Au început înscrierile pentru cea de-a șasea ediție a competiției S.Pellegrino Young Chef Academy ce caută și promovează  cei mai talentați bucătari sub 30 de ani

Au început înscrierile pentru cea de-a șasea ediție a competiției S.Pellegrino Young Chef Academy ce caută și promovează  cei mai talentați bucătari sub 30 de ani

Competiția S.Pellegrino Young Chef Academy 2024-25 va aduce în atenția publicului cei mai talentați bucătari ce au în mâini viitorul gastronomiei: aplicațiile s-au deschis pe 21 februarie.

S.Pellegrino anunță o nouă ediție a Concursului S.Pellegrino Young Chef Academy, inițiativa globală de a descoperi și îndruma cei mai promițători și talentați tineri bucătari.

Competiția S.Pellegrino Young Chef Academy este mult mai mult decât un concurs culinar. Cei care participă se alătură proiectului ambițios S.Pellegrino Young Chef Academy pentru a face lumea un loc mai bun prin mâncare. Participanții au oportunitatea unică de a se alătura unei comunități internaționale și de a fi ghidați prin accesul la informații utile, mentorat, rețele și oportunități de carieră. Pe parcursul competiției, aceștia sunt îndrumați îndeaproape de bucătari de renume mondial, care îi vor ajuta să-și aducă viziunea asupra viitorului și abilitățile lor culinare la nivelul următor.

„ S.Pellegrino Young Chef Academy este o comunitate globală care a fost creată pentru a transmite angajamentul lui S.Pellegrino de a modela viitorul gastronomiei prin investiții în valori precum durabilitatea, responsabilitatea, incluziunea, rezistența și frumusețea, iar competiția este principala modalitate de acces. Ultima ediție a marcat un record de participanți, peste 166 de bucătari au trecut selecțiile preliminare dintre cele 15 regiuni implicate. Suntem mândri să vedem atât de multe tinere talente dornice să dea tot ce au mai bun prin muncă asiduă și pasiune și să vedem cum se alătură misiunii noastre. Întocmai acest lucru ne face să credem și mai mult în proiect și abia așteptăm această nouă ediție.”, a declarat Stefano Bolognese, International Business Unit Director Sanpellegrino. 

Competiția S.Pellegrino Young Chef Academy 2024-25 se adresează tinerilor bucătari care doresc să se provoace pe ei înșiși și abilitățile lor, câștigând în același timp vizibilitate globală. Tinerii bucătari cu vârsta sub 30 de ani se pot înregistra pe sanpellegrinoyoungchefacademy.com în perioada 21 februarie - 19 iunie 2024, prin depunerea rețetei unui fel de mâncare reprezentativ care le pune în evidență viziunea personală, abilitățile unice și creativitatea. Ca și în cazul edițiilor anterioare, prima fază de selecție va fi evaluată de ALMA, Școala Internațională de Arte Culinare Italiene. ALMA va defini o listă scurtă de tineri bucătari care vor participa la Finalele Regionale care vor avea loc pe tot globul în a doua jumătate a anului 2024.

Câștigătorii regionali vor concura la Marea Finală pentru a câștiga Premiul S.Pellegrino Young Chef Academy 2024-2025. Pentru a câștiga titlul, bucătarii trebuie să impresioneze marele juriu global – un juriu recunoscut cu bucătari de renume internațional – demonstrând abilități tehnice de neegalat, precum și creativitate. Câștigătorul trebuie să demonstreze și o puternică convingere personală în ceea ce privește gastronomia, pentru a putea convinge juriul de capacitatea lui de a deveni un catalizator al schimbării pozitive. Bucătarul Nelson Freitas a triumfat la ultima ediție, devenind cel mai bun bucătar din lume sub 30 de ani. 

Ca o recunoaștere suplimentară a talentului remarcabil al lui Freitas, Academia i-a oferit o experiență educațională unică în Peru cu un gigant al comunității globale de bucătari, Virgilio Martínez, al cărui restaurant din Lima, Central, a fost inclus în topul celor mai bune 50 de restaurante din lume în 2023. Acolo, Freitas avut parte de o oportunitate specială de a-și pava dezvoltarea profesională, învățând și inspirându-se de la cei mai buni.

