5 motive pentru a vizita Urla, un centru culinar aflat în plină ascensiune

5 motive pentru a vizita Urla, un centru culinar aflat în plină ascensiune

Renumitul ghid de călătorie intitulat ”Lonely Planet” vă sugerează să vizitați Urla, minunatul cartier de la İzmir, oraș situat de-a lungul coastei Mării Egee a Turciei și aflat pe lista „Best in Travel 2024”. Acest hub gastronomic evaluat de Michelin, cunoscut printre altele pentru podgorii și restaurante impresionante, oferă turiștilor săi pe lângă opțiunile gastronomice și străzi pietruite, case frumos ornate și hoteluri de tip boutique luxoase și confortabile. Vizitarea acestui oraș oferă oaspeților săi șansa de a descoperi natura, istoria, cultura și gastronomia turcească, într-un singur loc. Prin urmare acestea sunt cele 5 motive pentru care merită să fie explorat acest oraș pitoresc de la Marea Egee.

 

Mese de seară în cadrul restaurantelor certificate de ghidul Michelin

O seară plăcută petrecută la Urla trebuie să includă anumite plăceri gastronomice. Recomandăm să degustați din varietatea de uleiuri de măsline locale precum și din vinurile deosebite pe care le oferă cramele din Urla.

În ultimii ani bucătari talentați au întemeiat restaurante care mereu și-au recompensat comunitatea cu preparate culinare care au știu să pună în valoare bogățiile oferite de aceste pământuri fertile iar prin metode de producție durabile și sustenabile au reușit să își surprindă oaspeții de fiecare dată. Acest succes a atras atenția inspectorilor Michelin, iar restaurantele de la Urla au strâns în total șase stele Michelin până în 2024. Pe lângă acest aspect cartierul mai găzduiește și alte trei restaurante care dețin certificări Green Star și Sommelier.

 

Vinurile locale

Clima blândă din Urla este ideală pentru viticultură. În trecut, vinurile produse în această zonă erau puse în amfore și trimise pe coastele Mediteranei de Vest și ale Mării Negre. Urla este încă o destinație vitivinicolă atractivă, cu o viticultură în continuă dezvoltare. Din acest motiv, Urla găzduiește anual Festivalul Vintage, care are loc la sfârșitul lunii august. De-a lungul traseului podgoriilor Urla, veți descoperi vinuri delicioase din soiuri de struguri precum Urla Karası, Foça Karası și Gaydura; aceste soiuri sunt unice în regiune și au început să fie produse din nou în cramele locale.

 

Descoperă drumul măslinilor

Urla este situată pe cea mai fertilă regiune a Turciei, iar măslinele cultivate din acea zonă au adus venituri considerabile producătorilor locali. Zona face parte dintr-o regiune cunoscută pentru producția și cultura de măsline încă din antichitate. De fapt, cel mai vechi atelier de ulei de măsline din lume se găsește în Klazomenai, o așezare antică din Urla. Puteți participa la degustări de ulei de măsline, puteți explora rutele măslinilor din Urla și puteți afla și mai multe despre povestea măslinelor din Anatolia la Muzeul Uleiului de Măsline Köstem din centrul districtului. 

 

Bucurați-vă de iernile însorite și calde de la Marea Egee

Urla are golfuri frumoase și ape albastre și cristaline. Fermecătoare și atemporală, Urla este, de asemenea, o evadare preferată pe timpul sezonului de iarnă, datorită climei însorite și calde de la Marea Egee, iar vremea bună le permite turișitlor să se plimbe de-a lungul străzilor pitorești. Explorarea piețelor minunate ale orașului sau luarea unei pauze la o cafenea în aer liber sunt opțiuni relaxante de care se poate bucura orice turist care ajunge în această zonă. În plus, vizitatorii pasionați de produse hand-made au posibilitatea de a lua la pas piețele din zonă. 

 

Călătorește și descoperă istoria acestei civilizații

Urla, se remarcă prin bogăția lui istorică. La doar o oră de mers cu mașina de Urla se află orașul antic Efes, care găzduiește Templul lui Artemis, considerat drept una dintre cele șapte minuni ale lumii antice. Tot aici se află și impresionanta bibliotecă a lui Celsus. Efesul, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, a fost locuit de aproximativ nouă mii de ani și cuprinde perioada preistorică, elenistică, romană, romană de Est, a principatelor turcești și otomane. Zona din jurul Efesului merită de asemenea să fie vizitată, deoarece găzduiește artefacte unice din perioada creștină. Principalele sanctuare sfinte ale regiunii includ Casa Fecioarei Maria, Bazilica lui Ioan și Peștera celor Șapte Adormiți.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related