriat din România, finanțat în 2023 de către Comunitatea Open Hub Creative Cluster, prin programul Leru.ro, magazinul online de fapte bune.

„Prin proiectul EMPREYouth vrem să aducem o schimbare pozitivă în viețile beneficiarilor, să le creștem nivelul de educație financiară și antreprenorială, să le oferim noțiuni de bază pentru administrarea unui buget, să le facilităm accesul la informații utile, practice și actuale, să le insuflăm obiceiuri sănătoase, care să-i ajute în a lua cele mai bune decizii pentru viitorul lor”, a declarat Camelia DRĂGAN, președintele Asociației pentru Antreprenoriat din România.

„Suntem recunoscători tuturor donatorilor Leru.ro, alături de care în ediția a 4-a am reuşit să strângem fondurile necesare pentru organizarea taberei EMPREYouth, prin care vom putea oferi șanse reale acestor tineri de a-și întreține mai uşor un viitor financiar sustenabil. Credem cu tărie că educația este cea mai puternică armă, cu un impact pe termen lung prin care putem aduce adevărata schimbarea în bine.”, a declarat Bogdan Pană, președintele Asociației OpenHub, finanțatorul taberei.

În cadrul taberei, beneficiarii vor avea partea de o experiența completă, pe baza unui program interactiv, ce înglobează elemente de învățare experiențială și tehnici non-formale, într-un mediu prietenos, la mare, în care educația și jocul își dau mâna pentru a stimula talentul și a crea oportunități. Totul pentru a construi împreună un viitor sustenabil!

În același timp, ca parte a curriculei complexe, beneficiarii elevi vor putea inclusiv lucra la idei de business proprii, pe care le vor putea prezenta în fața unor potențiali finanțatori, respectiv vor putea primi șansa de a implementa ideea de business cu ajutorul mentorilor desemnați în programul EMPREYouth.

Astfel, dacă ești elev înscris în clasele IX-XI și studiezi la unitățile de învățământ din județele Galați, Brăila, Tulcea, Vrancea, Vaslui sau Buzău, cu o medie generală mai mare de 8.50, în ultimii doi ani, dacă ai participat în ultimii 3 ani la o olimpiadă regională, națională sau internațională (materii: matematica, romana, fizica, chimie, geografie, istorie, limba straina: engleza/franceza, public speaking) și venitul pe membru de familie în ultimele 6 luni nu este mai mare de 1200 lei, respectiv 1400 lei pentru elevii care locuiesc în mediul rural și care fac naveta în oraș pentru liceu sau stau la cămin/plătesc chirie/gazdă și ești implicat în activități școlare și extrașcolare pe care le poți dovedi prin documente, atunci te așteptăm să aplici pentru a beneficia de unul dintre cele 15 locuri în tabăra EMPREYouth.

Toate costurile aferente susținerii taberei, respectiv cele cu transportul, cazarea și masa sunt susținute prin finanțarea oferită de Leru.ro, ediția 2022, un proiect al Comunității OpenHub.

Elevii care demonstrează competențe antreprenoriale și pot face dovada că desfășoară activități suplimentare, ca de exemplu realizarea de handmade, oferă servicii de plimbat câini, culeg ghiocei primăvara, babysitting, comerț de tip multi-level marketing, fie ele sub formă de hobby, fie care pot fi transformate în venituri suplimentare, vor primi punctaj suplimentar în procesul de selecție.

Asociația Pentru Antreprenoriat din România (A.P.A.R.) a fost înființată la Timișoara, în anul 2007, la inițiativa facilitatorilor programului EMPRETEC România, cu scopul de a crea o comunitate antreprenorială de elită care să aibă puterea de a dezvolta mediul de business din România și de a propune schimbările legislative benefice pentru acesta.

A.P.A.R. organizează ateliere de lucru dedicate dezvoltării competențelor antreprenoriale și educației financiare, tabere, evenimente de networking, seminarii și conferințe pe teme antreprenoriale.

Schimburi reale de experiență, o pasiune comună pentru IT&C, traininguri de profil adaptate cerințelor pieței, conferințe și workshop-uri cu speakeri specializați în domeniu și nume cu greutate ale mediului autohton de business, sunt doar câteva dintre caracteristicile care definesc Asociația Openhub din Galați, organizatorul Leru.ro.

Înființată în 2012, OpenHub este o comunitate de pasionați ai tehnologiei și comunicării, care atrage atât studenți aflați la primii pași în domeniu, cât și reprezentanți ai companiilor de top din Galați și din întreaga țară.

Alături de partenerii Thecon, Open Hub a implementat nenumărate programe și evenimente dedicate digitalizării și nu numai.

Aflat la a patra ediție, proiectul caritabil Leru.ro reprezintă magazinul online de fapte bune, unde cei interesați sunt invitați să se implice prin donații care să ajute la susținerea educației copiilor cu situații materiale precare. Scopul Leru.ro este de a încuraja implicarea societății civile și nu numai în acțiuni caritabile cu impact pe termen lung.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related