Despre parcursul său prin competiție, bucătarul Nelson Freitas a declarat: „Competiția S.Pellegrino Young Chef Academy a fost o experiență uimitoare, deoarece permite conexiuni și împărtășirea informațiilor, culturii și, bineînțeles, a cunoștințelor. Simt că am crescut într-un mod profesional și personal, descoperind noi orizonturi și o motivație reînnoită pentru viitor. Pentru mine nu a fost un punct final, ci începutul unei noi călătorii. Competiția este contextul ideal pentru toți tinerii bucătari care doresc să-și arate munca și să-și testeze abilitățile. Sfatul meu pentru noii participanți este: aduceți ceva personal, aduceți ceva cu care simțiți o conexiune profundă pentru a arăta tot ce este mai bun la munca voastră!”

În timpul competiției, aplicanții vor concura și pentru trei premii suplimentare care vor recunoaște convingerile și abordările variate ale tinerilor bucătari pentru a crea schimbări pozitive în societate prin mâncare:

  • Premiul S.Pellegrino de Responsabilitate Socială: votat de Sustainable Restaurant Association, care conduce Food Made Good, cel mai mare program de sustenabilitate a serviciilor alimentare și comunitate globală pentru promovarea durabilității în ospitalitate, felul de mâncare câștigător trebuie să aibă la bază principiul că mâncarea este cea mai bună și face cel mai mult bine în jur atunci când este rezultatul unor practici responsabile din punct de vedere social, care cuprind cerințele de aprovizionare, sociale și de mediu;
  • Premiul Acqua Panna Connection in Gastronomy: votat de mentori, câștigătorul acestui premiu va produce un preparat care reprezintă moștenirea culinară a regiunii natale a bucătarului. Felul de mâncare trebuie să evidențieze practicile culinare tradiționale și viziunea personală modernă, oferind o legătură între trecut și viitor;
  • Premiul Fine Dining Lovers Food for Thought: votat de comunitatea online de iubitori de fine dining, acest premiu se acordă tânărul bucătar care își reprezintă cel mai bine convingerile personale cu un fel de mâncare;

Gastronomia are potențialul de a transforma societatea, modelând un viitor mai incluziv și mai durabil. Dar aceasta necesită talent. Din acest considerent, S.Pellegrino a creat S.Pellegrino Young Chef Academy, o platformă pentru a atrage, conecta și susține următoarea generație de talente culinare. Un mediu care îi va împuternici prin educație, mentorat și oportunități de experiență, precum și prin renumita competiție globală.

Academia își deschide porțile membrilor din peste 70 de țări diferite, asigurându-se că talentul nu este limitat de geografie, etnie sau gen. Acesta este un loc în care tinerii bucătari pasionați interacționează cu cei mai influenți jucători din gastronomia globală și unde împreună cultivă o comunitate culinară inspiratoare.

S.Pellegrino, Acqua Panna și Sanpellegrino Italian Sparkling Drinks sunt mărci comerciale internaționale ale Sanpellegrino S.p.A., cu sediul în Milano, Italia. Distribuite în peste 150 de țări prin sucursale și distribuitori de pe toate cele cinci continente, aceste produse reprezintă calitatea, excelența în virtutea originilor lor și interpretează perfect stilul italian în întreaga lume ca o sinteză a plăcerii, sănătății și bunăstării. Fondată în 1899, Sanpellegrino S.p.A. este compania lider în sectorul băuturilor din Italia, cu gama sa de ape minerale, aperitive și băuturi fără alcool.

Sanpellegrino și-a luat angajamentul întotdeauna să îmbunătățească acest bun primar pentru planetă și lucrează în mod responsabil și cu pasiune pentru a se asigura că această resursă are un viitor sigur.

PPD Global, membră a grupului internațional Photos Photiades Group, este unul dintre cei mai mari distribuitori de băuturi alcoolice și non-alcoolice premium din Europa Centrală și de Sud-Est, cu peste 25 de ani de activitate în patru țări – Cipru, România, Croația și Slovenia. Prezent pe piața locală din 2007, PPD Global România este partenerul strategic al celor mai mari producători de băuturi la nivel global, precum Diageo, Gruppo Campari, San Pellegrino, Monin, Proximo. Împreună cu partenerii săi, PPD Global România a construit un portofoliu impresionant de băuturi premium şi super premium. Printre acestea se numără mărci emblematice de băuturi, precum Johnnie Walker, J&B, Campari, Aperol, Tanqueray, Captain Morgan, Cinzano, Acqua Panna. 

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related