Enel confirmată pentru a 10-a oară consecutiv drept companie global Compact LEAD la deschiderea celei de-a 75-a Adunări Generale a ONU

Enel confirmată pentru a 10-a oară consecutiv drept companie global Compact LEAD la deschiderea celei de-a 75-a Adunări Generale a ONU

Nevoia unei cooperări globale reînnoite și redresarea în contextul Covid-19 sunt principalele teme ale Adunării Generale a ONU din acest an.

Anul acesta marchează a cincea aniversare de la adoptarea Agendei 2030 și a celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) de către Organizația Națiunilor Unite, precum și cinci ani de la angajamentul Enel privind ODD, din 2015.

Enel a fost reconfirmată companie Global Compact LEAD, titulatură pe care Grupul o deține din 2011. Recunoașterea Global Compact LEAD evidențiază companiile cu cel mai mare angajament față de inițiativele Compactului Global al Națiunilor Unite (UNGC - United Nations Global Compact), precum și pe cele dedicate implementării celor zece principii ale Compactului Global și a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) în activitățile lor de business. 

Companiile Global Compact LEAD pentru anul 2020 au fost anunțate înainte de evenimentul #UnitingBusiness LIVE, desfășurat în perioada 21-23 septembrie 2020. Evenimentul virtual, care are loc în timpul celei de-a 75-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, aduce laolaltă lideri ai mediului de afaceri, guverne și societatea civilă, cu scopul de a-și reitera angajamentul față de obiectivele ONU. Adunarea Generală a ONU din acest an se va concentra pe necesitatea reînnoirii cooperării globale și redresarea economică în urma Covid-19.

 

“Participarea noastră activă în cadrul Compactului Global al ONU a fost recunoscută încă o dată prin includerea noastră, pentru al zecelea an consecutiv, în rândul companiilor Global Compact LEAD. Enel continuă, în conformitate cu angajamentul pe care Grupul și l-a luat în urmă cu cinci ani la Summitul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Durabilă din 2015, să depună eforturi continue în vedere implementării ODD-urilor, respectând totodată cele 10 principii ale Compactului Global al ONU”, a declarat Francesco Starace, CEO și director general al Enel. “Ediția din 2020 marchează a cincea aniversare de la adoptarea de către ONU a Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă și a celor 17 ODD. De asemenea, anul acesta demarează "Deceniul acțiunii”, privind realizarea ODD până în 2030. Obiectivele de dezvoltare durabilă sunt înglobate în mod specific în strategia Enel ca factori determinanți în creșterea și dezvoltarea afacerii și ne ghidează în procesul decizional, pentru a acționa împotriva schimbărilor climatice, dar și în vederea furnizării de energie curată, la prețuri accesibile”.

 

Grupul Enel este un participant activ la patru dintre cele șapte platforme de acțiune ale Compactului Global al ONU. Platformele reunesc reprezentanți din mediul de afaceri, rețelele locale ale Compactului Global, mediul academic, societatea civilă, guverne și ai ONU, cu scopul de a strânge cunoștințe și experiențe, în vederea identificării de soluții la probleme globale complexe și interconectate. În mod specific, Enel participă la: CFO Taskforce pentru ODD, platformă pe care o patronează și unde CFO-ul Grupului este co-președinte; Business Ambition for Climate and Health; Reporting on the SDGs; Peace Justice and Strong Institutions - SDG16, unde CEO-ul Enel a semnat "Declarația liderilor de afaceri pentru reînnoirea cooperării globale”, lansată pe 21 septembrie 2020, în cadrul Forumului Sectorului Privat. 

Fiind singura companie italiană care participă la programul desfășurat pe durata a trei zile, Francesco Starace, CEO al Enel, va vorbi pe 22 septembrie, la evenimentul Accelerating Global Climate Action for a 1.5°C Future to Recover Better Together din cadrul Forumului Global Impact, precum și pe 23 septembrie, la sesiunea Catalysing Finance and Investment for the Achievement of SDG 7, din cadrul SDG Business Forum. Alberto De Paoli, CFO al Enel, a participat pe 21 septembrie, în calitate de vorbitor, la lansarea globală a principiilor CFO Principles on Integrated SDG Investments and Finance, în cadrul Forumului Sectorului Privat. 

De asemenea, Enel sărbătorește cea de-a cincea aniversare de la primul angajament public al Grupului privind Obiectivele ODD, la Summitul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Durabilă din 2015. Peste 90% din investițiile totale de 28,7 miliarde de euro ale Grupului Enel, din perioada 2020-2022, vizează în mod direct patru ODD: ODD 7 (Energie accesibilă și curată), ODD 9 (Industrie, inovație și infrastructură), ODD 11 (Orașe și comunități durabile), toate contribuind la ODD 13 (Acțiune climatică), plasând lupta împotriva schimbărilor climatice în centrul strategiei Grupului. Enel se angajează, de asemenea, să promoveze dezvoltarea socială și economică (ODD 8), sprijinind în același timp educația de calitate (ODD 4). Totodată, Enel contribuie la toate celelalte ODD, promovând un model de afaceri sustenabil, folosind ODD 17 pentru a încuraja parteneriatele globale și pentru a combate numeroasele provocări cu care se confruntă lumea la nivel mondial.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related