Sondaj tbi bank: Unul din trei români vrea să obțină un credit în următoarele 12 luni

Sondaj tbi bank: Unul din trei români vrea să obțină un credit în următoarele 12 luni
Gergana Staykova, Market Leader, Romania tbi bank

Aproape 62% se gândesc la un credit de nevoi personale pentru proiecte importante precum renovarea casei, cumpărarea unei mașini sau achiziționarea de electrocasnice.

Nevoia românilor de finanțare a crescut în ultimul an, deoarece creșterea prețurilor i-a obligat pe cei mai mulți dintre ei să facă rost de mai mulți bani pentru a-și duce la bun sfârșit proiectele sau să cumpere bunurile de care au nevoie pentru a avea o viață mai confortabilă. În acest context, mai mult de o treime dintre români (34,3%) vor să ia un credit în următoarele luni, dintre care aproape 62% doresc un credit de nevoi personale, potrivit unui sondaj tbi bank realizat în rândul a 1.057 de respondenți din întreaga țară.

Aproape 20% dintre respondenți doresc să folosească banii pentru a-și renova locuințele, aproximativ 18% au nevoie de finanțare pentru a-și cumpăra o mașină, iar alți aproape 12% doresc să cumpere aparate electrocasnice. De asemenea, pentru majoritatea respondenților (63,8%), condițiile avantajoase sunt cel mai important criteriu în alegerea băncii pentru obținerea unei finanțări, în timp ce 28% consideră credibilitatea instituției drept un factor esențial.

„Condițiile de creditare favorabile sunt extrem de importante pentru consumatori, ceea ce era de așteptat. Consumatorii de astăzi sunt mult mai bine informați și mult mai atenți la detalii decât erau acum 10 ani. Ne desfășurăm activitatea pe o piață competitivă, ceea ce are un efect benefic asupra modului în care oamenii pot obține finanțare în condiții din ce în ce mai favorabile”, spune Gergana Staykova, Market Leader, Romania, tbi bank.

Mai mult de 40% dintre respondenți au declarat că au nevoie de o finanțare de până la 10.000 de lei, iar aproape 50% cred că vor achita integral creditul în maximum 3 ani. Aproximativ 90% dintre subiecți au declarat că pot rambursa un împrumut, având în vedere contextul economic actual și situația financiară a familiei, deși unii dintre ei ar întâmpina unele dificultăți.

În cazul în care nu ar mai putea rambursa banii, aproape 35% dintre respondenți au spus că ar cere ajutorul rudelor, aproape 17% ar alege să facă un alt credit, iar 4,6% ar renunța să mai plătească.

Sondajul tbi bank privind percepția românilor asupra finanțării a fost realizat la nivel național în perioada august-septembrie 2023 prin intermediul platformei iVox, pe un eșantion total de 1.057 de utilizatori de internet din România. Puțin peste 50% dintre participanți sunt femei, ceva mai puțin de 75% au cel mult 45 de ani și peste 87% locuiesc în mediul urban.

tbi bank este o bancă de tip ”challenger” din Europa de Sud-Est și lider regional în domeniul soluțiilor de plată alternative, care a construit un ecosistem prin îmbinarea instrumentelor de finanțare cu shopping-ul pentru a răspunde nevoilor clienților. Se concentrează pe sprijinirea comercianților pentru a-și dezvolta afacerile, precum și pe oferirea de produse și servicii financiare consumatorilor, care să le facă viața mai ușoară. În prezent, operează în Bulgaria, România, Grecia, Germania și Lituania. Prin diverse canale digitale și parteneriate de încredere cu aproape 20.000 de comercianți, tbi are un portofoliu de 2 milioane de clienți și a acordat aproape 550.000 de credite în 2022. Modelul său de afaceri și abordarea axată pe client au dus la transformarea sa într-una dintre cele mai profitabile și eficiente bănci din regiune.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Subiecte

SectiuneBranded


Related