Călătorie dincolo de mit: Explorarea preconcepțiilor din jurul Egiptului

Călătorie dincolo de mit: Explorarea preconcepțiilor din jurul Egiptului

 Românii sunt în continuare dornici de călătorii, iar anul 2023 definește Egiptul ca destinația preferată de majoritatea românilor care decid să își petreacă vacanța în străinătate. După cum arată numărul de clienți înregistrat de Join UP! în perioada martie – iunie al acestui an, 17.000 au preferat destinații din regiunea egipteană.
Egiptul este o destinație preferată de români pentru sezonul lung de vară dar si pentru multitudinea de activități dintre care aceștia pot alege. Pe lângă importantele puncte istorice, cum ar fi Cairo sau Alexandria, Egiptul a dezvoltat o varietate de resort-uri de care turiștii se pot bucura. Sharm El Sheikh este unul dintre orașele cu mult potențial, special modernizate și pregătite pentru a întâmpina vizitatorii cu o experiență de relaxare în Orientul Mijlociu, care nu se limitează doar la sezonul cald, ci se extinde pe toate lunile anului.

“Ne dorim să arătăm că Egiptul este o destinație de vacanță pe tot parcursul anului și că țara are o mulțime de orașe care pot fi vizitate în orice anotimp. Sharm El Sheikh în sine s-a schimbat complet în ultimii ani. Orașul a fost renovat, iar acolo găsim mereu cele mai bune opțiuni pentru turiștii noștri, nu doar din perspectiva destinației, ci și a hotelurilor exclusiviste pe care le oferă„, a declarat Marius Surdu, CEO Join UP! România.

Numărul mare de călători înregistrat de Join UP! chiar în perioada de dinaintea sezonului estival preconizează un volum mare de turiști în regiunea egipteană și în sezonul de iarnă, o destinație-obiectiv pentru români fiind Sharm El Sheikh.

Cu toate acestea, curiozitatea cu privire la aceste opțiuni turistice tinde să fie afectată de preconcepții false care pot apărea atunci când ne planificăm concediul într-o locație mai puțin familiară, însă acestea nu ar trebui să ne dea înapoi de la vacanța visată.

 

Miturile regiunilor egiptene - Sharm El Sheikh

1. Infrastructura

Deși în trecut infrastructura putea impune probleme călătorilor datorită deficiențelor, ultimii ani au adus modernizări pe acest plan. Diferite proiecte de reabilitare a infrastructurii au fost dezvoltate la nivel local, printre care și „New Tunnel Road”, parte a planului de conectare a orașelor aflate pe coastă de Cairo. Ca parte al acestui plan de modernizare a infrastructurii Egiptului, încă din 2019, atât turiștii, cât și localnicilor, au posibilitatea să se bucure de un drum mai lin între capitală și Sharm El Sheikh.

Găzduind numeroase conferințe internaționale pentru pace, Sharm El Sheikh este cunoscut de mulți ca fiind „Orașul Păcii”. Cu toate acestea, atmosfera pașnică se reflectă în fiecare aspect al vieții de zi cu zi al orașului. Pe lângă faptul că orașul este bine cunoscut ca fiind unul foarte primitor cu turiștii, măsurile locale de securitate asigură vizitatorilor o ședere plăcută, lipsită de incidente.

2. Conexiunea la internet

Asemănător infrastructurii, unii turiști au rezerve cu privire la sistemul de telecomunicații și internet, însă United Nations Change Conference (COP27) a adus modernizări pe acest plan în Sharm El Sheikh. Pregătirile pentru găzduirea conferinței globale a ONU privind schimbările climatice de anul trecut s-au concentrat și asupra îmbunătățirii furnizării de servicii digitale. Cu un total de 104 hoteluri din oraș fiind conectate printr-o rețea de fibră optică, putem spune că orașul oferă turiștilor internet de mare viteză și acces facil la servicii de comunicare.

3. Atracțiile turistice

Este important să știm că Sharm El Sheikh nu oferă doar momente de relaxare în hoteluri sau pe plajele superbe cu nisip alb, care pun la dispoziție activități nautice, precum parasailing.

Fiind un important punct pentru comerț, turism și cultură, orașul oferă și un număr mare de atracții turistice, pe care le putem pune pe listă. Oferind o mulțime de activități de petrecere a timpului liber atât pentru adulți, cât și pentru copii, SOHO Square este doar un exemplu pe care niciun turist nu ar trebui să-l rateze.
Sharm El Sheikh pune la dispoziție și numeroase obiective religioase, de care ne putem bucura, precum The Heavenly Cathedral și picturile sale murale, fascinanta Al Mustafa Mosque, cea mai mare moschee din oraș, sau Piața Veche, pentru o experiență aparte de cumpărături.

Join UP! România este lider în organizarea călătoriilor către Sharm El Sheikh, pe tot parcursul sezonului de iarnă. Join UP! operează zboruri charter direct din Timișoara, Iași, Cluj, Suceava și București.

Join UP! este un operator turistic ucrainean înființat în 2010. În cei 13 ani de activitate, a devenit unul dintre cei mai influenți operatori turistici și jucători-cheie de pe piața turismului. Join UP! are birouri în Kazahstan, Estonia, Letonia, Lituania, Moldova, Polonia și România, cu planuri de extindere în alte țări europene în curând. Sediul central se află în Kiev. Organizațiile care operează sub marca Join UP!, împreună cu SkyUp Airlines, fac parte din grupul de afaceri UPfamily. Din 2023, au peste 1.500 de angajați în toate țările în care își desfășoară activitatea.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Oameni

Pozitii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related