Enel lansează primul program de asigurare din lume asociat obiectivelor de sustenabilitate

Enel lansează primul program de asigurare din lume asociat obiectivelor de sustenabilitate

Enel și Enel Insurance N.V., compania captivă de reasigurare a Grupului Enel, au creat un program de asigurare a proprietății pentru toate riscurile, asociat obiectivelor de sustenabilitate, ca parte a reînnoirii asigurărilor pentru 2020-2021. Este primul program de asigurare din lume care adoptă și integrează criterii de sustenabilitate precum Obiectivele Organizației Națiunilor Unite de Dezvoltare Durabilă (ODD), pe care Enel le promovează deja pe diferite fronturi și care sunt, de asemenea, obiective pentru propria strategie de afaceri a Grupului.

Indicatorul luat în considerare este ODD 7 „Energie accesibilă și curată”, grupul lucrând să acopere 55% din capacitatea totală instalată din surse regenerabile de energie până la sfârșitul anului 2021, obiectiv la care este legat costul primei de asigurare.

 

„Lansarea primului program de asigurare din lume asociat obiectivelor de sustenabilitate este o dovadă suplimentară a angajamentului Enel de a integra pe deplin sustenabilitatea în toate strategiile și activitățile noastre de afaceri, precum și a interesului tot mai mare al sectorului financiar și chiar al celui de asigurare față de produse financiare sustenabile”, a declarat Alberto De Paoli, directorul financiar al Enel. „Există o legătură clară între sustenabilitate și crearea de valoare, deoarece, prin investiții în proiecte sustenabile din punct de vedere ecologic și social, companiile pot maximiza profiturile și minimiza riscurile, contribuind, în același timp, la realizarea ODD-urilor. Suntem încrezători că și alte companii vor adopta din ce în ce mai mult acest model, orientându-și activitățile către o strategie globală care pune sustenabilitatea în centrul deciziilor de afaceri."

 

Inițiativa de asigurare, prima de acest fel din lume, a fost posibilă și datorită sprijinului brokerului Marsh și al companiilor de asigurări Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS), AXA XL, Generali Global Corporate & Commercial Italia și Mapfre care, în ciuda condițiilor de piață „dificile”, au reușit să recunoască și să împărtășească importanța de a fi „spărgători de gheață” chiar și în acest sector, recunoscând valoarea strategiei Grupului Enel, din care sustenabilitatea este o parte integrantă.

Grupul Enel este un jucător de top în domeniul finanțelor sustenabile, fiind un prim emitent de obligațiuni verzi și unul dintre cei mai mari emitenți corporativi ai acestor instrumente. În 2019, Enel a marcat începutul pieței obligațiunilor asociate obiectivelor de sustenabilitate, prin emiterea pe piețele euro și ale dolarului american a primelor obligațiuni cu scop general din lume asociate realizării ODD-urilor. Apoi, Enel a extins gama instrumentelor sale de finanțare asociate sustenabilității în 2020, cu împrumuturi asociate ODD și facilități de credit revoluționare, precum și cu un program legat de ODD 7, care arată modul în care sustenabilitatea poate fi integrată în toate instrumentele financiare ale companiei. Mai mult, odată cu publicarea Cadrului de finanțare asociat obiectivelor de sustenabilitate, care include linii directoare globale pentru utilizarea instrumentelor financiare sustenabile, Enel a devenit prima companie din lume care a definit un cadru pentru acest tip de finanțare, care oferă o gamă largă de soluții.

Angajamentul Grupului față de finanțarea sustenabilă este evidențiat de participarea directorului financiar al Enel, Alberto De Paoli, în calitate de co-președinte al grupului de lucru al directorilor financiari din cadrul Compactului Global al ONU, care a lansat recent Principiile CFO pentru investiții și finanțare integrate ODD. Aceste principii includ patru valori care indică modul în care companiile își pot alinia strategiile de finanțare corporativă la angajamentele de sustenabilitate, pentru a crea un impact real asupra ODD-urilor.

În plus, Grupul este membru al Consiliului consultativ al ICMA Principles, al Forumului Corporativ pentru Finanțări Sustenabile și al grupului consultativ privind piața de obligațiuni sustenabile al Bursei de Valori din Londra.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related